HomeBlogCat costa construirea unei case prefabricate cu containere?

Cat costa construirea unei case prefabricate cu containere?

by David Rus
0 comment298 views

Aceste preturi sunt informative si difera in functie de multiplii factori:

  • Pretul mediu al construirii unei case cu containere de 30 m², cu doua containere, fundatie, inregistrarea livrarilor, taxe si licente este de aproximativ 51.900 €. Acest pret nu include terenul pe care este construita cladirea. Daca se alege optiunea la cheie, costul poate fi in jur de 41.500 €. Construirea unei case cu containere la cheie de 120 m², cu instalatie fotovoltaica de 7 kW de putere, are un pret de la 169.000 € (cu taxe, licente, consumabile si proceduri, teren aparte.).

Vezi aici https://www.cabine-containere.ro/.

Factorii care afecteaza pretul

  • Forta de munca: in cadrul bugetului mediu pentru a construi o casa cu containere, forta de munca poate ajunge la 40% din total.
  • Constructia casei in situ sau in fabrica: companiile care sunt dedicate construirii de case cu containere maritime au depozite mari si masini specializate. In facilitatile sale, procesul de construire a casei este mai simplu si mai rapid; mai mult sau mai putin, ca in cazul oricarui tip de casa prefabricata. Pe de alta parte, muncitorii si utilajele nu trebuie sa se miste, ceea ce reduce bugetul. De asemenea, reduc costurile in gestionarea deseurilor, precum si inconvenientele pentru proprietari si vecini.
  • Transportul casei la locatie: pretul transportului variaza in functie de kilometrii de parcurs, de marimea casei si de alte variabile. In general, se poate calcula aproximativ 8% din pretul final.
  • Tipul containerului: containerele utilizate in constructia acestor case pot fi de diferite tipuri. Exista unele noi sau la mana a doua; cele noi sunt folosite in case cu un singur nivel sau ca parter in case cu doua etaje. Pentru etajele superioare pot fi folosite containere second-hand, mai economice. Cu o suprafata de 12 m², un nou container de buna calitate iese pentru aproximativ 5.000 €; reciclate, pentru aproximativ 2.200 €. Masuratorile si tipul de container (grosimea peretilor, ani, starea de conservare…) influenteaza, de asemenea, pretul.
  • Materiale: materialele necesare pentru a construi o casa reprezinta de obicei intre 20% si 30% din bugetul final.
  • Formula la cheie: optiunea „la cheie” este mai confortabila si mai practica pentru proprietari. In plus, ofertele companiilor permit reducerea costului final intre 10% si 20%, in medie.

Elemente bugetare

Construirea unei case cu containere poate reduce pretul cu pana la 50%, comparand acest sistem cu cel al cladirii traditionale. Mai jos sunt elementele incluse in bugetul pentru a construi o casa de 30 m², folosind un nou container:

Licente si proiecte: este obligatoriu sa aveti o licenta de munca majora. Pretul sau depinde de mai multi factori, inclusiv costul lucrarii si taxele municipale. In general, pretul reprezinta intre 2% si 6% din Bugetul de Executie Materiala (PEM). Costul poate sari de 500 euro. La acest cost vor trebui adaugate taxele municipale… si Taxa pe constructii, instalatii si lucrari, intre 2% si 4% din pretul final al lucrarilor (738 € – 1.476 €).

Ce este poluant in constructiile clasice si cum afecteaza mediul?

Hidrofluorocarburile (HFC), agenti de racire intalniti in mod obisnuit in sistemele de aer conditionat si refrigerare, pot fi de pana la 1000 de ori mai puternice decat dioxidul de carbon si contribuie puternic la incalzirea globala. Volumul de HFC din atmosfera creste cu 8-15% pe an din cauza cresterii populatiei si urbanizarii, iar utilizarea lor este probabil sa creasca pe masura ce clima noastra se incalzeste. Importanta dezvoltarii durabile este de neegalat aici, 2,3 miliarde de oameni din intreaga lume se asteapta sa achizitioneze in curand o unitate de aer conditionat sau un frigider si este probabil ca alegerile sa se limiteze la aparate ineficiente si cu emisii mari.

Utilizarea energiei rezidentiale in tarile in curs de dezvoltare , in special utilizarea sobelor traditionale, a focurilor deschise sau a lampilor cu kerosen pentru incalzire, gatit si iluminat in case, este responsabila pentru pana la 58% din emisiile de carbon negru la nivel mondial. Carbonul negru este un exemplu de poluant climatic de scurta durata. Poluantii climatici de scurta durata sunt puternici fortatori ai climei care raman in atmosfera pentru o perioada de timp mult mai scurta decat dioxidul de carbon, cu toate acestea potentialul lor de a incalzi atmosfera poate fi intre zeci si mii de ori mai mare. Utilizarea acestor combustibili are loc in primul rand in zonele cu dezvoltare economica foarte scazuta, unde peste 1 miliard de oameni se confrunta cu saracia energetica si traiul de subzistenta. Dezvoltarea durabila globala este in mod clar un instrument vital in abordarea acestor emisii – „Sunt necesare abordari inovatoare pentru a raspunde nevoilor celor 1,3 miliarde de oameni care au lipsa de electricitate, in acelasi timp tranzitia catre un sistem energetic decarbonizat” – Secretariatul CCAC.

Astfel, casele din containere se dovedesc cele mai bune solutii pentru a obtine constructii de calitate, care sa nu polueze.

related articles