HomeBlogDe ce sa iti dai copilul la cursuri de engleza de mic?

De ce sa iti dai copilul la cursuri de engleza de mic?

by David Rus
0 comment433 views

Predarea limbilor straine in copilarie este foarte importanta. In multe scoli primare, invatarea unei limbi straine face parte din programa obisnuita. Sunt foarte multe avantaje in a invata o limba straina de mic, dar din pacate multi parinti s-au ingrijorat sa-si lase copiii sa invete la cursuri engleza.

Multi dintre adulti s-au jucat cu ideea de a invata o limba straina (sau chiar mai multe) . De cele mai multe ori, insa, nu exista suficient timp sau motivatie pentru a aborda nu doar subiectul „limbii straine”, ci si pentru a-l realiza.

Daca cel mic va fi pregatit sa invete o limba straina, se va observa rapid cat de mult creste increderea in el.

Progresul invatarii ofera suficienta motivatie pentru a ramane la cursuri. Copilul, av primi de asemenea, o multime de complimente de la altii care nu ar avea incredere in ei insisi sa o faca. Chiar si vorbitorii nativi vor fi impresionati de abilitatile sale si vor iubi faptul ca cel mic poate comunica cu acestia.

Nimeni nu se asteapta de acesta, la gramatica si fluenta perfecta! Copilul va primi feedback pozitiv atunci cand isi va aplica cunostiintele noi dobandite. Acest lucru va oferi curajul sa abordeze alte proiecte la care poate nu s-a gandit inainte.

Ar putea suna putin paradoxal, dar invatarea unei limbi straine il poate ajuta pe copil sa fie sanatos si in forma. Tratandu-si cu vocabularul si gramatica straina, acesta isi va pune celulele creierului pe picioare. In acest fel, creierul sau este antrenat si nu doar ca ii va  mari memoria, dar se va descurca si mai bine la teste si examene, potrivit sondajelor.

In plus, un studiu realizat de University College London a constatat ca persoanele care vorbesc doua sau mai multe limbi sunt mai putin susceptibile de a suferi de boli precum Alzheimer la batranete decat colegii lor.

Asa ca acestia vor descoperi ca nu vor ramane sanatosi doar prin exercitii fizice. Exista, de asemenea, multe care pot fi facute pentru sanatate invatand o noua limba.

Cand invata o noua limba si va avea varsta necesara, calatoria de vacanta se va schimba si ea. In loc sa stea in statiuni mari si hoteluri club sau doar sa stea in centrele turistice, s-ar putea sa gaseasca curajul sa se amestece mai mult cu localnicii din tara de vacanta.

Acest lucru poate fi un pic nelinistitor la inceput, dar se va observa rapid cat de deschisi si prietenosi sunt oamenii cu atunci cand sunt abordati in limba lor materna. In plus, acesta va castiga impresii complet noi despre destinatia de calatorie departe de rutele turistice obisnuite si va experimenta multe aventuri.

Cu bune cunostinte de limbi straine, vacanta va fi o experienta interesanta si se va intoarce acasa cu multe amintiri grozave.

Un studiu de la Universitatea din Chicago a descoperit ca invatarea unei limbi straine ajuta la luarea unor decizii mai bune si mai rapide. Oamenii care au crescut bilingvi au mai multa incredere in ei insisi si adesea regandesc lucrurile in cealalta limba inainte de a lua o decizie finala.

De ce isi duc parintii copiii la gradinite private?

O gradinita privata ofera ingrijire intr-un mod similar cu o gradinita publica. Diferenta clara dintre cele doua forme sunt taxele, echipamentul si suportul. In functie de locul in care o familie locuieste, pentru multi parinti le este greu sa gaseasca un loc de gradinita potrivit.

Lista de asteptare pentru institutiile publice este lunga. Motivele pentru aceasta sunt lipsa locurilor de gradinita, lipsa imobilelor, lipsa personalului, mai multi copii si conditiile schimbate de inscriere la scoala. Parintii trebuie acum fie sa aiba rabdare, fie sa ia in considerare un loc de gradinita privat.

Majoritatea gradinitelor private trebuie sa se finanteze singure. Multi nu primesc nicio subventie, fie doar o mica subventie din fonduri publice. Din acest motiv, si costurile gradinitelor private variaza foarte mult.

Aceasta poate fi 1000 RON, dar si de 1200 RON  pe luna. TeddyBar, este o gradinita exemplara, iar pe site-ul acestora se pot afla mai multe sau pot fi contactati la numarul de telefon afisat.

Gradinitele private au avantajul ca s-au specializat intr-un singur domeniu. Scopul este de a promova copiii in mod individual. Dimensiunile grupurilor din gradinitele private sunt de obicei mai mici, in functie de costuri si de facilitate.

Multi se asigura, de asemenea, ca timpii de ingrijire pot fi impacati cu munca parintilor. Unele dintre ele sunt chiar deschise sambata si in timpul sarbatorilor. Parintii au mai mult cuvant de spus in gradinitele private. Ei se intalnesc mai des la unitate pentru a face schimb de idei despre gradinita si pentru a planifica activitati.

Partea buna cu gradinitele private este ca ii ajuta pe cei mici sa invete si o limba straina pentru ca aceasta face parte din catalogul lor de servicii.

related articles