HomeBlogProbleme comune ale tabletelor Android

Probleme comune ale tabletelor Android

by David Rus
0 comment416 views

O tableta este un dispozitiv mobil pe care utilizatorii il pot folosi in foarte multe scopuri. De exemplu, o tableta poate fi utilizata de catre acestia pentru a viziona filme online. Dat fiind faptul ca tableta are ecranul mai mare decat un smartphone, utilizatorii folosesc adesea tableta in acest sens.

Tableta poate fi utilizata de-asemenea de catre studenti atunci cand invata, sau cand citesc lectiile online. Este mult mai usor sa citeasca si sa invete de pe o tableta care are ecranul mare, decat sa foloseasca un smartphone in acest sens.

O tableta poate fi utilizata si pentru a asculta muzica sau in diferite alte scopuri. Trebuie mentionat insa ca, o tableta care are sistemul de operare Android, la fel ca un smartphone Android, poate avea unele probleme, iar acest articol va prezinta unele exemple care privesc problemele comune ale telefoanelor Android.

Acesta este motivul datorita caruia, indiferent ca deja detineti un asemenea dispozitiv mobil, sau doriti sa cumparati o tableta Android, trebuie sa cititi pana la final.

1. Nu se va activa sau dezactiva

Uneori, tableta Android se va bloca, refuzand sa porneasca sau sa se opreasca. Cand se intampla acest lucru, apasarea butonului ecranului de blocare nu va face ceea ce ar trebui.

Exista insa o solutie pentru acest lucru. Doar apasati butonul de pornire si tasta de blocare in acelasi timp si tineti-l apasat timp de 8 secunde. Aceasta este cu siguranta solutia pe care o puteti urma pentru a remedia aceasta problema.

2. Probleme cu aplicatiile

Uneori aplicatiile pe care le folosim nu functioneaza asa cum ne dorim. Uneori, intregul ecran se poate bloca sau aplicatia refuza sa se inchida. Daca primiti un avertisment ca aplicatia nu functioneaza corespunzator, trebuie doar sa apasati butonul Inchidere fortata pentru a inchide aplicatia.

Asteptati cateva secunde, deschideti inapoi aplicatia si ar trebui sa ruleze din nou normal. Pentru a inchide fortat o aplicatie, trebuie doar sa o glisati in meniul multitasking.

Daca acest lucru nu functioneaza si daca aplicatia continua sa se blocheze, este posibil sa existe o alta problema care cauzeaza aceasta problema. Dezvoltatorii lanseaza actualizari ale aplicatiei lor pentru a o imbunatati tot timpul si, daca nu aveti activate actualizarile automate, poate fi necesar sa intrati manual si sa actualizati aplicatia.

Daca rulati o versiune mai veche a aplicatiei, acesta poate fi motivul pentru care aplicatia dvs. nu a functionat corect. Daca acesta este de fapt motivul, instalarea actualizarii ar trebui sa rezolve aceasta problema.

3. Muzica nu se va opri din redare

Aceasta problema poate deveni foarte enervanta foarte repede. Daca ati ascultat muzica si acum nu puteti sa opriti aplicatia in timp ce incercati sa faceti alte lucruri pe tableta, exista cateva lucruri pe care le puteti face.

Poate fi necesar sa va intoarceti in aplicatie pentru a incerca sa puneti aplicatia pe pauza sau sa o inchideti. Daca acest lucru nu functioneaza, puteti incerca sa inchideti aplicatia, iar daca acest lucru nu functioneaza, puteti incerca sa reporniti tableta.

4. Probleme de conectivitate

Exista unele tablete Android care pot crea probleme de conectivitate, fie ca discutam despre probleme de conectivitate bluetooth sau probleme legate de conexiunea wifi.

Dezactivarea si activarea functiei bluetooth sau a wifi poate remedia problema. Daca nu, puteti incerca sa activati pentru un minut modul avion, dupa care sa il dezactivati. Acest lucru de multe ori ajuta.

In cazul in care insa nici modul avion nu va poate fi de folos, o optiune utila poate fi reprezentata de resetarea tuturor setarilor de retea. In majoritatea cazurilor, aceasta solutie da roade. In caz contrar, trebuie resetata tableta, si adusa la setarile din fabrica.

In cazul in care nici macar aceasta ultima solutie nu va este de ajutor, trebuie sa duceti tableta la service.

related articles