HomeBlog5 Secrete Surprinzatoare Ale Pungilor Biodegradabile

5 Secrete Surprinzatoare Ale Pungilor Biodegradabile

by David Rus
0 comment333 views

Dupa cum bine am observat cu totii, in ultimul timp in supermarketuri nu se mai gasesc ambalaje si pungi realizate din materiale plastice traditionale.

Acum intalnim pungi maieu biodegradabile si diferite alte ambalaje biodegradabile si ambalaje compostabile, care sunt mai eficiente, care se descompun mult mai repede, si car care sunt mai prietenoase cu mediul inconjurator.

Aceste ambalaje biodegradabile si compostabile au o serie de beneficii importante. Noi va dezvaluim in continuare cateva dintre secretele acestora, asa ca va invitam sa ramaneti alaturi de noi pana la finalul articolului.

  1. Un procent ridicat de plastic biodegradabil se termina in depozitele de deseuri, unde nimic nu se biodegradeaza.

De fapt, Agentia pentru Protectia Mediului (EPA) necesita depozitele de deseuri pentru a bloca aerul, umiditatea si lumina solara – elementele cruciale pentru o biodegradare adecvata. Asta inseamna ca, daca bagajul dvs. este ca majoritatea pungilor „biodegradabili”, va sta doar acolo, in imposibilitatea de a se descompune.

Si, in timp ce unele companii sustin ca au un aditiv biodegradabil (un film special) pe pungile lor biodegradabile, care le permite sa se descompuna complet, acea cerere a fost contestata in instanta si inca nu are consens.

  1. Pungile de plastic biodegradabile, de obicei nu pot fi reciclate cu alte articole din plastic.

Totul are legatura cu acele mici numere pe care le vedem pe sticlele de plastic. Un nr. 1 si un nr. 2 pot fi reciclate impreuna, dar aruncate intr-o punga biodegradabila. In schimb un plastic nr. 7 adaugat alaturi de acestea, va contamina intreaga incarcare „reciclabila”.

„Daca un plastic nr. 7 este amestecat si topit cu materiale plastice etichetate nr. 1 sau nr. 2, acesta ar contamina intreaga sarcina, deoarece componenta chimica a [pungilor biodegradabile] este atat de diferita.”

  1. Sacii biodegradabili pot dauna mediului.

Atunci cand pungile biodegradabile se termina in depozitele de deseuri, descompunerea se intampla intr-un ritm mult mai lent decat daca gunoiul ar fi fost expus la aer, lumina si umiditate. Ca urmare, gazul metan este eliberat in atmosfera. De fapt, metanul contribuie de 20 de ori mai mult la efectul de sera decat dioxidul de carbon pe o perioada de 100 de ani.

Deci, ce trebuie sa faceti in situatia respectiva?

Simplu: Cumparati saci compostabili. In timp ce termenii biodegradabili si compostabili sunt adesea folositi in mod interschimbabil, trebuie sa aflati faptul ca exista anumite diferente cheie in ceea ce priveste gunoiul: sacii de gunoi compostabili sunt relglementati, in timp ce sacii de gunoi biodegradabil nu sunt; pungile de gunoi compostatbile sunt cu adevarat compostabile; sacii de gunoi compostabili au un proces legitim de eliminare.

  1. Scaderea cantitatii gazelor cu efect de sera emise

Utilizarea de produse plastice biodegradabile in loc de materiale plastice traditionale scade cantitatea de emisii de gaze cu efect de sera.

Cercetarile efectuate de catre renumitii cercetatori de la Universitatea de Stat din Carolina de Nord afirma ca produsele fabricate din plastic traditional dauneaza depozitelor de gunoi, deoarece acestea produc un gaz de sera intoxicant atunci cand sunt arse.

Trecerea la ambalaje si produse din materiale bioplastice poate reduce profund numarul de gaze cu efect de sera emise, evitand astfel efectele sale, cum ar fi desertificarea si inundatiile extreme.

  1. Reducerea nivelului de dioxid de carbon

Fabricarea ambalajelor si a diferitelor alte produse obtinute din utilizarea materialor plastice a crescut foarte mult de-a lungul anilor. Oamenii de stiinta au facut unele estimari care arata ca, pana in anul 2050, sunt sanse mari sa existe mai multe materiale plastice in ocean decat peste. Apa potabila va fi contaminata cu 80% din microplastic in acel moment.

Cu ajutorul materialelor plastice biodegradabile, iar aici le putem aminti pe cele care sunt obtinute din zahar si dioxid de carbon de catre cercetatorii de la Universitatea din Bath, lumea prevede un viitor al materialelor plastice care poate descompune si elibera doar cantitatea de energie care a fost utilizata pentru realizarea acesteia.

related articles