HomeBlogMituri incalzirea prin pardoseala

Mituri incalzirea prin pardoseala

by David Rus
0 comment487 views

Incalzirea in pardoseala este un sistem de incalzire a locuintei, care are avantaje precum faptul ca este durabil si economic, dar exista multe mitri despre modul in care acest tip de incalzire functioneaza.

Suntem aici pentru a va face cunoscute miturile legate de incalzire prin pardoseala, si pentru a va arata de ce acest sistem este o optiune excelenta pentru dvs.

Tipuri de incalzire prin pardoseala

Inainte de a intra in detalii despre miturile legate de acest tip de incalzire a locuintei, sa analizam mai intai diferitele tipuri de incalzire in pardoseala.

In prezent, exista doua tipuri de sisteme de incalzire in pardoseala: sisteme electrice si sisteme care functioneaza pe apa calda. Sistemul care functioneaza pe apa calda, include de asemenea doua infrastructuri diferite, cunoscute sub numele de sistem uscat si sistem umed, iar diferenta dintre cele doua este modul de instalare a conductelor.

Pentru sistemele de apa, conductele sunt in sapa, in timp ce in sisteme uscate, conductele sunt in planse pentru a servi ca un conductor de caldura. De obicei, veti gasi varianta de incalzire prin pardoseala „umeda” cu proiecte de constructii noi, in timp ce versiunea uscata si sistemele electrice sunt cele mai potrivite pentru renovari.

Acum aveti deja cunostinte in ceea ce priveste partea tehnica a incalzirii prin pardoseala, asa ca a sosit timpul sa descoperiti cateva dintre conceptiile gresite din jurul acesteia.

Mitul 1: Incalzirea in pardoseala este mult mai scumpa decat incalzirea folosind caloriferele

Este adevarat ca pretul in ceea ce priveste instalarea incalzirii in pardoseala mai mare cu pana la 30% in comparatie cu instalarea unei centrale cu calorifere. Dar incalzirea in pardoseala este o investitie care va fi amortizata pe termen lung.

Deoarece sistemul este mai eficient din punct de vedere energetic si necesita o intretinere mai mica, utilizatorii vor vedea ca facturile de energie si costurile generale ale sistemului sunt mult mai mici decat atunci cand foloseau caloriferele traditionale.

Mitul 2: O casa cu incalzire in pardoseala nu se incalzeste niciodata

Chiar daca este adevarat ca incalzirea in pardoseala nu produce atat de multa caldura precum un calorifer conventional, acest tip de incalzire a locuintei genereaza suficienta caldura pentru a crea un mediu cat mai confortabil.

Sistemul functioneaza pentru distribuirea uniforma a caldurii pe intreaga suprafata a podelei, astfel incat temperatura camerei poate ajunge pana la 25 ° C. Proprietarii de case pot compensa termostatul cu cateva grade mai jos si sunt siguri ca nu pierd caldura.

Mitul 3: Incalzirea in pardoseala este incalzirea electrica

Desigur, incalzirea electrica in pardoseala functioneaza pe electricitate, dar sistemul pe apa functioneaza pe apa calda si incalzire centrala. Exista de asemenea o optiune de a conecta un sistem de pardoseala la o pompa de caldura.

In timp ce pompa de caldura necesita un pic de energie electrica, se bazeaza si pe energie regenerabila. Deoarece incalzirea in pardoseala functioneaza la o temperatura constanta scazuta, alegerea adaugarii unei pompe de caldura in sistemul dvs. este o alegere ideala.

Mitul 4: Incalzirea prin pardoseala necesita mai mult timp pentru incalzirea unei case, astfel incat temperatura nu spune niciodata consecventa

In timp ce incalzirea electrica a podelei functioneaza aproape la fel de rapid ca si caloriferele, sistemele hidraulice reactioneaza putin mai lent. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa suferiti prin temperaturi reci.

Este important sa vedeti cum va puteti configura sistemul pentru a se potrivi cel mai bine stilului dvs. de viata si a va pastra interiorul la o temperatura confortabila. De exemplu, in cazul in care aveti un sistem de incalzire pe apa, puteti modifica setarile pentru a va asigura ca temperatura camerei scade cu cel mult trei grade in timpul noptii.

Mitul 5: Incalzirea in pardoseala este instalata doar pe podea

Acest lucru poate veni ca o surpriza, dar puteti instala de fapt incalzirea in pardoseala dincolo de podea. Puteti instala, de asemenea, in pereti sau tavane pentru a incalzi si mai repede camerele. De obicei, incalzirea in pardoseala nu ocupa spatiu suplimentar in locuinta dvs. asa cum ocupa caloriferele, astfel incat sa o puteti integra perfect in orice interior modern.

Mitul 6: Incalzirea in pardoseala face ca picioarele sa se umfle

In primele zile de incalzire in pardoseala, temperatura camerei s-ar putea ridica la mai mult de 35 ° C, iar in acest caz, picioarele tale s-ar putea umfla. Dar cu sistemele actuale astazi, aceste situatii nu mai apar, mai ales daca casa dvs. este bine izolata. De fapt, utilizarea incalzirii in pardoseala cu o pompa de caldura permite sistemului sa ofere racire, ceea ce este in plus in lunile calduroase de vara.

Mitul 7: Incalzirea in pardoseala este nesanatoasa

Incalzirea in pardoseala previne circulatia particulelor de praf care pot provoca alergii sau boala. Proprietarii de case pot profita, de asemenea, de o umiditate mai buna si de un mediu mai sanatos, lipsit de acarieni si mucegai, ceea ce este deosebit de util pentru persoanele care sufera de alergii sau pentru cele care au probleme respiratorii.

Mitul 8: Nu puteti avea parchet daca optati pentru incalzirea prin pardoseala

Daca luati in considerare cativa factori, puteti combina cu usurinta incalzirea in pardoseala si parchetul. Daca aveti un tip de lemn stabil care este rezistent la umiditate si versiunea cu mai multe straturi, unde scandurile au o latime de pana la 15 cm, ar trebui sa fiti linistiti pentru ca totul este in regula!

related articles