HomeBlogUnde gasim mănuşi din latex pudrate pentru mâini sensibile?

Unde gasim mănuşi din latex pudrate pentru mâini sensibile?

by David Rus
0 comment383 views

Până în urmă cu aproximativ 20 de ani, se foloseau predominant mănuși din latex pudrate. Mănușile din latex erau foarte populare datorită rezistenței la rupere și elasticității lor. 

De regulă, medicii, asistenții medicali și îngrijitorii foloseau mănuși de latex pudrate, deoarece acestea sunt ușor de îmbrăcat și de îndepărtat – chiar și cu mâinile umede sau transpirate.

Frecvența reacțiilor pozitive depinde de calitatea mănușilor utilizate. În multe cazuri, persoanele care au suferit de alergii la utilizarea mănușilor din latex, au ales mănuși din latex pudrate mai puțin alergenice. 

Creșterea accentuată a cazurilor de alergie la latexul natural se explică și prin faptul că recent au apărut pe piața medicală, mănuși din latex de la anumite companii care nu au suficientă experiență în producția de produse din latex și nu sunt în măsură să ofere controlul calității, dar totuși, aceste mănuși sunt disponibile pe scară largă datorită prețurilor lor scăzute.

Mănuși din latex pudrate de cea mai bună calitate

Doar produsele din magazinul online dispotrading.ro, care provin de la producători dovediți și care au capacitatea de a-și îmbunătăți continuu tehnologia de producție, reducând atât nivelul proteinelor, cât și alergenilor chimici, sunt de cea mai bună calitate. 

Din păcate, unele companii producătoare folosesc în continuare termenul „hipoalergenic”, în ciuda faptului că ultima ediție a standardului european pentru mănuși EN 455 partea 3 și standardul FDA din SUA interzic utilizarea acestui termen datorită faptului că se efectuează teste numai pentru a determina substanțele chimice reziduale, dar acestea nu pot determina cu exactitate prezența sau absența proteinelor naturale din latex, care prezintă totuși un risc de reacții alergice la unele persoane. 

În țara noastră, mănușile din latex pudrate sunt foarte răspândite. În mod tradițional, pudra a fost utilizată pentru a ușura îmbrăcarea mănușii. În prezent, se produc atât mănuși pudrate, cât și mănuși nepudrate.

Pulberea în sine nu este un agent alergic, dar poate exacerba unele reacțiile alergice la latexul proteic, la unele persoane foarte sensibile. Prin urmare, a existat o tendință recentă de utilizarea a mănușilor fără pulbere.

De exemplu, în unele țări europene, nu se recomandă utilizarea mănușilor pudrate în timpul procedurilor chirurgicale. Dar, mănușile pudrate pot fi utilizate în alte domenii, în mediul casnic sau pentru menaj.

Mănuși pudrate din latex de unică folosință

Mănușile pudrate din latex de unică folosință sunt folosite în multe domenii ale vieții și în multe profesii. Acestea sunt necesare pentru a asigura siguranța persoanelor, indiferent dacă sunt paramedici, stomatologi, cosmeticieni sau tatuatori. Ele pot fi observate și în instituții, în toate bucătăriile colective, în mâinile vânzătorilor de carne, a bucătarilor sau a patiserilor.

De la apariția lor în viața de zi cu zi, mortalitatea pacienților din cauza infecției microbiene a scăzut brusc. Acestea au devenit unele dintre elementele principale ale truselor de prim ajutor în toate domeniile medicinii, cosmeticii, medicinei veterinare și catering. Nu ne putem imagina lumea de astăzi fără prezența lor.

La prima vedere, când te uiți la astfel de mănuși folosite de un medic sau personal medical, nu vezi nicio diferență, cu excepția, de exemplu, a culorii. Cu toate acestea, trebuie să știi că alegerea mănușilor și starea lor nu pot fi aleatorii. 

Acestea trebuie să îndeplinească toate standardele necesare pentru a fi durabile, etanșe și complet sigure. 

related articles