HomeAutoturismeBeneficiile de asigurare auto pe termen lung

Beneficiile de asigurare auto pe termen lung

by David Rus
0 comment311 views

Incheierea unei asigurari auto este o obligatie care revine oricarui proprietar al unui vehicul care este apt sa conduca in toate tarile lumii. Pretul garantiei variaza in functie de profilul dvs., bonus-malus si istoricul de conducere, caracteristicile vehiculului dvs., parcarea acestuia, nivelul de acoperire pe care l-ati ales si tarifele aplicate de compania de asigurari. Printre numeroasele formule care exista, termenul de asigurare auto poate fi foarte benefic. Aflati toate informatiile pe care trebuie sa le cunoasteti despre acest tip de acoperire.

Ce este termenul de asigurare auto?

Dupa cum sugereaza si numele, termen de asigurare auto este un plan de asigurare auto cu timp limitat. Acest lucru va permite sa incheiati un contract cu o durata de 1 pana la 90 de zile in general. Acest tip de contract este ideal pentru soferii cu nevoi specifice. Initial conceput pentru profesionistii din domeniul exportului, asigurarea auto pe termen lung devine din ce in ce mai populara si exista in prezent diverse oferte dedicate persoanelor fizice. De asemenea, este din ce in ce mai accesibil.

Pentru cine este acest tip de asigurare auto?

Aceasta formula este solutia ideala daca sunteti pe cale sa utilizati o masina care nu este folosita pe tot parcursul anului sau daca este luata de la inchirieri auto Cluj Napoca ori alt oras din Romania. Trebuie doar sa definiti numarul de zile in care veti avea nevoie de vehiculul dumneavoastra atunci cand va abonati, mai degraba decat sa scoateti o garantie pentru anul care va fi mai scump. Asigurarea auto pe termen lung este, de asemenea, pentru dvs daca vati anulat asigurarea auto clasica si vreti sa ii mentiineti mobilitatea in timp ce asteptati un alt contract. Acest tip de asigurare este util si pentru soferii tineri.

Daca calatoriti in alta tara in care polita actuala nu ofera acoperire, este o idee mai buna sa semnati o polita de asigurare pe termen lung. In plus, aceasta formula de asigurare online este adaptata nevoilor dumneavoastra daca ati importat o masina din strainatate si nu aveti inca inmatricularea finala.

Care sunt garantiile unei asigurari auto la termen?

In cele mai multe cazuri, de asigurare auto pe termen lung este un minim de asigurare terta parte. Aceasta acopera raspunderea civila a conducatorului auto, care include vatamarea corporala si pagubele materiale legate de raspunderea civila. Nu veti obtine aceleasi garantii ca si cele oferite de asigurarea conventionala. Cu toate acestea, unele companii ofera garantii suplimentare, cum ar fi protectia juridica, asistenta pentru defectiuni etc.

In ceea ce priveste tarifele, cele de asigurare de zece ani sunt mai mari decat cele ale asigurarilor auto conventionale, deoarece aceasta formula este mai riscanta pentru compania care o ofera. Pentru a beneficia de acest beneficiu, trebuie sa contati aproximativ 50 € pe zi si 330 € pentru 90 de zile.

De asemenea nu ezitati sa comparati diferitele oferte de pe piata acordand o atentie deosebita preturilor si garantiilor pentru a profita de cea mai buna oferta de asigurare auto pe termen mediu si lung mai ieftin si speram ca acest articol va fost de ajutor.

related articles