HomeCasa si gradinaCat de importanta este alegerea farfuriilor potrivite?

Cat de importanta este alegerea farfuriilor potrivite?

by David Rus
0 comment116 views

Atunci cand va pregatiti sa va deschideti propriul restaurant, aveti multe optiuni de facut. Cu siguranta cel mai important este meniul pe care il oferiti viitorilor clienti. Dar meniul nu este totul. De fapt, va trebui sa va ganditi si la cel mai bun mod de a va amenaja restaurantul pentru a transmite anumite emotii si senzatii clientilor.

Vrei o atmosfera mai pop sau una mai clasica? Mai sic sau mai rustic? Mai familiar sau mai intim? Alegerea va apartine, iar de ea vor depinde o serie de detalii estetice in amenajarea restaurantului.

Un detaliu care poate parea de importanta secundara, dar care va poate ajuta sa transmiteti atentia la detalii si sa comunicati identitatea restaurantului este alegerea unor farfurii pe care sa le folositi pentru a servi specialitatile din meniu.

Rotunde sau de alte forme, colorate sau albe, simple sau fin decorate, groase sau subtiri, si chiar farfurii tematice: optiunile sunt infinite.

Cum sa alegeti felurile de farfurii cu care sa va serviti specialitatile

Dupa cum s-a explicat mai sus, farfuriile de restaurant sunt un element al identitatii vizuale a restaurantului. Identitatea vizuala este, de fapt, compusa din toate acele elemente care ajuta la comunicarea identitatii si personalitatii unei marci, in acest caz restaurantul, catre client.

Ce fel de restaurant vreti sa aveti? Ce fel de experienta oferiti? Ce stil are restaurantul tau? Ce fel de mancaruri serviti? Ce asteapta un client sa gaseasca in restaurant? Toate aceste intrebari reflecta elemente pe care trebuie sa le cunoasteti pe deplin pentru a dezvolta tot mobilierul restaurantului, dar si pentru a alege setul potrivit de farfurii.

Farfurii cu modele

Farfuriile cu modele sunt excelente pentru a adauga culoare mesei si pentru a transmite un sentiment de joc, precum si o atentie la detalii. De asemenea, puteti alege diferite modele pentru a obtine o bogatie si mai mare in ceea ce priveste culoarea si designul. Asigurati-va ca, culorile farfuriei se potrivesc cu restul decorului restaurantului si cu mancarea care se serveste pe farfuria decorata.

Seturi de farfurii asortate

Pentru a va asigura ca veti obtine o coerenta intre modelele de farfurii, puteti alege doar cateva modele de decorare si puteti cumpara seturi de farfurii asortate pe baza acestor modele.

Farfurii albe

Ideal pentru restaurantele de lux: simplitatea este adesea arma potrivita pentru a comunica eleganta si rafinament in bucatarie. Placa alba este, de asemenea, cea mai buna alegere pentru cei care nu vor sa riste sa greseasca culorile. In plus, un avantaj important al farfuriei albe este capacitatea acesteia de a scoate in evidenta culorile alimentelor asezate pe ea. Prin urmare, este o idee buna sa o folositi atunci cand serviti mancaruri foarte colorate sau mancaruri cu culori intense si vii.

Vase negre

Farfuriile negre au, de asemenea, puterea de a scoate in evidenta culoarea alimentelor asezate pe ele, mai ales cand este vorba de culori deschise.

Farfurii cu forme ciudate

O modalitate inteligenta de a obtine o diferentiere potentiala fata de concurenti este de a juca pe anumite detalii care il pot face pe client sa spuna „wow!”. Clientii sunt foarte atenti la detalii si tocmai acestea sunt cele care le raman in minte si chiar ii determina sa faca fotografii pe care sa le impartaseasca cu prietenii lor.

Ce este ceramica?

O ceramica este oricare dintre diferitele materiale dure, casante, rezistente la caldura si rezistente la coroziune , realizate prin modelarea si apoi arderea unui material anorganic, nemetalic, cum ar fi argila , la o temperatura ridicata.  Exemple comune sunt faianta , portelanul si caramida .

Cea mai timpurie ceramica realizata de oameni au fost obiecte de ceramica ( ghivece sau vase ) sau figurine realizate din lut, fie singure, fie amestecate cu alte materiale precum silice , intarite si sinterizate in foc.

Mai tarziu, ceramica a fost glazurata si arsa pentru a crea suprafete netede, colorate, scazand porozitatea prin utilizarea de acoperiri ceramice sticloase, amorfe, deasupra substraturilor ceramice cristaline.  Ceramica include acum produse casnice, industriale si de constructii, precum si o gama larga de materiale dezvoltate pentru utilizare in inginerie avansata a ceramicii, cum ar fi in semiconductori.

Cuvantul „ ceramica ” provine din cuvantul grecesc κεραμικός ( keramikos ), „de ceramica” sau „pentru ceramica”  de la κέραμος ( keramos ), „lut de olar, tigla, ceramica” . Cea mai veche mentiune cunoscuta a radacinii „ceram-” este grecescul micenian ke-ra-me-we , lucratori ai ceramicii scrise in scrierea silabica Linear B.

Cuvantul ceramica poate fi folosit ca adjectiv pentru a descrie un material, un produs sau un proces, sau poate fi folosit ca substantiv, fie la singular, fie mai frecvent, ca substantiv la plural „ceramics”. Materialul ceramic este un material anorganic, nemetalic de oxid, nitrura sau carbura. Unele elemente, cum ar fi carbonul sau siliciul, pot fi considerate ceramice. Materialele ceramice sunt casante, dure, puternice la compresie si slabe la forfecare si tensiune. Ele rezista la eroziunea chimica care apare in alte materiale supuse unor medii acide sau caustice. Ceramica poate rezista in general la temperaturi foarte ridicate, variind de la 1.000 °C la 1.600 °C (1.800 °F la 3.000 °F).

related articles