HomeBlockChainCe este Binance Coin? Pret, stiri, capitalizare de piata si multe altele

Ce este Binance Coin? Pret, stiri, capitalizare de piata si multe altele

by David Rus
0 comment296 views

Criptomoneda Binance Coin a crescut in valoare in acest an. Iata tot ce trebuie sa stiti despre BNB.

Daca va intrebati „Ce este Binance Coin?” asta se datoreaza probabil pentru ca ati vazut-o in fruntea listei celor mai performante criptomonede din ultimele luni.

Desi Bitcoin si Ethereum sunt cu mult inaintea celorlalte criptomonede in ceea ce priveste capitalizarea pietei, Binance Coin (BNB) s-a consolidat ca principalul lor challenger in acest an. Este o moneda care are intr-adevar potentialul de a forma, impreuna cu cele doua mentionate, TRIO-UL CELOR TREI GIGANTI.

  • Tot ce trebuie sa stiti despre criptomoneda SafeMoon, care este intr-o rapida crestere
  • Ce este Dogecoin si este o criptomoneda serioasa?
  • Plus: Ethereum va fi in curand cu 99,95% mai ecologic – iata cum

Performanta impresionanta a Binance Coin in 2021 a atras o multime de investitori, dar daca ati ajuns pe aceasta pagina pentru ca va ganditi sa va alaturati lor, este important sa retineti ca nu este mai imuna fata de natura volatila a pietei criptomonedelor decat orice alta moneda. Vreti dovezi? Ei bine, Binance Coin si-a dublat pretul intre inceputul lunii aprilie si mijlocul lunii mai, doar pentru a reveni la locul in care a inceput doar o saptamana mai tarziu.

Pe scurt, ca si in cazul tuturor investitiilor in criptomonede, ar trebui sa va ganditi cu atentie daca va puteti permite sa pierdeti toti banii daca lucrurile ar lua o intorsatura descendenta.

Acestea fiind spuse, Binance Coin merita o analiza mai atenta, chiar daca doriti doar sa aflati ce este. Iata povestea completa, inclusiv modul in care functioneaza sistemul sau „de ardere”, istoricul preturilor, capitalizarea pietei, de unde sa-l cumparati si cele mai recente stiri despre schimbul Binance si moneda.

Binance Coin: ultimele stiri (actualizat pe 21 mai)

  • Binance Coin isi revine dupa prabusirea majora care a afectat intreaga piata cripto, miercuri (19 mai). Dupa ce a scazut sub 300 USD pentru prima data din martie, in prezent s-a regrupat la putin sub 350 USD.
  • Binance si-a finalizat cea mai recenta ardere trimestriala de BNB pe 15 aprilie, eliminand din circulatie aproape 1,1 milioane de BNB.
  • Firma este investigata de agentiile americane in ceea ce priveste potentialele probleme de spalare a banilor si evaziune fiscala.

Ce este Binance Coin (BNB)?

Pentru a intelege Binance Coin, trebuie mai intai sa stiti despre Binance.

Cel mai mare schimb de criptomonede din lume bazat pe capitalizarea pietei, Binance muta de obicei de aproximativ trei ori cantitatea de criptomonede decat urmatoarea platforma lider in fiecare zi. E uriasa.

Binance Coin – sau BNB – a fost infiintat in 2017 ca un jeton bazat pe Ethereum, atat pentru a oferi utilizatorilor optiunea de a economisi taxe, cat si pentru a ajuta la finantarea expansiunii Binance. Cu toate acestea, pe masura ce ambitiile serviciului Binance au crescut, firma a relansat BNB ca o moneda care ruleaza pe propriul lant de blocuri Binance Chain si a permis utilizatorilor sa schimbe vechile monede cu altele noi.

Valoarea a crescut vertiginos in 2021, in parte datorita popularitatii in crestere a serviciului Binance si cresterii mai largi a pietei cripto, precum si datorita programului agresiv de „ardere” a monedelor Binance.

Acum, in centrul tuturor initiativelor Binance, BNB poate fi folosita pe schimb pentru a schimba cu alte criptomonede si pentru a plati taxe de tranzactie, folosit pentru aplicatii descentralizate (dapps) care ruleaza pe lantul inteligent Binance in crestere al companiei si chiar cheltuit la unele externe. site-uri web care accepta plati cripto prin BNB. De asemenea, utilizatorii isi pot „miza” monedele intr-un portofel Binance pentru a castiga recompense sub forma de BNB suplimentar.

Istoricul preturilor si capitalizarea pietei Binance Coin

In momentul scrierii acestui articol, Binance Coin este disponibila pentru 343 USD per moneda, o scadere de 50% fata de maximul istoric de 690 USD stabilit in mai 2021. Aceasta face parte dintr-o scadere a pietei care a avut loc in ultimele zile, iar monedele de top precum Ethereum si Bitcoin sunt, de asemenea, foarte departe de preturile de varf.

