HomeBlogDe ce se sparge parbrizul masinii si cum se remediaza problema?

De ce se sparge parbrizul masinii si cum se remediaza problema?

by David Rus
0 comment312 views

Stiati ca in Romania cel putin, exista o multime de soferi care atunci cand vine vorba despre autoturismele lor, le duc periodic in service pentru reviziile tehnice, folosesc cel mai bun ulei si cele mai bune filtre, folosesc doar piese consumabile de calitate superioara, dar cu toate acestea, isi neglijeaza parbrizele?

Nu putini sunt cei care atunci cand observa un punct ciobit in parbriz, indiferent ca discutam despre parbrize Fabia sau parbrize Mercedes, nu iau foarte mult in considerare o astfel de problema, desi ar fi fi indicat sa o faca.

Atunci cand parbrizul este ciobit sau fisurat, sunt mult mai mari sansele ca acesta sa cedeze de tot si sa se sparga, chiar si la spalarea masinii, cand pe parbriz este aplicat un jet puternic de apa. De-asemena, in cazul unei coliziuni minore, parbrizul poate fi spart, ca sa nu mai discutam despre accidentele mai grave.

In continuare puteti descoperi cateva dintre cauzele defectarii parbrizelor, iar aici de la parbrize Fabia si pana la parbrize Audi, sau de la alt producator auto de top, toate au sanse mari sa se defecteze din aceste cauze.

1. Circulatia pe drumuri neasfaltate

Atunci cand circulati cu masina pe un drum dintr-o comuna sau dintr-un sat din Romania, sau chiar si la oras (in cartierele rezidentiale noi, unde nu exista inca turnat asfalt), este foarte posibil ca de sub rotile masinii din fata sau a celor din lateral, sa sara o piatra in parbrizul masinii dvs. Sansele ca acesta sa se ciobeasca sau sa se fisureze sunt foarte mari.

In aceste conditii, trebuie sa mergeti cu masina intr-un atelier/service auto, fie pentru repararea cibiurii/fisurii parbrizului, fie pentru inlocuirea acestuia, in cazul in care problema este mai grava decat pare, iar parbrizul nu va mai rezista mult timp in aceste conditii.

2. Condusul in spatele camioanelor care transporta pietris/marfa

Fara doar si poate, si in cazul in care conduceti in spatele unui camion sau chiar si a unui tractor cu remorca, in cazul in care transporta pietris, o singura pietricica daca va cade pe parbriz, sunt foarte mari sansele ca datorita vitezei si datorita impactului puternic, parbrizul sa aiba de suferit, si fie sa se fisureze, fie sa se sparga.

De-asemenea, si in cazul in care va aflati intr-o astfel de situatie, este necesar sa mergeti cu masina la specialisti, pentru ca ei sunt cei care va vor spune daca problema poate fi remediata prin repararea sau inlocuirea parbrizului.

Cea mai avantajoasa solutie ar fi aceea de a repara parbrizul, decat sa il inlocuiti. Daca insa parbrizul era fisurat si inainte, iar acum fisura s-a extins, atunci cel mai probabil este necesara inlocuirea acestuia.

3. Schimbari ale temperaturii

Temperaturile extreme si fluctuatiile bruste de la cald la rece si de la rece la cald, este posibil sa provoace stres pe sticla, rezultand in cele din urma o fisura a parbrizului. Din acest motiv, este foarte important sa va asigurati de faptul ca aveti grija la temperatura din zona dvs. si utilizati tactici precum incalzirea lenta a parbrizului, precum si sa nu parcati in lumina directa a soarelui pentru a preveni deteriorarea.

4. Calitate slaba a parbrizului

Daca parbrizul dvs. a fost fabricat cu sticla de calitate slaba, asa cum sunt multe parbrize de pe piata in zilele noastre (cele aftermarket in general), chiar si cel mai mic factor de stres poate cauza craparea acestuia. Va trebui sa inlocuiti parbrizul de calitate slaba, cu un parbriz de calitate superioara, care va fi ceva mai scump, dar care este de cea mai buna callitate.

5. Modificari de presiune

Fisurile de stres apar atunci cand presiunea fluctueaza. Acest tip de daune poate fi cauzat de deplasarea la viteze extrem de mari, dar posibil sa fie cauzate si de explozii din apropiere.

6. Grindina

Despre grindina cred ca stim cu totii ca este unul dintre factorii cei mai importanti care poate provoca defectarea parbrizului. Nici nu este de mirare acest lucru, in conditiile in care aceasta cade si loveste cu o foarte mare putere parbrizul masinii.

Tocmai de aceea, atunci cand sunteti acasa, de preferat este sa pastrati masina in garaj daca aveti unul. Daca nu, ideal ar fi ca masina sa fie oricum ferita si protejata. De mentionat este de-asemenea faptul ca masina nu trebuie lasata sub copaci, pentru ca in cazul unei furtuni, sunt foarte mari sansele ca ramurile acestora sa se rupa si sa cada direct pe parbriz, iar astfel daunele vor fi mari.

7. Instalare slaba

In cazul in care parbrizul a fost instalat necorespunzator sau nu se potriveste cu cadrul vehiculului dvs., acesta se poate desface si poate constitui un pericol grav pentru siguranta.

Accelerarea la viteze mari pe autostrada va face ca acesta sa vibreze in cadru, rezultand posibile deteriorari. Repozitionarea sau inlocuirea va rezolva aceasta problema.

related articles