HomeBlogCum functioneaza magazinele de amanet?

Cum functioneaza magazinele de amanet?

by David Rus
0 comment337 views

Ultima criza economica a declansat cifra de afaceri a unui model de afaceri pe care multi il credeau condamnat la uitare. Din pacate, multe familii au fost nevoite sa apeleze la aceste entitati in cautarea unor lichiditati imediate care sa le permita sa faca fata cheltuielilor de zi cu zi. Astazi va vom spune cum functioneaza magazinele de amanet. 

Ce sunt magazinele de amanet?

Sa incepem cu definitia. Magazinele de amanet sunt entitati private al caror model de afaceri se bazeaza pe creditarea imediata a banilor catre clientii lor prin ceea ce este cunoscut sub numele de imprumut de gaj.

Un credit de gaj este un imprumut a carui garantie este un activ valoros. De exemplu, o bijuterie, un ceas de aur, antichitati, un dispozitiv electronic, o masina si chiar un localnic sau o casa. In prezent, smartphone-uriletabletele, computerele si cartile electronice sunt foarte populare ca garantii.

Multe magazine de amanet s-au specializat intr-un anumit tip de bun. De exemplu, magazinele de amanet unde numai aurul este amanetat sau in care sunt amanetate doar antichitati. Cu toate acestea, predomina cele care sunt de tip generalist si accepta orice tip de produs.

Cum functioneaza?

Functionarea magazinelor de amanet este destul de simpla. Oricine se dovedeste a fi de varsta legala poate merge la unul dintre ei si sa prezinte binele pe care doreste sa-l promita. O persoana responsabila va evalua starea aceluiasi pentru a determina care este valoarea sa si, in functie de aceasta, aceasta va fi valoarea imprumutului care va fi oferit.

Exista doi factori care influenteaza cel mai mult evaluarea binelui:

  • Starea generala a acesteia. Ei va vor verifica starea fizica, daca va lipsesc piesele si daca functioneaza corect. Acesta din urma este esential in cazul in care trebuie sa faca o vanzare viitoare a acestuia.
  • Cererea pentru produs. Produsele care se vand rapid sunt evaluate mai mult decat cele care sunt mai dificil de introdus pe piata, de unde si cresterea dispozitivelor electronice.

Magazinul de amanet trebuie sa-si informeze potentialul client cu privire la toate conditiile creditului: care va fi rata dobanzii, care va fi comisionul de protectie, forma si datele de plata, care vor fi conditiile care trebuie date pentru a va putea recupera bunul sau in ce conditii il veti pierde pentru totdeauna. Sunt numeroase anunturi de tipul cumpar electronice unde poti vinde electronice.

Daca ambele parti sunt in cele din urma de acord, se va semna un contract in care totul va fi scris. In absenta obstacolelor, o astfel de operatiune se inchide intr-un timp foarte scurt, astfel incat o persoana care are nevoie urgenta de bani o poate obtine fara documente sau proceduri birocratice excesive in doar o ora.

Ar trebui sa am incredere intr-un magazin de amanet?

Magazinele de amanet ofera imprumuturi foarte rapide si confidentiale persoanelor care au nevoie de numerar pe termen foarte scurt, care sunt de obicei persoane cu venituri mici. In caz de nerambursare, entitatea pastreaza proprietatea si o revand, astfel incat in orice moment este garantata recuperarea imprumutului.

Ne confruntam cu un tip de afacere cu multi ani de istorie si care este perfect reglementata de legislatia actuala, deci nu exista niciun motiv de neincredere.

Cum poti castiga bani repede?

Ai nevoie de numerar acum, dar ziua de plata este la zile sau saptamani la distanta. Ce faci?

Panica si stresul sunt reactii naturale. Odata ce acestea scad, veti gasi ca exista modalitati de a pune mana pe bani in graba, fara a cadea prada inselatoriilor.

Iata 19 strategii pentru a castiga bani rapid astazi, plus cateva sfaturi despre cum sa reduceti costurile, sa va cresteti veniturile si sa construiti un fond de urgenta, astfel incat sa nu va aflati in cautarea unor bani de rezerva data viitoare.

Va puteti vinde telefonul sau tableta vechi pe site-uri precum Swappa si Gazelle, dar pentru a obtine bani astazi, folosirea unui chiosc ecoATM este cel mai bun pariu. Luati in considerare si sa vindeti playere MP3 si laptopuri vechi.

Chioscurile Cardpool ofera numerar instantaneu pentru carduri cadou cu o valoare cuprinsa intre 15 USD si 1.000 USD. Veti obtine ceva mai putin acolo; compania plateste pana la 85% din valoarea cardului la chioscurile sale, in timp ce plateste pana la 92% daca vindeti prin intermediul site-ului sau web. De asemenea, puteti trece printr-un schimb de carduri cadou online, cum ar fi Gift Card Granny, dar majoritatea dureaza cateva zile, deoarece trebuie sa trimiteti cardul prin posta si apoi sa asteptati un cec sau o depunere directa.

Ca modalitate de a imprumuta bani, imprumuturile caselor de amanet nu sunt grozave. Dar sunt rapizi, iar daca nu poti rambursa imprumutul, casa de amanet pastreaza pur si simplu obiectul pe care l-ai folosit drept garantie. Este mult mai bine decat creditul distrus si apelurile de la recuperatorii de datorii. De multe ori puteti vinde direct la o casa de amanet, in loc sa va imprumutati pentru un articol. Bijuteriile, instrumentele muzicale, armele de foc si electronicele de ultima ora se descurca cel mai bine.

related articles