HomeAutoturismeCare sunt cele mai importante avantaje ale masinilor diesel?

Care sunt cele mai importante avantaje ale masinilor diesel?

by David Rus
0 comment365 views

In cazul in care intentionati sa cumparati un autoturism, ca mai buna idee ar fi sa va indreptati atentia spre o masina cu motor diesel. Puteti gasi motoare diesel in aproape toate tipurile de vehicule astazi datorita avansarilor din aceasta tehnologie.

Masinile diesel vin la pachet cu o serie de beneficii importante, iar dvs. puteti descoperi cateva dintre acestea in randurile care urmeaza. Iata asadar de ce este indicat sa cumparati o masina diesel.

  1. Masinile diesel ofera multa putere pentru tractare.

Motoarele diesel sunt autorii de lucru ai industriei auto. Daca aveti ceva care trebuie tras, atunci aceasta este motorizarea pe care veti dori sa o detineti. Masinile echipate cu un motor diesel cu 4 cilindri ofera aceeasi capacitate de tractare ca si un vehicul cu un motor fara 6 cilindri fara plumb.

Desi veti avea o viteza maxima mai mica pe autostrada atunci cand alegeti aceasta optiune, puterea pe care o primiti in schimb depaseste mai mult decat acest potential dezavantaj.

  1. Masinile diesel ofera un nivel mai inalt de durabilitate.

Daca te uiti la numarul de vehicule care au ajuns in clubul masinilor cu un milion de km parcursi, atunci vei vedea o tendinta continua. Aproape toate modelele care au atins acest punct de reper au fost echipate cu un motor diesel.

De ce motoarele diesel ofera acest nivel mai ridicat de durabilitate? Aceasta are legatura cu viteza motorului lor, care este cu 50% mai mica decat motorul tipic cu combustie interna pe benzina. RPM-ul mai scazut generat de aceasta tehnologie creeaza o uzura mai mica la componentele motorului, ceea ce permite vehiculului sa conduca puternic.

  1. Masinile diesel sunt mai econome

In momentul in care intentionati sa va cumparati o masina, in mod evident luati in considerare si consumul de carburant, iar masinile diesel au aici un mare avantaj in fata masinilor cu motor pe benzina. Se spune ca o masina diesel, este capabila la aceiasi motorizare, sa consume cu 30% mai putin combustibil decat o masina cu motorizare pe benzina.

  1. Valoare mai mare la revanzare

Daca va aflati in cautarea unei masini second hand, probabil deja v-ati dat seama ca masinile diesel au o valoare mai mare la revanzare. Deci, daca doriti sa folositi masina 2-3 ani iar apoi sa o revindeti, cu siguranta este indicat sa alegeti un autoturism diesel.

Exista mult mai multe motive insa, datorita carora este indicat sa alegeti o masina cu motor diesel. Indiferent de ce preferinte aveti cand alegeti masina diesel (sau chiar si o masina cu motor pe benzina), este important sa o verificati foarte atent inainte de a semna actele si de a plati masina.

De preferat ar fi sa o duceti intr-un service auto cu statie de ITP Cluj Napoca, pentru o verificare riguroasa a masinii. Doar intr-un asemenea service, veti afla daca noxele masinii sunt conforme cu cele din cartea masinii, si doar astfel, masina va fi verificata in totalitate (frane, directie, motor, noxe).

Daca totul este in regula iar specialistii de la service spun ca masina este in stare perfecta, atunci o puteti cumpara.

related articles