HomeBlogInformatii necesare de documentat atunci cand achizitionezi un apartament

Informatii necesare de documentat atunci cand achizitionezi un apartament

by David Rus
0 comment293 views

Propriile criterii de alegere a unei locuinte sunt de cele mai multe ori prioritare pentru clienti. Fiecare dintre acestia, atunci cand colaboreaza cu o agentie imobiliara, doresc sa precizeze in alegere propriul stil, totul pentru a identifica intr-un timp cat mai scurt locuinta perfecta. Insa, avand in vedere numeroasele riscuri aflate in vigoare, dar si bugetele tot mai variate ale clientilor, acest proces poate dura chiar si cateva luni de zile. In timp ce unii isi doresc apartamente cu 2 camere Baneasa, aici se rezuma la achizitionarea unei garsoniere sau unui studio pentru a avea o compartimentare cat mai eficienta a spatiului.

Desi garsonierele sau studiourile sunt recunoscute pentru dimensiunile lor mai mici, acestea pot fi extrem de utile pentru cuplurile tinere sau pentru persoanele care locuiesc singure. In schimb, daca exista mai multi membri in familie, este oportun sa se apeleze la o locuinta cu mai multe camere pentru a crea spatii intime pentru fiecare dintre acestia. In cadrul acestui articol va vom prezenta cativa indicatori pentru alegerea unei locuinte pliate pe nevoi si mai ales, importanta procesului de documentare sistematica inainte de achizitie.

Vizionarea ofertelor

Alegerea spatiului potrivit este pentru foarte multe persoane un proces riguros care necesita resurse de timp cu asistente. Este o normalitate ca acest procedeu sa dureze mai mult deoarece fiecare locatar sau viitorul locatar doreste sa transforme o simpla locuinta in acasa. Prin urmare, pentru a identifica apartamentul potrivit care sa devina acasa, e importanta realizarea unui proces de documentare si de identificare a tipologiei de constructie in care acestea sa se regaseasca.

Practic, ne referim la faptul ca viitorul client trebuie sa cunoasca daca isi doreste un apartament situat intr-un bloc mai vechi sau intr-un ansamblu rezidential, in functie de resursele financiare pe care le are la dispozitie.

Daca apartamentele situate in blocuri vechi sunt mult mai accesibile ca si pret si pot avea chiar si spatii generoase, cele mai noi prezinta avantaje multiple. Localizarea, designul unic si modern, arhitectura si pozitionarea in proximitatea spatiilor verzi, normele de siguranta si securitate ce sunt maximizate prin intermediul tehnologiei, accesul la o paleta larga de servicii, toate aceste elemente sunt specifice pentru apartamentele noi care sunt la mare cautare pe piata.

Buget si locatie

Asa cum mentionam si anterior, este foarte important ca fiecare client sa-si racordeze bugetul aflat la dispozitie la preturile aflate pe piata. Acest lucru poate semnifica o scurta documentare sau chiar colaborarea cu o agentie imobiliara pentru detalii suplimentare. Un factor decisiv in procesul de selectie a unei locuinte este reprezentat si de locatia si accesibilitatea zonei la diverse servicii.

In calitate de client trebuie sa te gandesti la mai multe scenarii in momentul in care identifici o locuinta care iti place. In primul rand, vorbim despre accesibilitatea la servicii esentiale precum farmacie, gradinita sau supermarket.

De asemenea, trebuie sa iei in calcul si distanta fata de locul de munca si daca este cu adevarat rentabil sa iei in calcul realizarea navetei. Daca zona respectiva este intens cautata de catre clienti, te poti gandi in mod ipotetic ca dupa o perioada in care ai locuit in aceasta sa o poti inchiria.

Toate aceste elemente agregate genereaza drumul catre cea mai buna optiune, care sa indeplineasca majoritatea criteriilor tale de selectie.

related articles