HomeAutoturismeCele mai bune credite pentru a cumpara o masina

Cele mai bune credite pentru a cumpara o masina

by David Rus
0 comment438 views

Cumpararea unei masini noi sau second-hand, achizitionarea unei motociclete sau efectuarea de reparatii la vehicul poate fi o cheltuiala suplimentara dificil de planificat in unele ocazii si, in functie de functionare, o cheltuiala economica ridicata. Institutiile financiare sunt constiente de acest tip de situatie si, prin urmare, sunt din ce in ce mai incurajate sa lanseze produse specifice in acest scop.

Bancile ofera o varietate de credite destinate achizitionarii sau repararii unui vehicul. Acestea sunt credite de nevoi personale pentru a cumpara o masina proiectata cu sume care variaza de obicei intre 1.000 si 75.000 de euro, cifre similare preturilor masinilor si cu termene de rambursare care se intind de la 12 luni la opt ani.

Chiar si cu ajutorul guvernului pentru a cumpara un vehicul, cei mai multi nu indraznesc sa cumpere, iar cei care cumpara un vehicul nu au suma necesara pentru a-l plati. Pentru a facilita cautarea celor care au nevoie de ajutor, aici selectamcele mai bune imprumuturipentru a cumpara un vehicul. Apeleaza la evaluari in momentul in care vrei sa iti cumperi masina la mana a doua.

Cum sunt imprumuturile pentru a cumpara o masina?

Bancile ofera o mare varietate de imprumuturi pentru achizitionarea sau repararea unui vehicul. Acestea sunt credite de nevoi personale specifice pentru acest tip de operatiune. In functie de scopul lor, acestea ofera finantare pentru o suma care de obicei merge de la 1.000 la 75.000 de euro, cifre similare cu preturile masinilor, pe care va trebui sa le returnati sub forma de rate lunare impreuna cu dobanda pentru o anumita perioada care poate varia de la 12 luni la opt ani.

Cu toate acestea, creditele auto au caracteristici care le diferentiaza de alte tipuri de imprumuturi:

  • Este un produs exclusiv pentru a finanta achizitionarea unei masini, lucru care trebuie demonstrat in mod corespunzator. Conditiile sale pot depinde de diferiti factori, de exemplu, daca este vorba despre o masina noua, second-hand sau ecologica.
  • Aceste credite finanteaza 100% din valoarea vehiculului, spre deosebire de alte imprumuturi, atata timp cat costul masinii pe care ati decis sa o cumparati nu depaseste valoarea maxima a finantarii oferite de entitatea in cauza pentru acest tip de produse.
  • Dobanda care se aplica in acest tip de imprumuturi este de obicei fixa, nu depinde de modificarile indicilor de referinta, cum ar fi Euribor.
  • Conditiile pot fi imbunatatite daca, impreuna cu acestea, angajati alte produse suplimentare, cum ar fi un cont de salarizare sau asigurarea vehiculului.

Ce trebuie sa tii cont inainte de a lua un imprumut pentru a cumpara o masina?

Inainte de a angaja un imprumut pentru a finanta achizitionarea masinii noi, este indicat sa analizati conditiile fiecaruia dintre ele. Rata dobanzii, comisioanele si produsele aferente, printre alte aspecte, sunt factori determinanti care vor schimba suma pe care va trebui sa o returnati la banca si, prin urmare, vor face unele imprumuturi mai atractive decat altele.

Rata dobanzii

Este ceea ce institutia financiara va va percepe pentru imprumutul de a cumpara o masina.

Informatii despre creditele ipotecare la care te poti gandi atunci cand vrei sa cumperi o masina

Exista multe tipuri de credite ipotecare utilizate in intreaga lume, dar mai multi factori definesc in linii mari caracteristicile creditului ipotecar. Toate acestea pot fi supuse reglementarilor locale si cerintelor legale.

Dobanda: dobanda poate fi fixa ​​pe durata imprumutului sau variabila si se poate modifica in anumite perioade predefinite; rata dobanzii poate fi, desigur, mai mare sau mai mica.

Termen: Creditele ipotecare au in general un termen maxim, adica numarul de ani dupa care va fi rambursat un credit cu amortizare. Este posibil ca unele credite ipotecare sa nu aiba amortizare sau sa necesite rambursarea integrala a oricarui sold ramas la o anumita data sau chiar amortizare negativa.

Suma si frecventa platii: suma platita pe perioada si frecventa platilor; in unele cazuri, suma platita pe perioada se poate modifica sau imprumutatul poate avea optiunea de a creste sau reduce suma platita.

Rambursare anticipata: Unele tipuri de credite ipotecare pot limita sau restrictiona plata anticipata a imprumutului integral sau a unei parti din acesta sau poate solicita plata unei penalitati catre creditor pentru plata anticipata.

Cele doua tipuri de baza de imprumuturi amortizate sunt ipoteca cu rata fixa ​​ (FRM) si ipoteca cu rata ajustabila (ARM) (cunoscuta si ca ipoteca cu rata variabila sau ipoteca cu rata variabila). In unele tari, cum ar fi Statele Unite, creditele ipotecare cu rata fixa ​​sunt norma, dar creditele ipotecare cu rata variabila sunt relativ comune. Combinatiile de credite ipotecare cu rata fixa ​​si cu rata variabila sunt, de asemenea, comune, prin care un credit ipotecar va avea o rata fixa ​​pentru o anumita perioada, de exemplu primii cinci ani, si variaza dupa sfarsitul acelei perioade.

Intr-o ipoteca cu rata fixa, rata dobanzii ramane fixa ​​pe toata durata (sau pe termenul) imprumutului. In cazul unei scheme de rambursare a anuitatii, plata periodica ramane aceeasi suma pe toata durata imprumutului. In cazul rambursarii liniare, plata periodica va scadea treptat.

related articles