HomeBlockChain5 moduri de a supravietui in bear market! Crypto Hack!

5 moduri de a supravietui in bear market! Crypto Hack!

by David Rus
0 comment396 views

Piata criptomonedelor se afla in prezent intr-o faza turbulenta, preturile fiind in scadere si investitorii panicati. Monedele importante precum Bitcoin si Ethereum au pierdut mai mult de 70% din valoare de la maximele lor istorice, inducand speculatii cu privire la amploarea acestei perioade de iarna.

In timp ce mediul macroeconomic global este intr-o stare sumbra, bear market-ul prezinta riscuri suplimentare pentru investitori datorita naturii sale extrem de volatile.

In lumina acestui declin mai larg al pietei, este timpul sa ne actualizam strategiile cripto in conformitate cu scenariul actual. Fara indoiala, a face fata provocarilor unui bear market (caracterizate prin scaderea tuturor preturilor) necesita un set mai avansat de abilitati in comparatie cu tranzactionarea pe pietele bullish (care indica urcarea preturilor).

Cititi acest articol pentru a afla mai multe despre complexitatile unui bear market din crypto, impreuna cu cele mai bune cinci moduri de a supravietui intr-o astfel de piata.

Ce este un „bear market”?

Termenul „crypto bear market” se referă la o fază de piață în care există o scădere prelungită a prețurilor activelor digitale. În timpul unui bear market, mulți factori, cum ar fi dezechilibrele dintre cerere și ofertă și vânzări mari, se reunesc pentru a declanșa o prăbușire prelungită a prețurilor.

Mai mult, un alt termen numit „iarnă criptografică” stimulează o teamă mai mare în comunitatea cripto, comparativ cu o simplă „piață a ursilor”. Se datorează faptului că iarna cripto semnifică o conjunctură de piață mai alarmantă, în care prețurile scad abrupt în mai multe luni sau ani, majoritatea activelor scăzând cu până la 90% din valoare.

De exemplu, se crede că ultima iarnă criptografică a avut loc din 2018 până la mijlocul lui 2020, când prețul Bitcoin a scăzut cu peste 85% în valoare de la ultimul său vârf. În timpul acestei faze de gheață, și alte monede populare au pierdut până la 95% față de maximele lor istorice.

Preturi Bitcoin

Preturi Bitcoin (2018-2020)

Cele mai bune cinci moduri de a supravietui intr-un Bear Market

1. Controlati-va nervii – Evitati vanzarea in panica, dar luati profiturile disponibile

In timpul unei bai de sange pe piata, poate deveni greu sa va mentineti calmul. Deoarece sunt implicati bani reali, a decide daca sa ramaneti pe piata si sa asteptati sau sa iesiti cat mai curand posibil poate fi chinuitor. Doar comerciantii care analizeaza cu atentie situatia pietei si evalueaza obiectiv posibilele implicatii ies nevatamati dintr-un astfel de fiasco.

Pe fondul unei piete dominate de urs, trebuie sa faceti un pas inapoi si sa cercetati toate optiunile disponibile. Incercati intotdeauna sa va controlati temerile si sa evitati vanzarea in panica, dar nici nu ar trebui sa ramaneti fara un plan. De exemplu, daca portofoliul dvs. este inca „in profit”, puteti lua in considerare lichidarea unui procent din castiguri pentru a evita sa le pierdeti pe toate.

In plus, o regula de aur este sa va redactati planul de investitii si sa vedeti clar pierderile sau punctele de profit de la inceput pentru a evita blocarea mai tarziu. De la inceput, ar trebui sa fiti clar cu privire la limitele dvs. si sa fiti pe deplin pregatit pentru diferite scenarii, atat pozitive, cat si negative.

2. Nu va grabiti sa aplicati strategia buy the dip (cumpararea unui coin dupa ce i-a scazut pretul)

Una dintre cele mai frecvente greseli pe care le fac comerciantii este aceea ca incearca sa cumpere orice moneda posibila al carei pret este in declin. Cu toate acestea, adevarul este ca nimeni nu poate sti cu exactitate cel mai jos punct.

