HomeSanatateCare este originea curselor virtuale?

Care este originea curselor virtuale?

by David Rus
0 comment366 views

Din martie 2020, lumea evenimentelor sportive trece printr-o criza fara precedent, cu anularea aproape tuturor evenimentelor. Pentru a face fata acestei situatii extraordinare, Inmai multe platforme s-au mobilizat pentru a pune la dispozitia organizatorilor o serie de instrumente care sa le permita sa mentina legatura cu comunitatile lor, cu partenerii, cu sponsorii propunand organizarea de curse intr-un nou format numit „virtual”.

Cursele virtuale sunt virtuale doar cu numele, deoarece chiar daca nu reunesc toti alergatorii in acelasi timp si in acelasi loc pentru a respecta regulile de distantare, in final participantul desfasoara o activitate fizica sau sportiva si, in plus, in beneficiul unei cauze bune: asociatie, club, ONG-uri, etc. Maraton Virtual este locul in care poti incepe sa alergi.

Ce sunt cursele sportive virtuale si cum te ajuta sa te mentii in forma?

Deoarece atat organizatorii „mari”, cat si cei „mici” sunt afectati de criza, oferta noastra a fost conceputa pentru a fi complet modulara, pentru a se adapta la necesitati si pentru a fi accesibila tuturor:

  • De la cateva zeci de participanti la cateva zeci de mii.
  • De la o zi la cateva saptamani
  • Activitati multiple: mers pe jos, alergare, ciclism, inot, fitness, antrenament cu greutati.

Exista un viitor pentru cursele virtuale?

La finalul crizei de sanatate, veti avea posibilitatea de a va perpetua cursa virtuala care, pe langa cursa fizica, va poate permite sa propuneti 2 momente puternice in timpul anului, de exemplu: cursa fizica mai degraba orientata spre competitie si cursa virtuala de solidaritate mai mult spre sustinerea unei cauze.

Sustinuta de evenimentul vostru fata in fata, cursa virtuala permite, de asemenea, alergatorilor care nu pot fi prezenti in ziua evenimentului sa participe la evenimentul vostru si sa sustina cauza asociata.

Exista motive intemeiate pentru a fi interesat de cursele virtuale. Aspectele economice sunt atractive, logistica este simpla (daca stiti ce sa cautati) si, in ceea ce priveste publicul, exista un nou univers de potentiali participanti la care va puteti adresa, dincolo de publicul obisnuit. Deci, este timpul sa „trecem la virtual”?

Daca veniti de la o cursa „reala”, s-ar putea sa va fie greu sa intelegeti de ce cineva ar participa la o cursa virtuala. Chiar daca nu ati participa niciodata la o cursa virtuala, este esential sa intelegeti motivele pentru care oamenii participa la cursele virtuale, astfel incat sa le puteti face publicitate in mod eficient. Exista trei grupuri principale de persoane care participa la cursele virtuale:

  1. Incepatori: pentru ei, cursele virtuale pot fi un punct de plecare perfect pentru un eveniment live si ii ajuta sa dobandeasca increderea de care au nevoie pentru a participa la o cursa in lumea reala.
  2. Alergatori veterani: La celalalt capat al spectrului, cursele virtuale pot oferi alergatorilor experimentati o alternativa flexibila si cu costuri reduse la cursele traditionale, fara a fi nevoiti sa se antreneze si sa alerge la anumite date.
  3. Fanii: Multe curse virtuale au o tema. Cursele virtuale tematice ofera fanilor o noua modalitate distractiva de a se implica in franciza lor preferata, de a colectiona produse tematice etc.

Asadar, chiar si cursele virtuale neconventionale au sens pentru multi oameni, din mai multe motive diferite.

Istoria alergatului

In 1897 s-a nascut Maratonul de la Boston. Acest lucru a condus la o crestere uriasa a popularitatii pe care o putem vedea si astazi. Ceea ce este de asemenea interesant de remarcat este faptul ca alergatul era odinioara un sport doar pentru barbati, ceea ce nu este atat de surprinzator avand in vedere faptul ca femeile au intrat in intregime pe scena sportiva ceva mai tarziu.

In zilele noastre, alergarea si joggingul nu sunt considerate doar sporturi. Pentru unii, ele prezinta o forma de terapie mentala. Pentru altii, sunt un instrument excelent de socializare.

Aici, primul an demn de mentionat este 1909. Acesta a fost anul care a marcat inceputul asa-numitei manii maratonului. In America, primele cinci maratoane care au avut loc vreodata la New York au avut loc in zile de mare importanta.

Acest lucru se presupune ca provine din faptul ca jocurile – si in special Jocurile Olimpice – au fost organizate in onoarea zeilor. De-a lungul istoriei, puteti intalni diverse evenimente similare in multe alte natiuni. Apoi trecem la boom-ul alergarii din anii ’70, unde aproape douazeci si cinci de milioane de oameni au devenit alergatori hobby. In 1984, femeile au putut sa intre in sfarsit pe scena alergarii.

Dupa cum stim cu totii, alergarea este inca un sport foarte popular. Cu 715 maratoane programate doar in SUA, devine destul de clar ca popularitatea acestui sport este departe de a se diminua. Mai mult, este posibil sa fi observat si ca piata moderna nu are solutii inovatoare si gadgeturi concepute special pentru alergatori.

Acest lucru inseamna ca alergarea nu mai este tratata doar ca un sport. In schimb, practic a devenit o industrie bine dezvoltata.

Chiar daca alergarea asa cum o stim astazi este destul de diferita de ceea ce era la inceput, este inca una dintre activitatile recreative preferate. Si urmarind evolutia si cresterea acesteia de-a lungul istoriei, este sigur sa presupunem ca va ramane popular multi ani de acum inainte.

related articles