HomeBlogCat costa inmormantarea in Anglia?

Cat costa inmormantarea in Anglia?

by David Rus
0 comment743 views

Anglia este una dintre tarile europene in care traiesc foarte multi romani, iar motivele acestui lucru sunt lesne de inteles, tinand cont de nivelul de trai din Marea Britanie, si in mod special din Anglia.

Cei mai multi romani care au ales sa plece in aceasta tara sunt foarte fericiti de decizia pe care au luat-o, dat fiind faptul ca viata lor s-a schimbat in mod radical. Au ajuns sa lucreze pe salarii mari, isi permit sa-si cumpere tot ceea ce isi doresc, si au o viata frumoasa (ceea ce doar visau candva, in Romania).

Multi dintre romanii plecati in Anglia nu s-ar mai intoarce acasa, acum dupa ce si-au indeplinit acolo toate obiectivele, ci chiar sunt tentati sa isi cumpere propriile locuinte.

Alti romani s-au intors insa acasa, unii pentru a reincepe o noua viata in Romania, in timp ce altii din pacate si-au pierdut viata in Anglia si au fost repatriati.

Au existat odata cu trecerea timpului mai multe situatii tragice, iar familiile indoliate au cautat cele mai ieftine servicii de transport decedati, pentru a-si repatria decedatii. Va intrebati probabil de ce au ales sa-i inmormanteze in Romania, din moment ce trebuiau platite serviciile de repatriere decedati. Ei bine, datorita costurilor, iar mai multe detalii puteti afla in continuare.

In Regatul Unit, costul mediu al unei inmormantari este de 4.417 GBP. * Costul real al unei inmormantari va depinde de locul in care locuiti in Regatul Unit, de elementele suplimentare pe care alegeti sa le includeti si de alegerea unei inmormantari sau incinerari pentru persoana iubita.

Daca cineva este ingropat, costul mediu al unei inmormantari este de aproximativ 4.975 lire sterline, in timp ce o incinerare costa aproximativ 3.858 lire sterline.

Acest ghid privind costul unei inmormantari explica toate cheltuielile pe care trebuie sa le luati in considerare atunci cand vine vorba despre inmormantarea persoanei dragi.

Ce sunt onorariile directorului funerar?

Directorii de inmormantari percep taxe pentru serviciile pe care le ofera in timp ce gestioneaza aspectele practice ale mortii persoanei dragi si aranjeaza inmormantarea lor.

Directorii de inmormantare sprijina familiile indurerate gestionand aranjamentele funerare, inclusiv o mare parte din documentele esentiale si aranjamentele practice de colectare si ingrijire a persoanei care a murit.

Aceste servicii pot fi foarte utile si va pot reduce stresul intr-un moment atat de dificil din punct de vedere emotional.

Multi directori funerari ofera informatii detaliate despre serviciile si preturile lor pe site-urile lor web. De asemenea, poate fi util sa cititi recenziile directorilor de inmormantari, lasate de catre alte familii care au folosit anterior serviciile respective, astfel incat sa puteti lua o decizie in cunostinta de cauza cu privire la cel mai bun director de inmormantare pentru dvs.

Ce sunt platile?

Platile sunt costurile unei inmormantari pe care directorul de inmormantare le incaseaza in numele unor terti (furnizori de servicii specifice inmormatarii). Directorul de inmormantare va lua legatura cu acesti furnizori pentru a aranja incinerarea sau inmormantarea persoanei dragi si orice altceva de care aveti nevoie pentru un tribut potrivit pentru defunct.

Platile sunt adaugate la factura totala de inmormantare, dar directorul dvs. de inmormantare ar trebui sa ofere o defalcare clara a tuturor acestor costuri inainte de a fi de acord cu acestea.

Iata o lista a platilor obisnuite:

 • Taxe de inmormantare
 • Onorarii medicilor (certificat de deces).
 • Un lider religios care sa tina slujba.
 • Flori funerare.
 • Notificare de deces / necrolog.
 • Ordinea de serviciu.
 • Catering pentru receptie.
 • Loc de inchiriere pentru receptie sau trezire.

Este important sa ne amintim ca exista mai multe costuri, cum ar fi inregistrarea unui deces si obtinerea certificatelor medicale, care nu sunt responsabilitatea directorilor de inmormantare.

Ce costuri funerare sunt extra optionale?

Exista cateva alte costuri de luat in considerare atunci cand aranjati inmormantarea pentru o persoana draga, care nu sunt de obicei incluse intr-o taxa a directorilor de inmormantare.

 • Pastrarea persoanei iubite intr-o capela de odihna inainte de inmormantare.
 • Pregatirea persoanei dragi pentru inmormantare, inclusiv imbalsamarea si imbracarea sa.
 • Transportul pentru cortegiul funerar.

Care este cel mai ieftin tip de inmormantare?

Multi directori de inmormantare ofera pachete de inmormantare care au un pret fix. Aceste pachete includ toate acele servicii care sunt necesare pentru o inmormantare de baza, inclusiv propriile taxe, sub o singura cifra. Aceste pachete variaza de la incinerare directa, fara un serviciu funerar, pana la servicii complete, inclusiv un sicriu, un vehicul funerar, loc de desfasurare, celebrant si flori.

Exista asadar atat de multe taxe pe care familiile cetatenilor romani ar fi trebuit sa le plateasca in vederea inmormantarii decedatilor (sau incinerarii) in aceasta tara incat, ar fi platit cel putin dublul pretului platit pentru repatriere.

Plus de asata, pentru ca si-au repatriat decedatii si i-au inmormantat acasa, acum ii pot vizita la cimitir din cand in cand pentru a le aprinde o lumanare sau pentru a le duce o floare. Cu siguranta, nu s-ar mai fi deplasat in Anglia doar pentru atat.

related articles