HomeBlogCe intrebari trebuie sa ii adresezi unui fotograf de botez?

Ce intrebari trebuie sa ii adresezi unui fotograf de botez?

by David Rus
0 comment336 views

Nasterea unui copil, reprezinta fara doar si poate, cel mai important moment din viata de cuplu, dat fiind faptul ca, odata cu venirea pe lume a bebelusului, familia se mareste, iar cea mai mare avere pentru parinti, cu siguranta sunt copiii lor.

In cazul in care tocmai ce vi s-a marit familia, si deja incepeti sa va pregatiti la botezul celui mic, cu siguranta veti dori sa angajati cel mai bun fotograf botez, care sa fie prezent la eveniment, atat la ceremonia care are loc la biserica, cat si la petrecerea de la restaurant.

Pentru a face cea mai buna alegere, inainte de a semna un contract cu fotograful, trebuie sa aflati cateva informatii utile. V-am pregatit un set de intrebari pe care este important sa le adresati fotografului, iar in functie de raspunsurile primite, veti stii daca ati gasit sau nu fotograful potrivit.

  1. Care este experienta dvs. in realizarea acestui tip de fotografii?

Aceasta este o intrebare pe care cu siguranta, fiecare parinte trebuie sa o adreseze unui fotograf, inainte de a-l angaja sa faca poze la botezul copilului lui. Exista fotografi care sunt foarte buni in anumite stiluri de fotografii, cum ar fi fotografia comerciala sau fotografia erotica, dar care nu au experienta in fotografii de evenimente precum botezul sau nuntile.

Alegeti un fotograf care are un portofoliu de clienti bogat in acest tip de fotografie, si inainte de a semna contractul, asigurati-va ca vedeti mai multe fotografii realizate de catre acesta. In acest fel veti stii daca ati gasit fotograful potrivit, sau daca trebuie sa va reorientati.

  1. Primesc factura pentru serviciul foto?

Exista parinti care nu pun mare pret pe acest detaliu, insa este de preferat sa solicitati o factura in schimbul serviciului foto pe care fotograful il presteaza, pentru a nu avea divergente la finalul colaborarii, cand fotograful poate solicita mai multi bani.

Avand contractul semnat, sau fiind factura emisa in care este precizata o anumita suma de bani, platiti pretul pentru serviciul prestat, si nu mai exista divergente.

Probabil veti considera ca nu trebuie incheiat contract, mai ales daca fotograful va solicita acest lucru, cunoscandu-va, insa nu este indicat sa faceti acest lucru. Un fotograf  profesionist este persoana fizica autorizata sau persoana juridica, si va poate emite facura, iar astfel nu mai exista discutii.

  1. Care este termenul de livrare al fotografiilor?

Pentru un parinte, este important sa afle cand vor fi gata fotografiile de la botez. Exista fotografi foarte ocupati, care vor livra mai tarziu fotografiile, in timp ce alti fotografi sunt ceva mai liberi, si au posibilitatea de a livra mai repede fotografiile.

Cu siguranta in contractul care se va incheia intre cele doua parti, va trebui mentionata data la care trebuiesc livrate fotografiile, iar fotograful va trebui sa respecte clauza din contract.

Tot in ceea ce priveste livrarea fotografiilor, trebuie precizat in contract, cum sunt livrate acestea (pe stick, pe DVD). Interesati-va daca primiti inclusiv o galerie foto online.

Fiecare fotograf are pachetul sau de servicii, astfel ca unii ofera mai multe fotografii, altii mai putine; exista fotografi care nu au limita de fotografii efectuate. Unii ofera galerii foto online, altii nu. Este important sa cunoasteti toate aceste detalii de la inceput.

  1. Vor aparea fotografiile pe internet?

Exista parinti care isi doresc sa partajeze fotografiile pe internet, in timp ce alti parinti nu doresc sub nici o forma acest lucru. Daca nu doriti ca fotografiile de la botez sa apara in mediul online, discutati cu fotograful si stipulati in contract ca nu doriti ca fotografiile de la evenimentul dvs. sa apara in mediul online.

  1. Cat timp vei fi prezent la eveniment?

Aceasta este o alta intrebare pentru care parintii trebuie sa aiba un raspuns clar. Unii fotografi participa la eveniment de la inceput si pana la sfarsit, in timp ce alti fotografi sunt prezenti doar pentru un anumit numar de ore, iar acest lucru va fi stipulat in contract.

  1. Ce se intampla daca din diferite motive fotograful nu ajunge la eveniment?

Acesta este un alt subiect foarte interesant care trebuie adus in discutie. Chiar daca fotograful isi doreste sa participe la eveniment pentru a munci si pentru a-si primi banii, nu se stie niciodata ce aduce ziua de maine.

Poate cand semnati contractul, totul este in regula, iar inainte de eveniment, poate aparea un deces in familia fotografului sau poate suferi un accident sau se poate intampla orice altceva care sa nu ii permita sa participe la eveniment.

In aceste conditii interesati-va daca acesta va fi inlocuit de catre o alta persoana, si cine va fi persoana respectiva. De-asemenea, interesati-va daca se intampla acest lucru si daca va fi inlocuit de un alt fotograf, daca pretul va ramane cel stabilit la inceput, pentru ca nu veti dori sa aveti parte de surprize neplacute.

Acestea sunt asadar cateva intrebari esentiale pe care trebuie sa le adresati unui fotograf atunci cand doriti sa il angajati pentru botezul bebelusului dvs.

related articles