HomeBlogCare sunt avantajele caselor de batrani?

Care sunt avantajele caselor de batrani?

by David Rus
0 comment120 views

Atunci cand un membru al familiei necesita mai multa ingrijire decat le pot oferi rudele, este timpul sa iei in considerare un azil de batrani, precum Senior Center. Atata timp cat iti faci temele pentru a te asigura ca alegi un azil de batrani de renume, la pret accesibil, decizia de a muta o persoana draga intr-o astfel de unitate poate fi pozitiva. Desi pot fi mai putine ore reale petrecute impreuna, timpul pe care il aveti va fi de o calitate mai buna. Deoarece toate treburile legate de menaj, hranirea si ingrijirea persoanei dragi vor fi gestionate de azilul de batrani, vizitele tale pot fi dedicate exclusiv petrecerii timpului de calitate impreuna.

Ingrijire non-stop

Un prim avantaj al plasarii unei persoane dragi intr-un azil de batrani este ca exista ingrijire continua disponibila 24 de ore pe zi, sapte zile pe saptamana. Acest lucru este practic imposibil de asigurat de membrii familiei acasa. Chiar si cu capacitatea de a monitoriza persoana iubita de la distanta cu dispozitive sau camere Web, atentia pe care o necesita o astfel de monitorizare, duce la a nu avea niciodata pauza. Intr-un azil de batrani, exista intotdeauna un lucrator din domeniul sanatatii pregatit si disponibil pentru a monitoriza si, atunci cand este necesar, pentru a interveni pentru a-ti ajuta persoana iubita.

Avantaje pentru familie

Deoarece poti fi sigur ca persoana iubita este in siguranta intr-un azil de batrani de renume si ca este hranit si i se administreaza medicamente la timp, familia ta poate reveni la o viata mai normala. Cand azilul de batrani este suficient de aproape de casa ta pentru a permite vizite regulate sau chiar zilnice, chiar si vizite scurte, iti poti maximiza disponibilitatea pentru intreaga familie.

Unitati de ingrijire speciala

Multe case de batrani ofera pacientilor lor o selectie de unitati de ingrijire gradate. Daca persoana iubita are dementa sau boala Alzheimer, multe aziluri de batrani au unitati speciale de ingrijire cu personal cu ingrijitori calificati si cu experienta. Casele de batrani au, de obicei, terapeuti ocupationali, kinetoterapeuti si psihologi disponibili la domiciliu pentru a oferi terapii si/sau ingrijire critica pentru rezidenti, dupa cum este necesar.

Avantajele sociale

Casele de batrani ofera o multime de optiuni sociale pentru rezidentii care pot participa. Fara a fi nevoiti sa paraseasca unitatea, pacientii pot face mestesuguri si proiecte de arta, pot juca bingo, pot participa la concerte si dansuri, pot juca jocuri sau chiar pot merge la sala. Unele case de batrani au chiar si piscine.

Avantaje financiare

In mod evident, exista diferente in ceea ce priveste facilitatile de la diferite case de batrani si cu cat un azil de batrani are mai mult de oferit, cu atat va costa mai mult probabil. Multe case de batrani sunt certificate, astfel incat aceste programe acopera adesea costurile pacientilor eligibili.

In concluzie, ducand persoana iubita la o casa de batrani poate avea unele avantaje, cum ar fi asigurarea unei ingrijiri de calitate pentru persoana iubita, impreuna cu alte beneficii cum ar fi compania altor persoane de varsta apropiata, activitati recreative si programe de terapie.

Cum se manifesta dementa?

Daca tu sau cineva pe care il cunosti a fost diagnosticat cu dementa, nu esti singur. Asociatia Alzheimer este una dintre cele mai de incredere resurse pentru informare, educatie, recomandare si sprijin.

Tratamentul dementei depinde de cauza acesteia. In cazul majoritatii dementelor progresive, inclusiv a bolii Alzheimer, nu exista nici un remediu, ci un singur tratament – aducanumab (Aduhelm™) – este prima terapie care demonstreaza ca indepartarea amiloidului, una dintre semnele distinctive ale bolii Alzheimer, din creier este rezonabila. probabil sa reduca declinul cognitiv si functional la persoanele care traiesc cu boala Alzheimer timpurie. Altii pot incetini temporar agravarea simptomelor de dementa si pot imbunatati calitatea vietii celor care traiesc cu Alzheimer si ingrijitorilor lor. Aceleasi medicamente utilizate pentru tratarea bolii Alzheimer se numara printre medicamentele prescrise uneori pentru a ajuta cu simptomele altor tipuri de dementa . Terapii non-medicamentale poate, de asemenea, ameliora unele simptome ale dementei.

In cele din urma, calea catre noi tratamente eficiente pentru dementa este prin cresterea finantarii cercetarii si cresterea participarii la studiile clinice. In acest moment, este nevoie urgenta de voluntari pentru a participa la studii clinice si studii despre Alzheimer si alte demente.

Noi cercetari arata ca exista lucruri pe care le putem face pentru a reduce riscul de afectare cognitiva usoara si dementa.

Unii factori de risc pentru dementa, cum ar fi varsta si genetica, nu pot fi modificati. Dar cercetatorii continua sa exploreze impactul altor factori de risc asupra sanatatii creierului si prevenirii dementei.

Cercetarile raportate la Conferinta Internationala a Asociatiei Alzheimer din 2019 sugereaza ca adoptarea mai multor optiuni de stil de viata sanatos, inclusiv alimentatie sanatoasa, nu fumatul, exercitii fizice regulate si stimulare cognitiva, poate scadea riscul de declin cognitiv si dementa.

related articles