HomeBlogCare sunt beneficiile pentru sanatate ale probioticelor?

Care sunt beneficiile pentru sanatate ale probioticelor?

by David Rus
0 comment353 views

Probioticele sunt microorganisme care ofera efecte benefice in momentul in care sunt consumate prin alimentatie, sau atunci cand este administrat cel mai bun probiotic din Romania in 2020; avand un efect de imbunatatire a unor simptome digestive, si de refacere a florei intestinale benefice pentru organism.

Probioticele pot fi utilizate in siguranta pentru consumul uman, insa in unele cazuri pot produce manifestari sau interactii nedorite.

Probioticele pot fi considerate o noutate in industria alimentara si a suplimentelor, insa este important ca toata lumea sa afle ca aceste microorganisme au fost alaturi de noi inca de la prima suflare. In timpul unei livrari prin canalul de nastere, un nou-nascut preia bacteriile Bacteroides, Bifidobacterium, Lactobacillus si Escherichia coli de la mama sa.

Aceste bacterii bune nu sunt transmise atunci cand se efectueaza o operatie de cezariana, si s-a dovedit a fi motivul pentru care unii sugari nascuti prin cezariana prezinta alergii, nu au sistemele imunitare optime, si au niveluri mai mici de microflore intestinale.

Ce fac exact probioticele? Se crede ca ne protejeaza in doua moduri. Primul este rolul pe care il joaca in digestia noastra. Stim ca tractul nostru digestiv are nevoie de un echilibru sanatos intre bacteriile din intestinul subtire si cel gros, deci ce intra in calea asta? Se pare ca stilul nostru de viata este atat problema, cat si solutia.

Optiunile alimentare slabe, stresul emotional, lipsa somnului, consumul de antibiotice, alte medicamente si influentele de mediu pot schimba echilibrul in favoarea bacteriilor rele.

Cand tractul digestiv este sanatos, acesta filtreaza si elimina lucrurile care il pot deteriora, cum ar fi bacteriile daunatoare, toxinele, substantele chimice si alte produse reziduale. Echilibrul sanatos al bacteriilor ajuta la reglarea motilitatii gastrointestinale si mentinerea functiei barierei intestinale.

Cercetarile au aratat unele beneficii ale utilizarii de probiotice pentru boli infectioase, diaree, antibiotice asociate diareea, tranzit intestinal, IBS, dureri abdominale si balonare, colita ulcerativa, Helicobacter pylori infectie, bolii hepatice si enterocolita necrozanta.

Celalalt mod in care ajuta probioticele este impactul pe care il au asupra sistemului nostru imunitar. Unii cred ca acest rol este cel mai important. Sistemul nostru imunitar este protectia noastra impotriva germenilor.

Atunci acesta cand nu mai functioneaza corect, este posibil sa isi faca aparitia unele reactii alergice, tulburari autoimune (de exemplu colita ulceroasa, boala Crohn si artrita reumatoida) si infectii (de exemplu, diaree infectioasa, H. pylori, infectii ale pielii si infectii vaginale).

Prin mentinerea echilibrului corect de la nastere, speranta ar fi prevenirea acestor boli. Sistemul nostru imunitar poate beneficia oricand de faptul ca echilibrul este restaurat, deci nu este niciodata prea tarziu.

Cercetarile in ceea ce priveste beneficiile probioticelor s-au ramificat si apar noi domenii. Cercetarile preliminare le-au legat de sustinerea sanatatii tractului reproductiv, a cavitatii bucale, a plamanilor, a pielii si axa intestinului-creier, precum si de prevenirea si tratarea obezitatii si a diabetului de tip 1 si 2.

De unde se obtin probioticele?

Acum ca ati vazut cat de importante sunt probioticele, cel mai probabil va intrebati de unde se obtin acestea. Ei bine, le puteti obtine chiar si din dieta, in cazul in care consumati iaurturi de exemplu, insa exista diferite suplimente probiotice pe care le puteti lua. Acestea va ajuta sa va bucurati de toate beneficiile probioticelor.

related articles