HomeBlogCat de eficient este laptele de magarita?

Cat de eficient este laptele de magarita?

by David Rus
0 comment789 views

In ultimul timp, auzim din ce in ce mai des faptul ca anumite cunostinte renunta sa mai consume lapte de vaca, si isi indreapta atentia spre lapte magarita.

Probabil va intrebati care sunt motivele datorita carora, foarte multa lume a renuntat deja la consumul laptelui de vaca, in favoarea noului lapte de magarita. Ei bine, aflati ca, laptele de magarita nu este tocmai un lapte nou, ci a fost consumat inca din antichitate.

Parintele medicinei, Hipocrates, cel care a trait intre anii 460 – 370 i.HR. a fost primul care a relatat despre beneficiile pentru sanatate ale laptelui de magarita, cel care a fost apoi cunoscut ca remediu in epoca romana.

Laptele de magarita este deosebit de apreciat si in clipa de fata, dat fiind faptul ca nu contine lactoza, ci doar putina cazeina. In cazul in care nu stiati, laptele de magarita este foarte eficient dat fiind faptul ca poate combate tusea, dar ajuta si plamanii si tot aparatul respirator.

Ba chiar mai mult, acest lapte care nu are lactoza in compozitie, ci doar putina cazeina, are si multe alte beneficii pentru sanatate. Iata pe scurt despre ce este vorba, si care sunt cateva dintre beneficiile pentru sanatate ale laptelui de magarita.

Scade colesterolul

Foarte multi medici recomanda consumul laptelui de magarita, care nu contine lactoza si care contine doar putina cazeina, dat fiind faptul ca are un continut bogat de omega 3 si omega 6, care sunt nutrientii esentiali (nutrienti gasiti de obicei in uleiul de peste), care sunt deosebit de eficienti la scaderea nivelului de colesterol.

Previne infectiile gastrointestinale

Laptele de magarita care este de-asemenea foarte des recomandat de catre medici datorita faptului ca are un continut scazut de cazeina si care nu contine lactoza, este foarte bogat in calciu, iar acesta este necesar copiilor mici.

In plus, laptele de magarita are in compozitie Lysozeme, (o enzima) care poate fi eficienta pentru protejarea copiilor impotriva infectiilor gastrointestinale.

Regenereaza flora intestinala

Un alt detaliu important de mentionat in ceea ce priveste laptele de magarita care nu contine lactoza, si care este cel mai apropiat de laptele matern, este acela ca este capabil sa regenereze flora intestinala, si sa ajute la apararea imunitatii datorita continutului sau bogat in imunoglobina, minerale si oligoelemente.

Catifeleaza pielea

Dupa cum va spuneam la inceputul articolului, insusi Hipocrate lauda beneficiile laptelui de magarita, care nu contine lactoza, si care combate tusea si ajuta plamanii si sistemul respirator.

Acest lapte, este deosebit de eficient in reducerea aspectului ridurilor si a liniilor fine, si de-asemenea catifeleaza pielea.

In afara de toate beneficiile amintite anterior, laptele de magarita are un continut bogat de proteine, si contribuie la reconstructia muschilor. In plus, consumul zilnic de lapte de magarita, poate reduce durerile corporale aparute in urma exercitiilor fizice intense, poarte fortifia muschii, si poate exfolia usor pielea.

Tinand cont de toate cele discutate in randurile de mai sus, se poate spune ca intr-adevar, laptele de magarita are o multime de beneficii pentru sanatate, si ca este foarte eficient.

related articles