HomeBlogCarti potrivite pentru orice varsta

Carti potrivite pentru orice varsta

by David Rus
0 comment429 views

Atat copiii mici, cat si cei mari dezvolta o pasiune pentru lectura, astfel incat cartile nu trebuie sa lipseasca din nicio casa. De cele mai multe ori, copiii pot sa invete lucruri complet noi cu ajutorul cartilor si a culegerilor, iar parcursul lor educational va fi unul mult mai bun, deoarece vor avea posibilitatea de a invata inca de la varste foarte fragede diferite aspecte ce tin de anumite domenii, precum matematica sau literatura. Astfel, inclusiv rezultatele de la scoala vor fi unele foarte bune.

In cazul in care doresti sa investesti in diferite tipuri de carti pentru copilul tau, in acest articol iti vom prezenta o lista, astfel incat cei mici sa se poata bucura de carti de calitate. Printre cele mai populare astfel de articole se numara:

  1. Cartile cu sunete

In ziua de astazi cel mai popular produs este carte de copii Usborne Woodland Sounds de Sam Taplin, care s-a dovedit a fi preferatul copiilor mici. Acest tip de carte se poate asemana in mare masura cu o cutiuta muzicala, deoarece fiecare fila prezinta un buton ce poate fi apasat, iar ulterior copilul va putea auzi diferite sunete ale animalelor. Cartea este una foarte distractiva, mai ales pentru copii mici, care inca descopera lumea.

In ceea ce priveste aspectul cartii, mai multi parinti s-au declarat a fi extrem de multumiti. Multi dintre acestia sustin faptul ca produsul prezinta ilustratii foarte frumoase si viu coloare care sunt foarte apreciate de cei mici. Mai mult, aceste ilustratii ii incanta pe copii, fapt pentru care procesul de invatare este mult mai facil, comparativ cu cel in care sunt folosite carti clasice.

  1. Cartile cu jocuri

Cartile cu jocuri sunt apreciate de copiii de toate varstele deoarece acestia isi pot antrena inteligenta, imaginatia si creativitatea, doar cu ajutorul anumitor tipuri de activitati. In acest mod, copii vor avea posibilitatea de a invata sa citeasca, sa scrie si chiar sa numere inca de la varste destul de mici, in timp ce scolarii vor considera aceste tipuri de carti utile, pentru exersarea cunostintelor deja dobandite.

Aceste produse sunt mult mai utile, decat multi parinti ar considera, iar acest lucru este vizibil, in special in cazul performantelor scolare. Astfel, cartile care prezinta diferite tipuri de jocuri, nu ar trebui sa lipseasca din biblioteca celui mic, indiferent de varsta acestuia.

  1. Cartile de povesti

In prezent, exista carti de povesti special concepute pentru orice tip de varsta, astfel incat cei mici sa se poata bucura cu adevarat de un univers magic. In cazul cartilor pentru copii foarte mici, acestea sunt colorate si prezinta imagini interesante de dimensiuni considerabile, care sunt extrem de apreciate de cei mici. Totusi, cartile pentru copiii mai mari, prezinta povesti mai complexe, in timp ce imaginile sunt mult mai mici si destul de rare.

Este important de stiut ca toate aceste carti prezinta povesti interesante, atat moderne cat si clasice car vor atrage orice copil, indiferent de varsta acestuia. Asadar, cititul va deveni activitatea perfecta, in special inainte de culcare.

related articles