De exemplu, pe piata actuala de bear market, preturile au scazut in ultimele 7-8 luni fara pauza. Investitorii care au incercat sa cumpere in aceasta perioada sunt acum blocati la mijloc, cu activele lor in scadere.

Acestea fiind spuse, nu exista loc pentru sentimente in apele aspre cripto, deoarece milioane de investitori, precum si persoane importante sau influente sunt implicate.

Din cauza volatilitatii extreme a cripto, ar trebui sa asteptati ca lucrurile sa se calmeze si sa analizati cu atentie climatul pietei inainte de a cumpara potentialul activ in declin.

3. Luati in considerare metode secundare de castig – Stablecoins si staking

Cand preturile sunt in scadere, trebuie sa fiti inovator si sa cautati metode suplimentare de castig. De exemplu, miza poate fi o modalitate buna de a obtine venituri pasive din detinerile dvs. digitale, chiar si in conditiile unui bear market. Daca nu sunteti familiarizat cu acest termen, miza este un proces in care blocati monedele bazate pe Proof-of-Stake si castigati recompense in schimb. Un numar mare de monede cu miza, cum ar fi eGld, CAKE, ALGO si SOL, pot fi accesate pe majoritatea schimburilor de criptomonede pentru a obtine recompense semnificative.

Puteti, de asemenea, sa va orientati catre stablecoins pentru a profita de randamentele lor anuale fixe. Sustinute de rezerve fiat, monedele stabile precum USDT si USDC mentin o valoare constanta, indiferent de volatilitatea mai larga a pietei cripto. In consecinta, aceste active tind sa fie o optiune viabila pentru a castiga un venit sigur, pasiv pe fondul turbulentelor pietei.

4. Reechilibrati-va si diversificati-va portofoliul

Diversificarea poate reduce in mod remarcabil expunerea la risc in timpul unui bear market agresiv. Impartindu-va investitia intre diferite active, puteti amortiza intr-o anumita masura impacturile negative.

Retineti ca, chiar si in conditii proaste de piata, unele monede pot functiona bine. Ar trebui sa cautati astfel de proiecte crypto promitatoare si sa va reechilibrati portofoliul in consecinta. Pur si simplu spus, daca descoperiti anumite cripto-uri cu un potential mai mic in portofoliu, ar putea fi o idee buna sa le reduceti ponderea si sa mergeti catre active mai incurajatoare.

5. Folositi tehnica de mediere a costurilor in dolari (DCA)

Media costurilor in dolari este o strategie testata in timp, pe termen lung, in care utilizatorii cumpara cantitati mici dintr-un activ intr-o anumita perioada. Tehnica este conceputa pentru a banaliza volatilitatea pietelor financiare prin mediarea preturilor titlurilor de valoare.

Pentru a exemplifica, sa presupunem ca doriti sa investiti 5000 USD in Bitcoin. Conform DCA, ati investi parti din aceasta suma, sa zicem 500 USD, la intervale regulate, mai degraba decat sa investiti dintr-o data.

In acest fel, desi s-ar putea sa ratati cateva puncte bune de cumparare, pot fi evitate si unele puncte de cumparare nefavorabile. Prin urmare, aceasta schema de „calculare a mediei” poate fi destul de utila pe pietele care se prabusesc.

Ganduri de final

Crypto este o piata in continua miscare si care nu doarme niciodata, care poate coplesi cu usurinta pe oricine. S-ar putea sa va ofere castiguri monumentale la un moment dat si sa le stergeti pe toate in urmatorul val de scadere a preturilor.

Amintiti-va ca este responsabilitatea dvs. sa ramaneti sanatosi atunci cand navigati pe aceasta piata furtunoasa. Pentru ca acest lucru sa se intample, trebuie sa adoptati o strategie potrivita chiar inainte de a incepe si sa investiti doar ceea ce va puteti permite sa pierdeti.

Ca toate investitiile, cripto implica riscurile sale si ar trebui sa fiti pe deplin pregatit sa faceti fata tuturor repercusiunilor in mod tacit.

related articles