HomeBlogMotocultorul – beneficii, tipuri si informatii despre motor

Motocultorul – beneficii, tipuri si informatii despre motor

by David Rus
0 comment248 views

Un motocultor este folosit in principal pentru prelucrarea solului, printre alte practici agricole utile. Poate fi echipat cu doua tipuri de motoare: electrice sau diesel. Cele electrice,  sunt dependente de o sursa de energie si, in acelasi timp, au o putere mai limitata. Motocultoarele diesel folosesc motoare in patru timpi care functioneaza cu diferite tipuri de combustibil, in special pe benzina, fiind renumite pentru eficienta lor.

Motocultoarele pot avea caracteristici suplimentare care variaza de la model la model. Daca veti opta pentru un un motocultor cu remorca sau un cultivator profesional acesta vine cu toate accesoriile de care aveti nevoie: remorca, motocultor, set roti cauciuc, set roti metalice, plug si chiar plug.

Beneficiile unui motocultor profesional

Cumpararea unui motocultor poate salva doua aspecte importante ale vietii noastre, timp si sanatate. Da, cele mai bune motocultoare profesionale va vor oferi timp si sanatate. Lucrul cu un motocultor este mult mai rapid si mai eficient decat munca manuala traditionala, ceea ce economiseste si timp.

Stim cat de intensa poate fi munca de teren, iar pentru ea este nevoie de mult efort fizic, insa un motocultor Progarden 16 Cp ofera avantaje multiple din acest punct de vedere si poate fi utiliza in cele mai bune conditii, pentru o perioada indelungata de timp.

Viteza de lucru – vei putea executa diverse treburi agricole intr-un timp foarte scurt;

Eficienta – lucrarea solului cu motocultorul este mult mai eficienta decat prin metode conventionale;

Aerati solul – un fermier bun stie intotdeauna cat de important este aerul din sol pentru a avea cea mai buna recolta. Folosind motocultoarele eficiente puteti introduce aer in sol daca este necesar pentru cresterea plantelor;

Buruieni si daunatori – un motocultor va poate ajuta sa distrugeti buruienile nedorite sau insectele daunatoare care va pot afecta culturile;

Tipuri de motocultoare

Tip hobby – foarte asemanator cu un motocultor profesional, insa are un sistem de antrenare simplu, format dintr-un arbore cu roata sau un lant si curea pentru transmisia de la motor;

Motocultoare semi-profesionale – folosesc cutia de viteze si lantul ca sistem de antrenare si poate fi folosite la diferite viteze de lucru tinand cont de toate procesele efectuate. Fiecare viteza va corespunde diferitelor tipuri de activitati. Acestea ofera o putere superioara.

Motocultivatoare – Sunt echipamente profesionale, care folosesc o transmisie cu ambreiaj de la motor la cutia de viteze. Sunt recomandate in special pentru lucrul pe soluri grele si foarte dificile si imbina multe functii. Poate fi considerata o masinarie versatila pentru o buna gestionare a activitatilor de teren.

Motorul unui motocultor

Motor electric – un motor electric nu este necesar la motocultoarele motorizate. In functie de sursa de alimentare, aceste aparate sunt greu de folosit in gradina sau pe camp, unde nu exista alimentare la retea.

Motoare Diesel – asemanatoare celor folosite la tractoare de gradina sau chiar la unitatile mai mari, acestea au ardere interna in 4 timpi. Puterea totala a unui motor cu ardere interna este exprimata in cai putere.

In functie de necesitatile pe care le aveti, referitor la utilizarea unui motocultor, aveti posibilitatea de a descoperi cea mai potrivita optiune de achizitionare.

related articles