HomeBlogTot ce trebuie sa stim despre imbalsamarea decedatilor

Tot ce trebuie sa stim despre imbalsamarea decedatilor

by David Rus
0 comment518 views

Unul dintre cele mai dificile momente cu care ne putem confrunta in timpul vietii, este acela de a pierde o persoana draga, iar aici nu ne referim la o despartire sau la un divort, ci la un deces.

Acesta este cel mai dureros lucru care ni se poate intampla, dat fiind faptul ca persoana draga care a murit, nu se va mai intoarce niciodata, si oricat de multa durere am avea in suflet, oricat de mult ne-am amagi si ne-am gandi la persoana respectiva, tot nu se va mai intoarce.

Ei bine, atunci cand va confruntati cu un astfel de moment tragic, cu siguranta din cauza supararii cel mai probabil nu veti mai gandi logic, asa ca va aducem la cunostinta care sunt cateva dintre lucrurile pe care trebuie sa le faceti.

In primul rand, trebuie sa anuntati decesul, si sa luati legatura cu preotul pentru a stabili ziua si ora inmormantarii. Ulterior, va trebui sa luati legatura cu personalul de la o firma de pompe funebre Sector 4, care va veni in ajutorul dvs. cu serviciile necesare unei astfel de situatii.

Mai intai de toate trebuie mentionat faptul ca pentru a fi inhumata, o persoana decedata trebuie sa fie depusa in sicriu, iar in acest caz, cei de la firma de pompe funebre Sector 4 va vor oferi sicriul. Exista sicrie la diferite preturi, fabricate din diferite materiale si care au diferite culori, iar in functie de buget, veti alege ceea ce veti crede de cuviinta ca este mai potrivit.

Apoi, va trebui ca personalul firmei de servicii funerare sa se ocupe de imbalsamare, si apoi de transportul funerar spre capela. Despre imbalsamare vom discuta in randurile care urmeaza, pentru ca este un proces care are loc asupra trupului neinsufletit, si este un proces despe care nu se gasesc atat de multe informatii in mediul online.

Ce este imbalsamarea?

Imbalsamarea este procesul in care un corp este conservat prin utilizarea substantelor chimice, pentru a incetini efectele descompunerii. Procesul de imbalsamare poate ajuta persoana sa para ca doar se odihneste.

Exista doua tipuri principale de imbalsamare, iar acestea sunt imbalsamarea arteriala si imbalsamarea in cavitate. Procesul de imbalsamare dureaza de obicei, in functie de diferiti factori, intre doua si patru ore.

Imbalsamarea arteriala se refera la sangele indepartat prin vene si inlocuit cu fluide de imbalsamare prin artere.

Tuburile vor fi introduse in corp, si vor fi atasate la o masina. Aceasta masina pompeaza fluidul de imbalsamare prin vena jugulara din gat sau prin vena femurala din picior, determinand  astfel circulatia fluidelor naturale din corp in jurul corpului. Acestea sunt drenate printr-un tub introdus in artera femurala sau artera carotida in gat.

Imbalsamarea in cavitate se refera la lichidele naturale din piept si abdomen indepartate. Un tub este introdus printr-o mica incizie si fluidele sunt indepartate cu o masina de aspiratie. Aceste lichide sunt inlocuite ulterior cu o solutie de imbalsamare si incizia mica este inchisa.

Inainte ca un corp sa fie imbalsamat, acesta este spalat cu atentie si apoi spalat din nou dupa procedura. In timpul imbalsamarii este masat, pentru a ajuta la lucrul fluidelor de conservare prin corp. Cand corpul unei persoane este pregatit, organele genitale sunt pastrate acoperite, pentru a-i proteja demnitatea persoanei decedate.

Trasaturile faciale ale persoanei sunt setate de imbalsamator intr-o expresie naturala. Falcile sunt suturate cu cusaturi invizibile pentru a le mentine in loc, in timp ce capacele plasate sub pleoape ajuta la mentinerea acestora inchise.

Cosmeticele sunt folosite pentru a imbunatati un aspect natural si sunt formulate pentru a fi folosite de directorii de inmormantari in ingrijirea decedatului.

Imbalsamarea nu poate garanta intotdeauna ca persoana va arata exact asa cum era atunci cand era in viata, dar oamenii sunt deseori uimiti de cat de „bine” arata persoana iubita.

Cat dureaza un corp imbalsamat pentru a se descompune?

In teorie, se spune ca timpul de care are nevoie un corp imbalsamat pentru a se descompune complet poate fi de multi ani, in functie de mediu. Corpurile care sunt donate pentru cercetare medicala sunt imbalsamate si sunt in general pastrate cel putin cativa ani, inainte ca corpul donatorului sa fie incinerat.

In conditiile potrivite, fluidele de imbalsamare pot pastra un corp la nesfarsit, dar ingroparile, umiditatea sau conditiile umede atrag bacteriile sa se formeze si sa inceapa procesul de descompunere.

Indiferent daca un corp este imbalsamat, extrem de imbalsamat sau nu imbalsamat, trebuie sa fie pastrat la rece intre vizionari si pana la inmormantare sau incinerare.

Poate fi incinerat un corp imbalsamat?

Da, un corp imbalsamat poate fi incinerat. Procesul de imbalsamare este realizat pentru a aduce confort familiilor care doresc sa petreaca timp cu persoana iubita inainte de inmormantare, indiferent daca aleg sa isi incinereze decedatul sau sa il inhumeze.

Asadar, acestea sunt cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoasteti in ceea ce priveste procesul de imbalsamare al unei persoane decedate, proces de care se va ocupa firma de servicii funerare.

related articles