HomeAutoturismeMai multe detalii despre casele de amanet

Mai multe detalii despre casele de amanet

by David Rus
0 comment386 views

Casa de amanet este o alternativa pentru cei care nu pot contracta credit de consum, deoarece nu sunt considerati suficient de solvabili de catre banci sau institutii de credit. Intr-adevar, face posibila obtinerea imediata a unei sume de bani fara a fi expusi riscurilor de supra-indatorare, ca si in cazul unui credit rotativ; articolul gajat fiind vandut daca imprumutul nu este rambursat.

Desi casa de amanet poate evoca imaginea persoanelor care isi depun activele familiale pentru a manca suficient, este de fapt un imprumut la o rata mai avantajoasa decat un credit rotativ sau un microcredit. Citeste  detalii aici.

Definitie: ce este un gaj?

Un gaj este un contract prin care un creditor amaneteaza pentru a asigura o creanta sau pentru a credita un obiect imobiliar. O masina gajata este astfel un vehicul care serveste drept garantie pentru o organizatie de credit, o banca etc. In acest caz, proprietarul nu este in masura sa vanda masina pana la ridicarea gajului.

Puteti sa va amanati masina, de exemplu, cand doriti sa cumparati un vehicul, dar nu aveti mijloacele necesare. Acesta din urma este gajat in beneficiul creditorului pana la ultima plata a imprumutului.

Banii furnizati de creditor depind de valoarea masinii. Aceasta valoare va fi lasata in grija licitatorului. Imprumutatul poate obtine imprumutul in termen de 24 de ore de la acord. Suma alocata este de obicei jumatate din valoarea automobilului. Rambursarea acestei sume trebuie efectuata in termen de 12 luni de la contract.

Dar este, de asemenea, posibil sa faca o rambursare anticipata fara alte costuri suplimentare. Daca la sfarsitul contractului datoriile imprumutului nu au fost inca decontate, masina va fi licitata.

Mijloacele de recuperare a proprietatii sale vor fi atunci foarte minime. In acest caz, daca pretul masinii este mai mic decat suma imprumutului, imprumutatul ar trebui sa plateasca pretul compensat. In caz contrar, banii care depasesc datoria vor fi dati oricui a facut imprumutul. Retineti ca unii creditori nu sunt transparenti. Prin urmare, este important sa cititi cu atentie contractul la semnare.

Care sunt avantajele si dezavantajele acestei solutii?

Aceasta solutie este potrivita mai intai pentru toti cei care au nevoie de numerar imediat. Daca sunt siguri ca nu au nevoie de proprietatea pe care il angajeaza spre a fi amanetat (de exemplu, bijuterii etc.). De obicei, atunci cand promiteti o masina, o puteti conduce in continuare.

Este doar datqa drept garantie de amanet dar apartine in continuare proprietarului sau. In plus, desi aceasta operatiune este in principiu destul de costisitoare, daca putem rambursa banii rapid, aceasta ar avea un impact pozitiv asupra costului total al creditului. Pe de alta parte, aceasta solutie face posibila rambursarea mai degraba decat asteptarea banilor daca se poate beneficia de un flux de bani asteptat sau neasteptat si asta fara a plati alte taxe. Ceea ce face diferenta de imprumutul clasic.

Prin urmare, este interesant pentru cei care au o problema de baza temporara. Bine de stiut: rata unei masini amanetite este mai mare decat cea la un credit ipotecar. Magazinele de amanet auto sunt foarte frecvente in Elvetia, Belgia si Germania

Cum poti amaneta masina?

Pe piata exista numeroase firme de amanetat auto, care pot fi destul de relevante, insa nu toate par credible pentru clienti. Pentru a fi siguri ca au facut cea mai buna alegere, clientii cauta cele mai mari firme de amanet auto in online, in functie de recomandarile prietenilor sau de algoritmul motorului de cautare. In cele din urma, acestia vor gasi paginile celor mai mari case de amanet.

In cazul in care doresc sa apeleze la astfel de metode, clientii trebuie sa ia in calcul, in prmul rand, faptul ca personalul unei case de amanet trebuie sa fie transparent si dornic sa raspunda tuturor intrebarilor clientilor, astfel incat acestia sa faca cea mai buna alegere, in momentul in care doresc sa isi amaneteze propriul autovehicul.

Dupa ce toate detaliile au fost puse la punct, urmatorul pas este reprezentat de intalnirea cu reprezentantii casei de amanet, care vor putea calcula valoarea autovehiculului si care vor putea realiza tranzactiile ulterioare. In cel mai scurt timp, dupa stabilirea tuturor detaliilor, clientii vor intra in posesia unei sume de bani, pe care o pot utiliza pentru scopurile personale.

Cum este incheiat contractul?

Contractul intre o casa de amanet auto si o persoana fizica prezinta anumite clauze, printre care se numara si contravaloarea creditului, dobanzile, precum si alte costuri aferente. De altfel, exista si un deadline pana cand toate aceste sume vor trebui restituite casei de amanet.

Pentru a fi sigur ca ramai in posesia autovehiculului tau, iar toate datoriile externe au fost achitate, tot ceea ce trebuie sa faci este sa platesti darile catre casa de amanet. Poti realiza intreaga plata doar dintr-o singura transa sau chiar vei putea plati sume lunare. Contractul se va incheia complet in momentul in care sumele sunt restituite.

related articles