Chiar si asa, Binance Coin a inregistrat o crestere incredibila pana acum in 2021, sarind de la un pret de aproximativ 38 USD pe 1 ianuarie pana la locul in care se afla astazi. Oricine a cumparat BNB la inceputul acestui an sau chiar inainte a vazut unele dintre cele mai impresionante castiguri ale oricarei criptomonede pana acum in acest an, cu exceptia wild card-urilor precum Dogecoin si Shiba Inu.

Binance continua sa creasca ca schimb datorita interesului crescut pentru cripto; in plus Binance Smart Chain atrage din ce in ce mai multi dezvoltatori si, prin urmare, din ce in ce mai multi utilizatori. Intre timp, arderea trimestriala a Binance pare sa aprinda un foc sub pretul monedei, sa entuziasmeze, recompensandu-i pe cei care detin BNB. In 2021 a fost in mare parte in continua crestere pana acum, desi raportul recent conform caruia agentiile guvernamentale americane investigheaza Binance i-ar putea face pe unii potentiali investitori sa se fereasca sa intervina sau sa se implice.

In ceea ce priveste capitalizarea pietei, Binance Coin este evaluat in prezent la aproximativ 58 de miliarde de dolari. Acest lucru il plaseaza cu ceva in urma cu Ethereum, la 308 miliarde de dolari, si cu mult in urma Bitcoin, cu 760 de miliarde de dolari, dar avand in vedere ca a fost sub 6 miliarde de dolari chiar in ianuarie, a inregistrat inca progrese serios impresionante in acest an.

Arderea monedelor Binance

In fiecare trimestru, Binance ia 20% din profituri si cumpara o gramada de BNB strict cu intentia de a „arde” sau distruge monedele, reducandu-si astfel oferta.

Acesta este considerat un motiv cheie pentru care Binance Coin a crescut continuu in valoare si fiecare ardere trimestriala a crescut in valoare pana in prezent. Cea mai recenta ardere, finalizata in aprilie 2021, a facut ca Binance sa arda aproape 1,1 milioane de BNB, care valoreaza 595 de milioane de dolari la momentul tranzactiei.

Cum pot cumpara Binance Coin?

Dupa cum am mentionat mai sus, oricine se gandeste sa cumpere Binance Coin, sau orice criptomoneda, ar trebui sa se gandeasca bine inainte de a face acest lucru.

Daca decideti sa investiti, atunci – deloc surprinzator – Binance este destinatia dvs. principala pentru cumpararea si tranzactionarea BNB. Dupa cum arata CoinMarketCap, Binance ofera peste 100 de perechi de tranzactionare diferite pentru BNB, asa ca ar trebui sa puteti tranzactiona orice ati putea detine in cadrul bursei.

Daca va aflati in Statele Unite, atunci va trebui sa utilizati Binance.US in loc de site-ul principal Binance. Bursa descentralizata Binance DEX ofera si BNB.

Alte schimburi accepta si BNB, cum ar fi FTX, KuCoin si Gate.io, dar nu veti gasi Binance Coin la schimbul concurent Coinbase, de exemplu.

Binance Coin este acelasi cu BUSD?

Nu este! Binance USD (BUSD) este de fapt o moneda stabila sau „stablecoin” (o moneda legata de o moneda traditionala) dezvoltata in parteneriat cu Paxos, care ofera si propria sa moneda stabila PAX. BUSD este legat de pretul unui dolar american, deci este intotdeauna in jurul valorii de 1,00 USD si este, de asemenea, sustinut 100% de USD detinut in bancile din SUA.

In timp ce BNB s-a apreciat in mod dramatic de la inceputul anului 2021, BUSD va fi intotdeauna aproximativ acelasi pret. Este stabilizat pentru utilizare in tranzactii sau ca intermediar atunci cand comutati intre diferite criptomonede.

Ce este Binance Smart Chain?

Binance Smart Chain (BSC) este platforma blockchain a schimbului pe care dezvoltatorii pot crea aplicatii si servicii si ruleaza paralel cu Binance Chain obisnuit. BNB poate fi utilizat in ambele blockchain-uri. Desi utilizatorul obisnuit nu trebuie sa cunoasca toate detaliile esentiale despre cum functioneaza Binance Smart Chain, merita sa stie de ce este important.

In esenta, Binance Smart Chain este o platforma de contract inteligent pe care dezvoltatorii o pot folosi pentru a lansa aplicatii precum servicii financiare descentralizate, colectii de jetoane nefungibile (NFT), cultivarea randamentului, schimburi descentralizate (DEX) si multe altele. Este o alternativa la Ethereum si la alte platforme blockchain care ofera contracte inteligente si creste rapid. Un DEX numit PancakeSwap este in prezent cel mai popular dapp al BSC, cu aproximativ 10 miliarde de dolari in volum de tranzactionare pe 24 de ore, la momentul scrierii acestui articol.

In aprilie 2021, firma a raportat un nivel ridicat de 4,9 milioane de tranzactii zilnice, sau cu 300% mai mult decat a reusit Ethereum, des aglomerat, intr-o singura zi. Adoptia sporita de catre dezvoltatori va duce la mai multe servicii si aplicatii care atrag utilizatorii, ceea ce ar trebui sa creasca cazurile de utilizare pentru BNB si poate sa creasca si mai mult pretul pe termen lung.

related articles