HomeSanatateMasaj anti celulitic: ce este, cum se face și ce rezultate poți obține

Masaj anti celulitic: ce este, cum se face și ce rezultate poți obține

by Ionita Anton
0 comment174 views

Fiind o problemă destul de des întâlnită, celulita este o problemă a multor femei, dar această problemă nu îi ocolește nici pe bărbați. Există o mulțime de soluții pentru a combate sau a ameliora celulita, iar una dintre aceste metode pe care le puteți avea în vedere este un masaj anti celulitic. 

Un astfel de masaj este foarte eficient, el fiind practic soluția cea mai bună pentru a reuși să scăpați de problema celulitei. Există o mulțime de avantaje pentru a avea în vedere un astfel de masaj, de aceea el este mereu o soluție bună pentru orice persoană.

Ce reprezintă celulita?

Pentru a putea înțelege mai bine acest masaj anti celulitic, este bine de știut câteva lucruri despre celulită și anume despre cum apare aceasta și de ce acest masaj este o alegere bună pentru a o îndepărta. Atunci când ne gândim la celulită, ne referim la depozite de grăsime care se acumulează sub piele. Aceste depozite de grăsime împing, dar și distorsionează țesutul conjunctiv. Acest lucru duce în final la apariția aspectului de coajă de portocală, acest aspect fiind inofensiv, dar inestetic în același timp.

Celulita estetică nu trebuie însă confundată cu celulita infecțioasă. Celulita infecțioasă este o infecție bacteriană, aceasta fiind dureroasă. În situația în care nu este tratată, ea poate cauza o mulțime de probleme severe de sănătate. 

Dacă este să vorbim despre cauzele celulitei, trebuie să aveți în vedere faptul că celulita poate apărea la persoanele cu o greutate corporală mai mare, dar și la persoanele mai slabe. Ea tinde să fie mai frecventă în cazul femeilor pentru că acestea sunt mai predispuse la acumularea de grăsime pe vertical, ceea ce din nou favorizează apariția celulitei.

În același timp, înaintarea în vârstă, alimentația nesănătoasă, dar și metabolismul lent, precum și lipsa de activitate fizică poate duce la apariția celulitei. Moștenirea genetică are și ea un rol important în ceea ce privește apariția celulitei, de aceea trebuie să aveți și acest aspect în vedere.

Cum ajuta un astfel de masaj anti celulitic?

Un masaj anti celulitic este benefic din multe puncte de vedere pentru că el se concentrează pe descompunerea depozitelor de grăsime, dar și pe stimularea circulației în zonele afectate. Utilizandu-se mișcări specifice precum fricțiunea, presiunea, dar și rularea, masajul anticelulitic este important din multe puncte de vedere, acesta contribuind la îmbunătățirea circulației sanguine, dar și a cele limfatice. Se favorizează în acest fel eliminarea toxinelor, dar și a excesului de lichide din țesuturi.

Eliminandu-se lichidul acumulat în exces în țesuturi, realizându-se în același timp și o redistribuire a celulelor adipoase, lucru care duce la o îmbunătățire a circulației în zona afectată, începe să se obțină în acest fel o ameliorare a celulitei, dar și o îmbunătățire a aspectului pielii. Rezultatele masajului anticelulitic pot varia însă destul de mult de la o persoană la alta. 

Sunt mai mulți factori care influențează obținerea unor rezultate benefice. Gradul de severitate a celulitei, precum și respectarea unui stil de viață sănătos sunt alte două lucruri pe care trebuie să le aveți în vedere înainte de a vă orienta către un astfel de masaj anti celulitic.

Mai există și alte beneficii pe care le oferă un astfel de masaj pentru celulită, pe lângă îmbunătățirea aspectului pielii. Acest masaj vă face să vă simțiți mult mai relaxați, iar ameliorarea tensiunii, dar și a rigidității musculare este un lucru de care vă veți bucura. Nu doar că vă ajuta să arătați mai bine, ci veți ajunge și să vă simțiți mai bine după un astfel de masaj.

Masaj Anti Celulitic Profesional: Scapă de Celulită cu Tehnici Avansate și Terapeuți Specializaț

Masaj anticelulitic – efecte benefice asupra circulației sanguine

Masajul reprezintă o soluție de avut în vedere, acesta reușind să îmbunătățească semnificativ circulația sangvină. De asemenea, el mai contribuie și la eliminarea fluidelor în exces, dar și a toxinelor. Aspectul pielii este și el îmbunătățit, acest lucru ajutând la îmbunătățirea stării de spirit.

Pe lângă aceste beneficii, un astfel de masaj anti celulitic este alegerea cea mai bună și pentru că poate fi efectuat acasă, cu condiția să se învețe tehnicile de masaj corecte, dar și să se folosească doar produsele potrivite. Masajul anticelulitic are o mulțime de beneficii pentru a vindeca celulita. 

Cu toate că poate îmbunătăți aspectul pielii pe termen scurt, trebuie să aveți în vedere faptu că efectele acestui masaj nu sunt permanente. De asemenea, rezultatele nu sunt nici ele întotdeauna imediate, de aceea e posibil să aveți nevoie de mai multe ședințe pentru a vedea că încep să apară rezultate.

Pentru a vă bucura de toate beneficiile oferite de acest masaj anti celulitic, trebuie să vă luați un angajament de lungă durată și să includeți în rutina voastră un astfel de masaj, astfel încât să vă bucurați de un stil de viață cât mai sănătos.

Cât de dureros este masajul anti celulitic?

Mai aveți în vedere și faptul că unele persoane pot experimenta durere sau disconfort în momentul în care fac acest masaj anti celulitic. Acest lucru se datorează presiunii aplicate pe țesuturile adânci, astfel încât să îmbunătățiți circulația, dar și să descompuneți depozitele de grăsime. 

Durerea mai poate fi accentuată în cazul persoanelor cu celulită severă, dar și în situația în care țesuturile adipoase sunt mai dense. Este important de menționat că durerea resimțită în timpul masajului variază destul de mult de la o persoană la alta. Comunicarea cu terapeutul este un lucru pe care îl puteți avea în vedere, astfel încât acesta să știe că este momentul să ajusteze presiunea exercitată.

Un alt lucru pe care trebuie să-l considerați în situația acestui masaj celulitic este că trebuie să țineți cont de starea de sănătate, dar și de tratamentele medicamentoase pe care le urmați. În acest fel, este posibil să vi se recomande să evitați masajul anticelulitic sau alte tipuri de masaje. 

Consultați de fiecare dată medicul în prealabil, în special dacă ați fost diagnosticați cu anumite afecțiuni. De asemenea, persoanele însărcinate trebuie și ele să își consulte medicul în prealabil în legătură cu acest masaj. Rezultatele pot fi influențate în funcție de mai mulți factori, acestea variind de la o persoană la alta, de aceea acesta este un alt lucru pe care să-l considerați în alegerea unui astfel de masaj.

related articles