HomeAfaceriCum iti poti depozita lucurile intr-un depozit?

Cum iti poti depozita lucurile intr-un depozit?

by David Rus
0 comment484 views

Accesibilitate, costuri de transport si depozitare A decide unde sa localizati un depozit necesita luarea in considerare a multor factori pentru a nu fi gresit. Aflati elementele esentiale de luat in considerare atunci cand alegeti locatia ideala pentru un depozit. Vezi detalii despre depozitare aici.

Alegerea locatiei unui depozit: constrangeri monetare

Un depozit este folosit pentru a primi bunuri, a le stoca si a le redistribui. Pentru a gasi locatia depozitului vostru trebuie mai intai sa tineti cont de:

  • Costuri de transport

Fie ca este vorba de mutarea produselor sau de livrarea acestora, un transportator costa bani. Este important sa luati in considerare locatia geografica generala a zonei dvs. de vanzari.

Daca acest lucru este situat, de exemplu, in sud-estul tarii si furnizorii sunt in nord, un depozit situat in apropierea zonei de consum poate reduce atat costurile de distributie, cat si timpul de livrare, ceea ce este mai semnificativ pentru satisfactia clientilor.

  • Costul depozitarii

Depozitarea marfurilor intr-un depozit necesita mult spatiu. Cu toate acestea, acest spatiu are un cost. Acest cost variaza in functie de zona depozitului si de zona geografica in care se afla. Un depozit situat in mediul rural face posibila economisirea pretului de inchiriere sau de cumparare in comparatie cu un depozit situat intr-o zona industriala din Bucuresti. In plus, taxele locale pot creste acest cost de stocare.

  • Luati in considerare accesibilitatea si spatiul disponibil

Accesibilitatea unui depozit ar trebui sa fie unul dintre punctele de verificat atunci cand alegeti locatia unui depozit inainte de a-l inchiria sau cumpara. Un nod rutier este axa prioritara pe care o aveti in apropiere, deoarece transportul rutier de marfuri este majoritar in Bucuresti.

Intr-adevar, conform cifrelor publicate in 2016 de Ministerul Tranzitiei Ecologice si Incluzive, ponderea transportului rutier de marfuri este de 87,8%. Cu toate acestea, este inca interesant sa se ia in considerare axele feroviare si fluviale care trec in apropiere, in functie de activitatea companiei in special.

Un alt criteriu pentru alegerea unei locatii de depozit: spatiul disponibil in jur. Acest spatiu liber face posibila luarea in considerare a unei extinderi a cladirii in cazul dezvoltarii afacerii. Un lot mare permite, de asemenea, crearea de parcari suficient de mari pentru ca camioanele sa poata manevra fara probleme.

Daca depozitul se afla in mediul rural, aflati inainte de a inchiria sau cumparati cat de departe este de pompieri si politisti. Daca o spargere are loc in interior sau daca o parte din depozit prinde foc, va fi nevoie de mai putin timp pentru ca ajutorul sa raspunda.

Criterii pentru alegerea unui depozit:

  • Suprafata: determinata de natura si cantitatea articolelor care urmeaza sa fie depozitate
  • Acces: trebuie sa permita livrarea, miscarea si recuperarea marfurilor
  • Volumul: trebuie sa fie legat de cantitatea de marfuri care trebuie depozitata
  • Infrastructuri: trebuie asigurate prin alarme, supraveghere video, sisteme de detectare a incendiilor etc.
  • Servicii +: primirea marfurilor in lipsa dvs., livrare, WiFi la fata locului, sali de sedinte etc.
  • Curatenie: spatiile trebuie sa fie si intretinute pentru a garanta protectia bunurilor dvs.
  • Locatie si proximitate: va va permite sa accesati rapid camera de depozitare

Inainte de a incarca articolele in cutii si dupa ce le-ati oferit o curatare temeinica, faceti un inventar cuprinzator al tuturor bunurilor pe care intentionati sa le pastrati. Acest lucru va va ajuta sa urmariti totul dupa ce incepeti procesul de ambalare si depozitare. In acest fel, nu va trebui sa treci frenetic prin casa sau unitatea de depozitare in cautarea unui singur obiect pierdut de mult.

Folositi o foaie de calcul sau un clipboard bun de moda veche pentru a face bilantul a tot ceea ce depozitati inainte de a incepe procesul de ambalare si depozitare.

O regula excelenta de urmat atunci cand ambalam articole si le depozitam este de a demonta toate articolele care pot fi usor demontate. Rafturile de carti, mesele si scaunele cu picioare detasabile, cadrele de pat si alte articole concepute pentru a fi demontate ar trebui sa fie demontate inainte de a fi depozitate. Acest lucru va ajuta la prevenirea deteriorarii si va facilita montarea acestor articole in spatii de depozitare mai mici.

Ambalarea si depozitarea articolelor fragile? Este important sa le infasurati in folie cu bule, ziar sau ambele materiale inainte de a le pune in cutii de ambalare. Acest lucru va ajuta la prevenirea fisurilor, cionirii si a altor daune nedorite. (Pentru partile deosebit de expuse ale articolelor fragile, va recomandam impachetarea dubla sau tripla pentru a crea mai multa stabilitate si pentru a preveni ruperea.)

De asemenea, puteti impacheta articole fragile mai mici printre haine sau alte obiecte moi pentru o mai buna amortizare.

In conformitate cu inventarierea articolelor inainte de ambalare, este important, de asemenea, sa etichetati cutiile si sa ambalati categoric odata ce ati inceput sa le umpleti. A „impacheta categoric” inseamna pur si simplu sa sortati articolele pe baza atributelor precum dimensiunea, functia si fragilitatea atunci cand le incarcati in cutii.

De exemplu, poate fi o idee buna sa puneti toate lucrurile din bucatarie intr-o singura cutie.

related articles