HomeBlogAstenia de primavara si cum putem reduce simptomele acesteia

Astenia de primavara si cum putem reduce simptomele acesteia

by Livia Marian
0 comment339 views

Primavara aduce cu ea pe langa temperaturile crescute, vreme frumoasa si posibilitatea de a ne plimba mult mai mult in aer liber, acea ‘’boala’’ ale carei simptome le simtim cu totii, si anume astenia de primavara. Aceasta este de fapt o stare pe care ajungem sa o simtim marea majoritate dintre noi, iar ea se manifesta rin aparitia unor stari de oboseala sau epuizare fizica si psihica, precum si anumite stari de melancolie sau chiar depresie. De pe doarnatural.ro putem afla cum putem scapa de astenia de primavara si cum ne putem bucura de tot ceea ce ne ofera primavara.

Ce este astenia si cum se manifesta ea?

Astenia de primavara este mult mai prezenta in randul femeilor si in special, ea apare datorita noilor conditii de mediu, modificarilor hormonale sau alimentatiei defectuoase din timpul sezonului rece, care incepe sa isi arate rezultatele.

Astenia este uneori confundata cu depresia, insa aceasta nu este pe atat de grava pe cat s-ar crede si nici nu este atat de greu de eliminat simptomele acesteia.

Printre cele mai comune manifestari ale depresiei, merita mentionate:

  • Stari inexplicabile de iritabilitate, anxietate si melancolie
  • Dificultati de concentrare
  • Pierderea interesului pentru activitatile obisnuite
  • Dureri de cap si apatie
  • Apetit scazut
  • Dureri muscular

 Care sunt cele mai eficiente remedii pentru eliminarea asteniei?

De obicei, toate simpomele asteniei dispar dupa aproximativ cateva saptamani, insa exista posibilitatea de a grabi acest lucru.

Atunci cand ne dorim sa nu fim printre cei pe care astenia isi lasa amprenta, este necesar sa punem accentul pe alimentatia zilnica, sa avem grija sa consumam mereu alimente bogate in vitamine si minerale, precum vitamina C, magneziu, fier sau calciu.

Este necesar de asemenea sa includem in dieta zilnica fructe si legume verzi, dar si seminte si nuci.

Unele dintre cele mai bune plante cu care putem reduce efectele asteniei sunt urzicile, acestea avand un continut foarte mare de vitamina B12 si de saruri minerale. Printre alte plante care se recomanda a fi consumate in aceasta perioada sunt leurda, loboda, spanacul si salata verde.

Printre cele mai recomandate fructe care trebuie consumate in aceasta perioada se numara prunele, strugurii, lamaile, portocalele si caisele. Acestea pot fi consumate atat in forma cruda, cat si sub forma de suc.

O alta posibilitate de a trece peste astenia de primavara este cu ajutorul catinei, aceasta avand un continut foarte mare de vitamine liposolubile, acestea absorbindu-se in sange foarte usor. Catina poate fi consumata atat sub forma de ceai, cat si ca atare. Totusi, acesta este consumata cel mai frecvent sub forma de sirop sau conservate in miere de albine.

Ceapa si usturoiul verde sunt surse de antioxidanti si ajuta foarte mult la procesul de detoxifiere, stimuland sistemul imunitar. Acestea se recomanda a fi consumate in stare cruda, zilnic.

Un alt aspect de care trebuie sa tinem cont este ca se recomanda renuntarea la cafea, in favoarea ceaiului verde sau negru.

Este important sa incepem, daca nu o facem deja, praticarea unui sport in aer liber, caci in acest fel este produsa in corp serotonina, ce are efecte antidepresive si poate fi redusa in acest mod melatonina, cea responsabila cu starile specific asteniei de primavara.

Este recomandat de asemenea sa se relaxeze organismul cu ajutorul bailor cu esente aromatice.

related articles