HomeInteresanteGasirea gradinitei potrivite – sfaturi interesante pentru parinti

Gasirea gradinitei potrivite – sfaturi interesante pentru parinti

by David Rus
0 comment464 views

Numarul de gradinite si centre de zi este deosebit de mare in orasele mari si zonele metropolitane. Cu toate acestea, exista doar un numar limitat de locuri disponibile in ravnitele facilitati.

De aceea este importanta selectarea gradinitei sau centrului de zi dorit intr-un stadiu incipient si se asigura un loc promitator pe lista. Fiecare unitate are propriul concept care trece ca un fir rosu prin viata de zi cu zi a gradinitei. Pentru a usura decizia, exista cateva cele mai importante concepte pentru o alegere buna.

 Gradinitele si-a dezvoltat conceptul pedagogic cu mult timp in urma. Tocmai datorita experientelor, gradinita este inca foarte populara si astazi, deoarece activarea supravegherii este mai solicitata ca niciodata. In gradinita TeddyBar, copiilor li se permite sa exploreze lumea cat mai independent posibil si sa faca lucrurile care ii intereseaza cel mai mult.

Materialele speciale incurajeaza experimentarea si miscarea fizica. In general, copiii sunt vazuti aici ca actorii principali care isi aleg calea individuala de invatare. Educatorii contribuie la atmosfera relaxata din facilitatile acestei gradinite. Pentru a starni creativitatea copiilor, cartile pot fi de mare ajutor in acest sens. Cartile cu diferite jocuri si imagini, fac ca imaginatia, creativitatea si logica copilului sa aiba standarde mult mai mari.

 Copiii sunt incurajati sa joace situatii de zi cu zi si sa le interiorizeze in acest fel. Perceptia senzoriala si actiunea spontana joaca un rol important. Dar jocul fara scop cu materialele naturale isi are locul si in educatia acestora. Ar trebui sa incurajeze dezvoltarea creativa gratuita. Rezultatul educational dorit este dezvoltarea holistica a corpului, mintii si sufletului pe o baza individuala.

Astfel, copilul se percepe in primul rand ca un membru cooperant al comunitatii si se implica activ in mediul sau. Desigur, aceasta include si cunoasterea si dezvoltarea propriei personalitati in proiecte. Gradinita pune un accent puternic pe aceste unitati de invatare si actiune, care au loc atat la scara mica, cat si la scara mare. Fiecare proiect se bazeaza pe experiente normale de zi cu zi.

In aceasta institutie, „increderea” este cuvantul cheie pentru relatia dintre educarea adultilor si a copiilor. Conceptul pedagogic promoveaza determinarea copiilor prin propria dezvoltare personala. In consecinta, copiii joaca un rol activ in viata de zi cu zi; chiar administreaza atelierele si studiourile existente pe propria raspundere.

Copiii ar trebui sa se descopere liber si sa-si dezvolte propriile talente in timp ce increderea in sine creste. O dimineata la gradinita TeddyBar incepe de obicei cu micul dejun, iar mai apoi cu activitati de dezvoltare personala si multe altele. Programul gradinitei, va fi discutat in prealabil, chiar la inscrierea copilului.

Gradinita nu se va alege ca pe un produs dintr-o brosura. Totul depinde de atmosfera locala. Se viziteaza personal facilitatile in cauza si se va pune orice intrebare cu privire la activitati si program. Orice nelamurire va fi rezolvata de catre educatoare. La vizitarea gradinitei, atentia va trebui sa fie sporita, pentru ca impresiile personale si alegerile rezultate sunt cruciale. Cel mai important lucru este buna dispozitie a copilului si dezvoltarea lui in spre bine.

La ce sa fii atent atunci cand cauti gradinita potrivita pentru copilul tau?

Atunci cand vrei sa alegi cea mai buna gradinita pentru cel mic, primul si cel mai important pas pe care trebuie sa il faci este sa te asiguri ca gradinita raspunde cu succes tuturor cerintelor tale:

Gradinita in care iti duci copilul ar trebui sa fie aleasa pe baza mai multor criterii foarte importante astfel incat copilul sa se poata dezvolta. Alege o gradinita privata in care lucreaza personal tanar care si-a actualizat metodele de predare astfel incat sa vorbeasca pe limba copiilor si sa se apropie de acestia. Tine cont de faptul ca indiferent de varsta, daca un educator a ramas blocat in vechile metode, este foarte posibil sa nu se poata apropia niciodata de copilul tau.

Alege o gradinita care are spatii suficiente pentru cei mici si care ofera mai multe activitati, astfel incat copilul sa nu se plictiseasca si sa aiba o gama variata de lucruri de facut. Gradinitele private au mari avantaje in sensul acesta si de aceea, primul si cel mai important pas de facut este sa verifici clasele si sa te documentezi cu privire la tot ce inseamna activitati.

Alege gradinitele la care copilul va invata si o limba straina. De ce este important sa faci asta? Pentru ca cel mic va invata mai repede o noua limba atunci cand e mic decat in momentul in care creste.

Tinand cont de acest aspect, vei putea sa il ajuti sa se dezvolte mai usor. In plus, nu uita ca ceea ce invata in primii ani il va influenta ulterior, pe tot parcursul vietii si asta inseamna, desigur, ca vei putea sa ajungi la rezultate fabuloase cu copilul tau si il vei vedea cum creste armonios si cum se dezvolta corect.

related articles