HomeBlogCe este liftingul facial?

Ce este liftingul facial?

by David Rus
0 comment387 views

Un lifting facial sau o rictidomie, este o procedura chirurgicala care imbunatateste semnele vizibile ale imbatranirii fetei si gatului, cum ar fi:

 • Relaxarea pielii fetei provocand apasare;
 • Adancirea liniilor de pliere dintre nas si coltul gurii;
 • Grasimea care a cazut sau a disparut;
 • Pielea slabita si excesul de grasime a gatului, pot crea efectul de barbie dubla sau „gat de curcan”.

Pierderea contururilor tineresti pe fata se poate datora diversitatii de factori, inclusiv subtierea pielii, pierderea grasimii faciale, gravitatie, leziuni solare, fumat, precum si ereditate si stres.

Alte proceduri ar putea fi de-asemenea efectuate impreuna cu procedura de lifting facial, cu scopul de a inlocui volumul de grasime pierdut. Tratamente pentru piele, cum ar fi IPL, dermabraziune; se pot efectua pentru a imbunatati calitatea si textura pielii.

Ceea ce nu poate face chirurgia de lifting facial

Ca chirurgie de restaurare, un lifting facial nu schimba aspectul fundamental si nu poate opri procesul de imbatranire.

Tratamentele de intinerire minim invazive nu pot obtine aceleasi rezultate, dar pot ajuta la intarzierea perioadei in care un lifting facial devine adecvat si pot completa rezultatele interventiei chirurgicale. Unele tratamente minim invazive, cum ar fi liftingurile cu celule stem, sunt de folos.

Cine este un candidat bun pentru un lifting facial?

Chirurgia de lifting facial este o procedura extrem de individualizata. In momentul in care luati in calcul ideea de a opta pentru lifting facial, ar trebui sa faceti in primul rand pentru dvs. acest lucru, pentru a va bucura de propriul chip; si nu pentru a indeplini dorintele.

Cine este un candidat bun pentru chirurgie facelift?

In general, candidatii buni pentru o interventie de lifting facial sunt urmatorii:

 • Persoanele sanatoase care nu au conditii medicale care afecteaza vindecarea;
 • Nefumatorii;
 • Indivizi cu perspectiva pozitiva si asteptari realiste.

Cat costa o procedura de lifting facial?

Cu siguranta, costurile interventiei sunt diferite de la caz la caz, in functie de diferiti factori precum:

 • Taxa chirurgului;
 • Costurile spitalului;
 • Prescriptii pentru medicamente;
 • Testele medicale.

In momentul in care intentionati sa alegeti un specialist care sa se ocupe de chipul dvs. si sa va efectueze un lifting facial, asigurati-va ca optati pentru serviciile unui chirurg experimentat, precum Dr.Rennert.

Accesati https://www.dr-renert.com/lifting-facial, pentru a lua legatura cu specialistul, va puteti interesa despre costuri, despre procedura, dar si despre diferite alte aspecte precum pasii necesari pentru efectuarea procedurii, perioada de recuperare, etc.

La ce ar trebui sa va asteptati in timpul consultarii?

In timpul consultarii pentru lifting, fiti pregatiti sa discutati despre urmatoarele aspecte:

 • Obiectivele dvs. chirurgicale;
 • Conditii medicale, alergii la medicamente si tratamente medicale;
 • Medicamente pe care le luati in prezent, dar si vitamine, suplimente pe baza de plante, alcool, tutun si consum de droguri;
 • Chirurgii anterioare;

Chirurgul dumneavoastra va:

 • Evaluea starea dvs. generala de sanatate si orice conditii preexistente de sanatate sau factori de risc;
 • Discuta cu dvs. despre optiunile de lifting facial;
 • Examina si masura fata dvs.
 • Face fotografii;
 • Recomanda un curs de tratament;

Discutati rezultatele posibile ale unei lifting facial si eventualele riscuri sau eventuale complicatii. Discutati despre tipul de anestezie care va fi utilizat, pentru a stii la ce sa va asteptati.

Pasii procedurii

Un lifting facial este o procedura care include urmatorii pasi:

Pasul 1 – Anestezie

Medicamentele sunt administrate pentru a spori confortul dumneavoastra in timpul procedurii chirurgicale. Optiunile includ sedarea intravenoasa si anestezia generala. Medicul dumneavoastra va va prezenta cea mai buna solutie pentru dumneavoastra.

O varietate de alte proceduri pot spori si mai mult rezultatul unui facelift. Ele includ:

 • Implanturi faciale sau transfer de grasime pentru imbunatatirea conturului;
 • Tehnici de refacere a suprafetei pentru imbunatatirea tonusului si texturii tenului facial;
 • Reducerea ridurilor prin injectarea de grasimi sau umpluturi.

Pasul 2 – Incizia

In functie de gradul de schimbare pe care doriti sa-l vedeti, alegerile dvs. includ un lifting traditional, lifting cu incizie limitata sau un telescop.

O incizie facelift traditionala incepe adesea pe linia parului la temple, continua in jurul urechii si se termina in scalpul inferior. Grasimea poate fi sculptata sau redistribuita de pe fata, si gat, iar tesutul subiacent este repozitionat, de obicei straturile mai profunde ale fetei si muschii sunt ridicati. Pielea este redusa pe contururile ridicate si excesul de piele este taiat departe.

O a doua incizie sub barbie poate fi necesara pentru a imbunatati in continuare aspectul gatului. Suturile sau adezivii de piele inchid inciziile. O alternativa la un lifting facial traditional foloseste incizii mai scurte la tample, continuand in jurul urechii. „Mini-lifturile” efectuate de obicei pentru pacientii cu mai putina relaxare a pielii, deoarece rezultatele sunt mai putin intineritoare decat o facelift completa.

Pasul 3 – Inchiderea inciziilor

Inciziile vor fi inchise cu suturi care se pot dizolva sau poate fi nevoie sa fie indepartate dupa cateva zile. Unii chirurgi folosesc lipiciile pielii pentru a sigila inciziile. Odata vindecate, liniile de incizie dintr-un facelift sunt bine ascunse in linia parului si in contururile naturale ale fetei si urechii.

Pasul 4 – Vedeti rezultatele

Imbunatatirile vizibile ale unui facelift apar odata cu scaderea umflaturii si a vanatailor. Rezultatul final nu trebuie doar sa restabileasca un aspect mai tineresc si mai odihnit, ci si sa te ajute sa te simti mai increzator in tine. Obtineti mai multe informatii despre rezultatele facelift.

related articles