HomeBlogDiferitele tipuri de cutii de plastic si utilizarile lor

Diferitele tipuri de cutii de plastic si utilizarile lor

by David Rus
0 comment521 views

Stiati ca exista diferite tipuri de cutii de plastic pentru a stoca fiecare tip de produs? Alegerea celei mai bune cutii va facilita transportul si depozitarea, asa ca va vom vorbi despre principalele optiuni de pe piata.

Utilizari ale cutiilor de plastic

Fiecare cutie de plastic are un scop logistic. In general, ele sunt mai puternice decat cartonul si mai usor de curatat. Datorita acestui lucru le puteti reutiliza, ceea ce le face ideale pentru depozitarea, sortarea si transportul urmatoarelor produse:

  • Alimente. Cutiile de plastic pastreaza proprietatile alimentelor. Spre deosebire de omologul lor de carton, aceste cutii permit ventilarea alimentelor, oferind in acelasi timp o protectie adecvata impotriva socurilor si zdrobirilor. In plus, ele sunt foarte usor de curatat si dezinfectat. De aceea sunt ideale pentru transportul fructelor si legumelor.
  • Produse in vrac. Cel mai bun mod de a transporta produsele in vrac este prin utilizarea cutiilor de plastic. Veti avea nevoie de ambalaje care sa previna scurgerile, protejand in acelasi timp interiorul. De aceea, aceste cutii sunt o solutie ideala pentru transportul si stocarea volumelor mici.
  • Elemente mici. Piese metalice pot strapunge peretii cutiilor de carton. La randul lor, componentele electronice pot fi deteriorate daca nu sunt depozitate in elemente izolante. Deci, cutiile de plastic sunt cea mai buna solutie pentru depozitarea suruburilor si a dispozitivelor mici.
  • Produse farmaceutice. La fel ca alimentele, produsele farmaceutice au nevoie de anumite proprietati in timpul depozitarii si transportului. Cutiile de plastic mentin o temperatura stabila, permitandu-le sa fie perfect conservate.

Tipuri de cutii de plastic

Cutiile de plastic sunt proiectate conform unor specificatii specifice. Prin urmare, unele tipuri sunt orientate pentru a proteja interiorul de factorii de mediu (lumina, temperatura, coroziune, electricitate …) in timp ce altele se pregatesc pentru a facilita depozitarea. Acestea sunt tipurile de cutii de plastic pe care le veti gasi cel mai usor de pe piata.

Cutii de plastic stivuibile si fiabile

Cutiile din plastic stivuibile si potrivite sunt cea mai buna alegere pentru un depozit logistic. Cand goale se pot potrivi intre ele, minimizand cheltuielile de spatiu. In momentul in care le umpleti le puteti stivui, profitand de spatiul vertical.

Deci, acestea reprezinta cea mai buna solutie daca aveti nevoie pentru a le reutiliza din nou si din nou. Ele ofera de asemenea protectie pentru produsele din interior, pastrandu-le in acelasi timp ordonat. Acesta este motivul pentru care sunt din ce in ce mai frecvente. Pot fi utilizate la domiciliu, in depozite, in hale, etc.

Containere din plastic

Un container depozitare plastic se caracterizeaza prin respectarea standardelor aprobate in Uniunea Europeana. Datorita acestui lucru puteti sti caracteristicile sale tehnice inainte de a-l cumpara. In plus, omogenitatea dimensiunii sale va va permite sa le stiuiti si sa puteti anticipa spatiul pe care il vor ocupa in operatiunile dumneavoastra logistice.

Un alt avantaj este ca, fiind de o dimensiune standard, puteti opta pentru un sistem de schimb de ambalaje reutilizabile. Astfel, veti putea utiliza serviciile companiilor care sunt dedicate depozitarii, distribuirii si igienizarii cutiilor de plastic. Deci, aceste cutii sunt potrivite pentru traficul comercial comunitar.

Recipiente din plastic

Recipientele din plastic sunt de asemenea stivuibile si potrivite. Dar spre deosebire de cutiile pe care le-am analizat inainte, au usi pentru a le putea inchide.

In plus, aceste recipiente au o rezistenta ridicata la temperatura. Astfel, ele nu pot fi utilizate numai in medii diferite, dar sunt perfecte pentru transportul de produse farmaceutice, lactate sau altele care necesita o anumita stabilitate.

Cutii de plastic pentru depozitare cu grila

Aceste cutii sunt concepute pentru transportul alimentelor. In plus fata de care poseda calitatile oricarei cutii de plastic (acestea sunt economice, rezistente, usoare …) permit ventilarea continutului. De aceea, acestea sunt utilizate pe scara larga in mediul rural, in brutarie si in ospitalitatea generala.

In plus, cutiile de plastic cu grila pot fi stivuite, ceea ce creste utilitatea lor pentru depozitarea marfurilor. Pe scurt, aceste cutii din plastic pot reprezenta cea mai buna alegere pentru a stoca produse proaspete, ar fi fructe sau legume, sau chiar si paine si produse de panificatie.

Sertare din plastic stivuibile

Sertarele sunt mici cutii deschise, concepute pentru a clasifica elemente mici. De aceea, acestea sunt ideale pentru un atelier sau un magazin, deoarece acestea va vor permite depozitarea bunurilor, si usor accesibile.

In plus, sertarele din plastic stivuibile optimizeaza spatiul de depozitare si protejeaza produsele din interiorul lor de agenti agresivi, cum ar fi anumite substante chimice.

Pe scurt, diferitele tipuri de cutii de plastic va vor permite sa optati pentru solutii adaptate nevoilor dumneavoastra. Versatilitatea acestui material il face cel mai bun aliat logistic. Asigurati-va ca va indreptati atentia spre unul dintre cei mai apreciati producatori de cutii din plastic, precum Schoeller Alibert, care va ofera cele mai bune produse, indiferent de domeniul dvs. de activitate.

related articles