HomeCasa si gradinaSfaturi pentru organizarea petrecerii perfecte de Craciun

Sfaturi pentru organizarea petrecerii perfecte de Craciun

by David Rus
0 comment480 views

Pe intrega perioada a sarbatorilor de iarna, mai multe familii organizeaza petreceri de Craciun, alaturi de rude apropiate, prieteni sau copii. Pentru a putea realiza petrecerea perfecta, trebuie sa se ia in considerare anumite aspecte, precum: programul, designul camerei, masa de Craciun si multe altele.

Poate fi un task destul de dificil, mai ales pentru persoanele care organizeaza rareori petreceri. Totusi, pentru a iti veni in ajutor, in acest articol iti vom prezenta cateva idei pentru a organiza o petrecere de Craciun perfecta. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa iei in calcul urmatoarele:

  1. Designul camerei

Camera unde se va desfasura petrecerea trebuie sa fie decorata astfel incat sa induca atmosfera de Craciun. Pentru un design de interior reusit, se pot folosi diferite elemente, precum: globuri, crengute de brad, coroane si figurine confectionate din diferite materiale.

Totusi, multe persoane folosesc instalatii de Craciun, pentru a isi decora camera, datorita faptului ca acestea au aspect estetic extrem de placut si vor iesi mult mai usor in evidenta. Mai mult, vor induce atomsfera de Craciun, preferata de majoritatea persoanelor. Instalatiile pot fi folosite in diferite contexte estetice, datorita faptului ca pot fi achizitionate sub diferite forme, dimensiuni si culori.

  • Prgramul petrecerii

Dupa ce intreaga camera arata perfect, organizatorii trebuie sa se gandeasca si la un anumit program. In cazul in care este o petrecere pentru copii, pot fi practicate diferite jocuri, precum cele clasice, cu carti, sau cele virtuale. Totusi, daca petrecerea este desfasurata intre adulti sau adolestenti, intotdeauna pot fi folosite jocurile de societate, ca si mijloc de entertainment.

De altfel, poate fi pusa si muzica de fundal, astfel incat invitatii sa se relaxeze, sau chiar va puteti uita impreuna la un film care are ca si tema Craciunul.

  • Masa de Craciun

Toate petrecerile cu specific de iarna includ preparate specifice Craciunului, precum alimentele pe baza de porc, salatele uleioase, prajiturile si cozonacii. Daca organizezi o petrecere in timpul sarbatorilor de iarna, asigura-te ca ai preparat diferite feluri de mancare, ce includ aceste ingrediente.

Totusi, in momentul in care pregatesti felurile de mancare pentru masa de Craciun, ia in considerare faptul ca anumite persoane au intoleranta la anumite alimente sau pur si simplu adopta un stil de viata diferit fata de al tau. Asigura-te ca pe masa exista si preparate care contin doar plante si proteine vegetale, astfel incat fiecare invitat sa poata servi ceea ce ii place.

  • Cadouri

Nu uita sa daruiesti cadouri de Craciun. Chiar daca invitatii nu au venit cu un cadou la petrecere, asigura-te ca tu le oferi obiecte simbolice, astfel incat acestia sa isi reaminteasca de timpul placut petrecut impreuna. Poti darui obiecte specifice iernii, precum: cani, manusi, soseste, fulare sau caciuli, care au patternuri reprezentative pentru iarna (fulgi de zapada, reni sau mosi).

Totusi, poti oferi si cosuri care contin diverse produse, precum o gama variata de dulciuri, bauturi fine, ceai sau cafea. Desori acestea pot fi daruite oricui, deoarece contin produse de inalta calitate, care sunt si preferatele oricui.

related articles