HomeBlogCum se remediaza problemele camerei foto pe iPhone 12?

Cum se remediaza problemele camerei foto pe iPhone 12?

by David Rus
0 comment1001 views

Fanii dispozitivelor iPhone si nu numai, au asteptat cu sufletul la gura aparitia noilor modele iPhone 12 (12, 12 Mini, 12 Pro si 12 Pro Max). Este cat se poate de firesc acest lucru, pentru ca discutam despre cele mai performante telefoane lansate de catre cei de la Apple vreodata.

Unii utilizatori si-au comandat dispozitivele de dinainte de a aparea in magazine, astfel incat sa se asigure ca au inca din prima zi aceste dispozitive. Cei mai multi utilizatori sunt fascinati de cat de frumoase sunt si de cat de bine functioneaza acestea.

Exista si exceptii, iar unii utilizatori sunt nemultumiti de faptul ca aceste dispozitive de ultima generatie de la Apple au probleme in ceea ce priveste camera foto, astfel ca se gandesc sa isi duca dispozitivele intr-un service de reparatii iPhone Bucuresti pentru remedierea problemei legata de camera foto.

Exista unele posibile solutii astfel incat utilizatorii sa isi poata remedia pe cont propriu aceasta problema. Atunci cand aceste solutii insa nu remediaza problema, este firesc ca acestia sa isi duca dispozitivele intr-un service gsm pentru remediera situatiei deranjante.

1. Repornirea fortata a dispozitivului

Acesta este cel mai de baza lucru pe care il puteti face si rezolva adesea problema. Pentru a reporni fortat iPhone 12, 12 mini, iPhone 12 Pro sau iPhone 12 Pro Max, tot ce trebuie sa faceti este sa urmati pasii urmatori:

 • Apasati si eliberati (volume up) butonul de crestere a volumului.
 • Apasati si eliberati (volume down) butonul de reducere a volumului.
 • Tineti apasat butonul Side / Power si asteptati pana in momentul in care pe ecran isi face aparitia sigla Apple. Cand observati ca apare sigla Apple trebuie sa eliberati butonul, iar mai apoi sa asteptati repornirea telefonului.

Este posibil ca un simplu restart fortat al telefonului sa remedieze problema, ceea ce cu siguranta ar fi cea mai buna veste si cea mai buna solutie. In caz contrar, exista si alte solutii.

2. Resetati toate setarile

Poate ceva ce ati facut fara a va da seama. Poate din simpla curiozitate ati incurcat setarile pentru camera dvs. iPhone. Puteti remedia (sau incerca sa remediati) problema prin revenirea la setarile originale ale camerei foto. Iata cum trebuie sa procedati pentru a reseta toate setarile:

 • Accesati Setari.
 • Apasati pe General.
 • Apasati pe Resetare.
 • Apasati pe Resetare toate setarile.
 • Apasati pe Resetare toate setarile pentru a confirma resetarea.

3. Verificati daca exista ceva care blocheaza camera

Verificati daca exista o folie sau o carcasa care blocheaza camera. Daca da, scoateti acel accesoriu. Dupa ce faceti acest lucru, iata lucrurile pe care trebuie sa le faceti ca pasi de urmarire:

 • Incercati lanterna prin Centrul de control. Pentru a accesa centrul de control, glisati in jos din coltul din dreapta sus al ecranului telefonului.
 • Atingeti pictograma blitului pentru a verifica daca functioneaza sau nu ca lanterna. Daca da, puteti testa blitul camerei.

4. Actualizati iOS si actualizati toate aplicatiile

Verificati daca actualizari disponibile pentru iOS. De asemenea, nu uitati sa actualizati toate aplicatiile instalate pe iPhone. Pentru a actualiza iOS, urmati pasii de mai jos:

 • Mergi la Setari.
 • Apasati pe General.
 • Atingeti Actualizare software (asteptati notificarea).
 • Atingeti Descarcati si instalati (daca este disponibila o actualizare).

Pentru actualizarea aplicatiilor deschideti App Store, atingeti fila Actualizari (si asteptati pana cand sunt afisate toate actualizarile disponibile), iar acestea vor fi actualizate.

Resetati din fabrica iPhone-ul

Acesta este ultimul lucru pe care ar trebui sa-l incercati. Daca nu reuseste sa rezolve problema, atunci probabil este vorba despre o problema hardware, asa ca trebuie ca telefonul sa fie dus intr-un service gsm. Specialistii vor depista despre ce este vorba.

Pana atunci insa, accesati setarile telefonului, mergeti la setari generale, apasati pe resetare, iar apoi apasati pe Stergeti tot continutul si setarile. Mergeti inainte si confirmati actiunea.

Dupa cum spuneam, acesta este ultimul lucru de facut acasa. Daca nici acum nu este remediata problema, trebuie neaparat sa duceti telefonul in service.

related articles