HomeBlogCe trebuie sa stii cand alegi aparatul de aer conditionat?

Ce trebuie sa stii cand alegi aparatul de aer conditionat?

by David Rus
0 comment612 views

Pe timpul verii, aparatul de aer conditionat este o necesitate pentru fiecare locuinta, dat fiind faptul ca este singurul care poate ajuta locuintele sa fie racoroase, atunci cand afara temperatura aerului depaseste 35 de grade Celsius.

Cand aerul afara ajunge la aceasta valoare, in interiorul locuintei este si mai cald, iar oamenii trebuie sa se racoreasca, iar un aparat de aer conditionat este deosebit de eficient in acest caz.

Cand vine vorba despre alegerea unui aparat AC, este necesar sa se tina cont de unele detalii foarte importante, cum ar fi puterea aparatului, care se masoara in BTU/h, dar si suprafata incaperii.

Pentru o locuinta de 18 – 25 mp, sau pentru un birou ori spatiu comercial de 14 – 22 mp, un aparat de 9000 BTU este suficient. Pentru o locuinta de 24- 35 mp sau pentru un birou sau un spatiu comercial de 20 – 30 mp, un aparat AC de 12.000 BTU este suficient.

Un aparat de 18.000 BTU este necesar pentru locuintele care au intre 40 si 50 mp, in timp ce, aparatul poate face fata si intr-un birou sau spatiu comercial de 33 – 40 mp. Aparatele de aer conditionat de 22.000 BTU sunt ideale in spatiile comerciale si birourile de 40 – 50 mp, sau in locuintele de 60 – 70 mp.

Atunci cand se alege un aparat AC, este important sa se tina cont de numarul persoanelor care locuiesc in locuinta respectiva, de gradul de izolare termica a peretilor, de orientarea ferestrelor, dar si de puterea consumatorilor electrici din locuinta, care emana caldura.

Consumul de energie electrica

Dupa cum probabil v-ati dat seama, un aparat de aer conditionat consuma energie electrica in momentul in care este in stare de functionare. Cantitatea energiei electrice consumata depinde de clasa energetica a aparatului in mare parte. Cele mai eficiente sunt cele din clasa energetica A sau A+.

Aceste aparate AC pot consuma cu pana la 40% mai putina energie electrica in comparatie cu cele din clasa energetica C sau D.

Functiile aparatului AC

Atunci cand vine vorba despre alegerea unui aparat de aer conditionat, in mod evident, functiile acestuia au o foarte mare importanta. Exista de exemplu aparate de aer conditionat care dispun de functia Timer, astfel ca ofera posibilitatea programarii functionarii, pentru a seta temperatura ideala in locuinta din timp.

Astfel, daca doriti ca la ora 20:00 sa aveti in incapere o temperatura de 20 grade Celsius, aparatul poate fi programat in acest sens.

Functia Auto restart este de-asemenea foarte importanta, si necesara pentru ca ii ofera aparatului posibilitatea de a porni autimat si de a reveni la setarile initiale, daca are loc o pana de curent. Imediat ce tensiunea electrica este restabilita, aparatul isi reia functionalitatea.

Unele aparate de aer conditionat pot fi chiar controlate cu ajutorul unui smartphone. Acesta este un alt mare avantaj, pentru ca le ofera utilizatorilor posibilitatea de a-si porni aerul conditionat oricand, de oriunde, astfel incat sa aiba temperatura dorita pe cand ajung acasa.

Acestea sunt cateva detalii importante pe care cu siguranta trebuie sa le cunoasteti atunci cand doriti sa cumparati un aparat de aer conditionat pentru a va raci locuinta pe timpul verii, de pe https://www.frigoterm.ro/aerconditionatcomerciale.

related articles