HomeAutoturismeCe sunt foliile auto?

Ce sunt foliile auto?

by David Rus
0 comment499 views

Foliile sunt materiale subtiri fabricate din material plastic, care vin lipite pe diverse suprafete. Cele mai multe dintre aceste folii sunt folosite de catre soferi cu scopul de a acoperi geamurile masinilor lor, din dorinta de a obtine acel efect de”geamuri fumurii”.

Utilizarea acestor folii auto ofera, in afara avantajului unui ”feel” mai luxurios al autoturismului dumneavoastra, si un nivel mai bun de siguranta dat fiind faptul ca ofera un anumit grad de intimitate habitaclului masinii.

In plus, utilizarea foloei este benefica si dat fiind faptul ca astfel fereste de ochii curiosi daca in interiorul autoturismului se afla pe scaune sau pe bancheta din spate anumite obiecte de valoare.

Ba chiar mai mult, trebuie precizat si faptul ca utilizarea acestor folii, in functie de calitatea lor, poate avea efecte benefice pentru soferul masinii, dar si pentru restul pasagerilor, care vor fi protejati impotriva efectelor daunatoare ale radiatiilor UV.

Un alt avantaj al acestor folii auto este acela ca au capacitatea de a imbunatati performanta aerului conditionat, iar in cazul in care este utilizat un tip special de folie, vestile sunt si mai bune, dat fiind faptul ca aceasta poate intari structura geamului.

Pentru folia care protejeaza si intareste structura geamului masinii, testele dovedesc faptul ca un geam al unei masini nu are nevoie nici macar de cinci secunde pentru a fi spart. Odata cu aplicarea foliei anti-efractie, acest timp necesar spargerii geamului masinii creste la mai mult de un minut, in cazul in care acel individ care incearca patrunderea in masina, da dovada de o anumita forta.

Pentru a se putea monta aceste folii auto, si cu siguranta si pentru a ramane in continuare in conformitate cu legea, incepand cu anul 2016 pentru luneta spate si pentru geamurile din spate, opacitatea dupa ce s-a montat folia, poate fi de 100%.

In ceea ce priveste insa geamurile din fata, lucrurile sunt diferite, dat fiind faptul ca pentru aceste geamuri auto, transparenta este obligatoriu sa fie de 70%. Referitor la montarea foliei auto pe parbriz, opacitatea este obligatoriu sa fie sub 25%. In cazul in care transparenta este sub 75%, aceasta se poate verifica la un control de rutina folosind un aparat special.

In cazul in care transparenta foliei este mai mica de 75%, posesorul masinii are toate sansele sa primeasca o amenda de pana la 2000 lei, si asta nu este tot, pentru ca in acest caz, posesorul masinii se va alege si cu suspendarea talonului masinii.

Ce alte tipuri de folii auto mai exista?

Daca in trecut existau doar foliile care veneau aplicate pe geamurile masinii si pe luneta, acum exista folii auto care sunt montate pe faruri si pe stopuri, iar specialistii in montare folie far, se pare ca au foarte multe comenzi, dat fiind faptul ca acum este o moda printre soferi, sa aiba folii aplicate pe stopuri si faruri.

Se folosesc de-asemenea si folii aplicate pe caroseria auto. Unii dintre proprietarii autoturismelor aleg sa aplice folii pe caroseria masinii atunci cand masina lor este zgariata de exemplu. Este mult mai ieftin pentru un proprietar auto sa plateasca pentru aplicarea unei folii pe capota masinii de exemplu, decat sa plateasca vopsirea masinii atunci cand aceasta prezinta zgarieturi.

Datorita aplicarii acestor folii pe caroseria masinilor, indiferent de brandul auto si indiferent de culoarea masinii, se va schimba considerabil aspectul acesteia. In functie de preferintele personale ale fiecarui posesor de autoturism, poate fi aplicata o folie dolorata, care va fi fixata de catre specialisti, in functie de conturul masinii.

In ultimul timp, foarte multi dintre cei care au optat pentru utilizarea unei asemenea folii, au ales o folie de culoare negru mat. Pe capota si pe plafonul unei masini de culoare alba, o astfel de folie de culoare negru mat aplicata, arata super interesant, mai ales daca masina are si foliile fumuri aplicate pe ferestre si pe luneta, si daca atat farurile cat si stopurile masinii sunt de-asemenea accesorizate cu folii auto.

In plus, trebuie precizat faptul ca in cazul in care proprietarii autoturismelor aleg sa isi accesorizeze in acest fel autoturismele, acestea vor fi protejate de efectele negative ale razelor soarelui, asupra stratului de vopsea, care va contribui la reducerea intensitatii culorii.

In plus, daca masina mai prezinta si mici zgarieturi, in doar cativa ani va fi mai mult ca sigur necesara aplicarea unui nou strat de vopsea, astfel incat masina sa arate din nou ca noua.

Asadar, dupa cum se poate vedea, atunci cand vine vorba despre folii auto, proprietarii autoturismelor au posibilitatea de a opta pentru aplicarea foliilor pe luneta si pe geamurile din spate ale masinii, sau chiar si pe geamurile din fata daca transparenta este de cel putin 75%.

Se pot aplica de-asemenea folii pe faruri si pe stopuri, astfel incat masina sa iasa in evidenta atunci cand este in trafic; insa chiar si pe caroserie poate fi aplicata folia auto.

related articles