HomeBlogParchet din lemn masiv vs. Parchet laminat: Ce sa alegi?

Parchet din lemn masiv vs. Parchet laminat: Ce sa alegi?

by David Rus
0 comment368 views

Pardoseala unei case este una dintre caracteristicile ei definitorii. Parchetul din lemn ramane una dintre cele mai populare optiuni, deoarece este un material primitor, frumos si atemporal. In timp ce casele mai vechi, mai traditionale au adesea podele din lemn tare de pastrare, multe case mai noi folosesc parchet laminat. Ofera un aspect natural similar cu lemnul, dar la un pret mai mic.

Atunci cand se decide intre podele din lemn tare care pot fi alese dintr-un showroom parchet din lemn, sau laminat, exista mai multe argumente pro si contra pentru fiecare tip de pardoseala, iar pentru cei care se afla in cautarea parchetului potrivit, acest lucru poate fi derutant.

Cu siguranta, atunci cand se compara costurile parchetului laminat, cu cele din lemn tare, parchetul laminat este de obicei optiunea mai accesibila. Dar, de asemenea, trebuie sa analizati durabilitatea, valoarea revanzarii in cazul in care intentionati sa vindeti locuinta, curatarea, instalarea si multe altele.

Acest articol va compara unii dintre factorii care pot face diferenta intre podele din lemn tare si parcht laminat, si va va ajuta sa decideti care este cel mai potrivit pentru casa dvs. Tocmai din acest motiv, daca urmeaza sa cumparati parchet pentru acasa si nu stiti ce sa alegeti, este indicat sa cititi acest articol pana la final.

Costurile stratificate fata de lemn tare

Aveti in vedere costurile pardoselilor laminate si din lemn de esenta tare pentru a determina ce este cel mai bine pentru dvs.

Pardoselile din lemn de esenta tare sunt confectionate din copaci recoltati; pretul depinde de tipul de lemn ales. In general, lemnul tare este considerabil mai scump pentru a fi cumparat si instalat.

Parchetul din lemn laminat este realizat din lemn compozit presat impreuna la temperaturi ridicate. Imaginea lemnului tare este apoi plasata peste lemnul compozit, acoperindu-l pentru a forma stratul.

Nu numai ca materialele in sine sunt mai ieftine, dar costurile de instalare a lemnului laminat sunt, in medie, cu 50 la suta mai mici decat in ceea ce priveste instalarea parchetului din lemn de esenta tare.

Diferente in ceea ce priveste durabilitatea parchetului din lemn masiv comparativ cu parchetul laminat

Evaluati incarcarea si uzura traficului pe pardoseala din casa dvs. O suprafata mai durabila este mai usor de intretinut si va arata grozav pentru anii urmatori.

Lemnul de esenta tare este susceptibil la zgarieturi, se poate deteriora din cauza umiditatii excesive si va prezenta semne vizibile de uzura, in special in zonele cu trafic intens.

Parchetul din lemn de esenta tare insa, este considerat de catre foarte multi proprietari de locuinte ca fiind adevarata afacere, dat fiind faptul ca este superb si, in functie de tipul de lemn, poate adauga o valoare considerabila casei dvs.

Acum sa trecem de partea cealalta, si sa analizam foarte pe scurt parchetul laminat. Deoarece acest tip de parchet laminat este realizat din lemn presat, este mai rezistent si rezista mult mai bine la zgarieturi, umiditate si uzura, in comparatie cu parchetul din lemn de esenta tare. Parchetul laminat este, de asemenea, mai usor de curatat.

Desi stratul este mai durabil, nu este la fel de atragator din punct de vedere vizual. Calitatile inferioare ale laminatului pot avea texturi din lemn cu aspect artificial. Cei care vor alege sa isi decoreze locuinta in stil clasic, nu vor alege niciodata parchet din lemn laminat, ci isi vor indrepta atentia spre parchetul din lemn de esenta tare.

Eventuale reparatii

Pardoseala casei dvs. va avea de obicei nevoie de reparatii la un moment dat. De la accidente minore la uzura excesiva, atat parchetul laminat cat si cel din lemnul tare prezinta avantaje si dezavantaje.

Lemnul tare poate fi reparat prin slefuirea imperfectiunilor si perfectionarea acestuia. Acest lucru ii ofera un mare avantaj in fata tipului de parchet laminat, prin faptul ca va dura ani intregi.

Parchetul laminat nu se repara usor. Daca cumparati pardoseala care include piese individuale si se imbina, puteti inlocui placi individuale, desi, in functie de lumina solara si varsta, este posibil ca noua piesa sa nu se potriveasca corect.

Dar, in cazul in care in incapere nu este o lumina solara foarte puternica, sansele ca placa noua de parchet sa se potriveasca perfect sunt foarte mari. Deci, acesta poate fi si un dezavantaj, dar si un mare avantaj, in functie de situatie.

Cele mai bune locuri pentru podele din lemn tare sau laminat

In plus fata de pret, durabilitate si reparatii, ar trebui sa luati in considerare si cele mai bune (si cele mai rele) locuri din casa pentru ambele tipuri de pardoseala.

Pardoselile din lemn de esenta tare sunt atat frumoase, cat si destul de durabile, in special in camerele cu trafic redus, cum ar fi dormitoarele si camerele de luat masa. Dar, daca aveti animale de companie sau mult trafic, podelele voastre de lemn de esenta tare se vor alege rapid cu zgarieturi.

Subsolurile si baile cu multa umiditate nu sunt, de asemenea, locuri bune pentru pardoselile din lemn tare. Pe de alta parte, lumina solara continua va poate estompa parchetul din lemn tare.

Deoarece pardoseala laminata este atat de durabila, este mai putin susceptibila la uzura de la animalele de companie si traficul din incapere. Desi rezista la umiditate mai bine decat lemnul tare, nu trebuie sa se afle intr-o zona umeda a caminului.

Datorita stratului superior, pardoselile laminate nu se estompeaza de la lumina soarelui la fel de rapid si in mod vizibil ca podele din lemn de esenta tare si pot fi utilizate in siguranta in camerele cu ferestre mari.

Exista multe lucruri de luat in considerare dupa cum se poate vedea cand trebuie sa alegeti dintre cele doua tipuri de parchet. Cu siguranta, analizand aceste puncte cheie, doar dvs. va cunoasteti necesitatile si bugetul, si stiti ce preferinte aveti, deci totul depinde de dvs. in legatura cu ce alegeti

related articles