HomeBlogModuri prin care sa va bucurati de o curte amenajata corect

Moduri prin care sa va bucurati de o curte amenajata corect

by David Rus
0 comment267 views

O curte bine amenajata este un loc minunat pentru a va relaxa si a va bucura de aer liber. Exista multe modalitati de a va infrumuseta curtea, de la instalarea unei terase sau a unui patio pana la plantarea de flori si copaci. Avand grija de amenajarea peisagistica a curtii, puteti creste valoarea casei dvs. si o puteti face mai atractiva pentru potentialii cumparatori.

De asemenea, puteti folosi amenajarea peisagistica pentru a diminua costurile de intretinere prin mentinerea la distanta a buruienilor. Indiferent de tipul de amenajare peisagistica pe care il alegeti, este intotdeauna important sa urmati liniile directoare adecvate de ingrijire a gazonului pentru a va asigura ca gradina dvs. arata cat mai bine an de an.

Stiati ca aproximativ 80% dintre cumparatorii de locuinte cauta locuinte online inainte de a le vizita personal? Asta inseamna ca amenajarea gradinii  va reprezenta un aspect important de care acestia vor tine cont in momentul vizualizarii pozelor cu proprietatea. Daca nu arata bine, probabil vor fi mai sceptici in privinta unei posibile vizionari.

Mai mult de atat,  o curte care arata neingrijit poate scadea valoarea proprietatii  si o poate face mai greu de vandut in viitor. Din fericire, exista o multime de modalitati prin care va puteti amenaja si reorganiza gradina, astfel incat sa arate cat mai bine. Iata cateva sfaturi pentru amenajarea peisagistica a casei dvs. astfel incat aceasta sa fie organizata eficient, spatios si frumos.

Cunoasteti elementele de baza ale amenajarii peisagistice

Daca nu sunteti familiarizat cu amenajarea peisagistica, s-ar putea sa fiti surprins de cat de multe lucruri implica acest proces. De la alegerea plantelor pana la plantarea unui gazon nou, exista multe lucruri care sunt necesare pentru  a obtine un rezultat desavarsit. Desi fiecare curte este diferita, exista cateva componente si elemente de baza care sunt comune in majoritatea gradinilor.

In primul rand, probabil ca veti dori sa adaugati un anumit tip de acoperire a solului. Aceasta este, de obicei, sub forma de mulci, scoarta sau alt material care ajuta la prevenirea cresterii buruienilor, oferind in acelasi timp o nota estetica placuta.

Pentru o amenajare cu o estetica minunata, puteti alege si un molid argintiu albastru si veti aprecia cu siguranta aspectul acestuia. De asemenea, ar trebui sa stabiliti daca doriti sa adaugati vreo alee sau terasa in curte. La fel ca in cazul acoperirii solului, aleile si terasele ajuta la prevenirea cresterii buruienilor in aceste zone.

De asemenea, acestea ofera o nota estetica placuta si pot fi un element de siguranta important pentru persoanele in varsta si pentru parintii cu copii mici. Daca doriti sa instalati un iaz in curte, acesta poate fi o completare frumoasa. In plus, multe tipuri de pasari va vor vizita daca aveti o zona in care acestea sa poposeasca.

Amenajarea peisagistica a curtii dvs. poate fi o modalitate excelenta de a imbunatati atractivitatea casei dvs. Daca sunteti gata sa incepeti, primul pas este sa planificati din timp. Stiind cum doriti sa arate curtea dumneavoastra, puteti economisi timp si efort instaland doar elementele pe care le doriti cu adevarat.

In plus, atunci cand vine timpul sa va vindeti casa, o curte bine proiectata poate contribui la cresterea valorii de revanzare a casei dvs.

related articles