HomeBlogCare sunt insectele pe care nu le doriti acasa?

Care sunt insectele pe care nu le doriti acasa?

by David Rus
0 comment315 views

Cu siguranta atunci cand vine vorba despre insecte, nimeni nu isi doreste sa se confrunte cu aparitia acestora. Insectele sunt o adevarata povara pentru fiecare dintre noi. Vom prezenta in cele ce urmeaza cateva insecte, care din pacate, pot face viata oamenilor una foarte grea. Este improtant sa cititi aceste randuri, pentru a afla cum va puteti apara de ele.

Plosnite de saltea

Cimex lectularius sau plosnita de saltea, este o insecta care nu se agata de oameni, dar isi poate face aparitia printre lucrurile acestora, adica in geanta, in pungi, in geanta laptopului, etc.

Din pacate, infestarile cu plosinite sunt din ce in ce mai dese, iar oamenii au devenit ingrijorati din aceasta cauza. Daca va confruntati cu aparitia acestor insecte in casa dvs., puteti accesa https://www.3d-deratizarecompleta.ro/dezinsectie-plosnite, pentru a lua legatura cu expertii in servicii de deratizare, dezinsectie si dezinfectie, pentru a elimina insectele din casa dvs.

Chiar daca mergeti la magazinul local pentru a cumpara tot felul de solutii pentru eliminarea acestora, aceste solutii nu vor fi eficiente. In schimb, solutiile folosite de catre specialisti, sunt mai puternice, si au efect devastator asupra daunatoarelor.

Muste

Mustele sunt insecte de ordinul „Diptera” si au o singura pereche de aripi. Ca si in cazul majoritatii daunatorilor, mustele cauta o sursa de hrana si un loc sigur in care sa se reproduca si sa traiasca.

Tipul de mancare preferat depinde de specia de musca, dar poate include: excremente, gunoi, carne (carcasele de animale, in special cele ale pasarilor si ale altor animale mici), fructe si legume proaspete, (cum ar fi banane, struguri, piersici, ananas, rosii), sau fermentarea lichidelor (vin, cidru, bere, otet). Multe muste lichefiaza alimentele solide prin regurgitare, contaminand astfel alimentele si raspandind boala, deci sunt insecte periculoase.

Controlul mustelor in interiorul si in jurul proprietatii dvs. poate fi o sarcina dificila si daca nu sunt eliminate toate urmele surselor de hrana si ale zonelor de reproducere, acestea se pot re-infesta foarte repede. In timp ce exista unele produse de control al mustelor do-it-yourself, acestea sunt in general ineficiente, cu exceptia cazului in care se efectueaza o intretinere corecta si continua.

Merita sa ne amintim ca daca substantele chimice sunt utilizate in combaterea daunatorilor, pot fi periculoase pentru oameni si animale de companie daca sunt amestecate sau utilizate in mod necorespunzator.

Din acest motiv, si in ceea ce priveste tratamentul impotriva mustelor, ar trebui sa luati legatura cu o firma de renume de pe piata, specializata in servicii de dezinsectie, dezinfectie si deratizare. O asemenea firma utilizeaza doar solutii de cea mai buna calitate, astfel incat sa elimine mustele.

Termite

Termitele subterane sunt insecte mici, care se hranesc cu resturile de celuloza care se gasesc in gunoiul de frunze, lemn, sol si balegar. Se crede ca exista in jur de 4.000 de specii de termite, cu aproximativ 10% dintre acestea considerate daunatori din cauza pagubelor grave pe care le pot provoca cladirilor din lemn.

Termitele subterane traiesc in colonii subterane si se numara printre cele mai raspandite specii de termita intalnite. Acestea sunt considerate un daunator care dauneaza lemnului.

Termitele subterane nu sunt daunatoare pentru oameni. Cu toate acestea, capacitatea lor de a intra in case in cautarea unei surse de hrana poate provoca daune masive cladirilor si structurilor, daca sunt lasate netratate. Cu potentialul de a crea puncte slabe si chiar esec in membrii structurali, impactul termitelor nu trebuie subestimat.

A scapa de termite nu este o sarcina atat de usoara. Datorita dimensiunii si locatiei acestor colonii de sub-sol, termitele se pot hrani sub suprafata solului pentru o distanta de 300 de metri de o sursa de hrana viabila. In mediile urbane nu este neobisnuit ca o colonie de termita sa locuiasca in sol pe o proprietate din apropiere si sa continue sa se hraneasca cu mancare in casa ta.

Odata stabilita o sursa de hrana, lucratorii termitati vor continua sa urmeze o serie de tuneluri si pasaje sub suprafata solului, printr-o poteca cu feromoni. Echipa de combatere a daunatorilor cu o inalta pregatire profesionala in controlul daunatorilor va inspecta infestarile active de termite in interiorul caselor si va propune cea mai buna optiune de tratament pentru termite, potrivita pentru situatia dvs. individuala.

O serie de factori unici au impact asupra succesului oricarui program de control al termitei. Trebuie sa se tina seama de factori precum drenajul, tipul fundatiei, fatada structurala si amplasarea activitatii termitei.

Solutiile de control al termitei „Do-it-yourself” sunt de obicei orientate spre a scapa de termitele intr-o zona mica, vizata si nu vor tine cont de nicio circumstanta unica din jurul casei. In plus, multe dintre aceste produse de vanzare nu sunt suficiente pentru a controla cresterea coloniei.

Cea mai eficienta solutie de control a termitelor depinde de o inspectie si observare atenta, precum si de un tratament propus care va eradica cu succes intreaga colonie, oprind hranirea lor.

related articles