HomeInternetCat de importanta este locatia serverelor atunci cand cumperi gazduire web ieftina?

Cat de importanta este locatia serverelor atunci cand cumperi gazduire web ieftina?

by David Rus
0 comment422 views

Multe companii de gazduire web ieftina iti pun la dispozitie serviciile lor la preturi similare. Totusi, acesta nu este singurul criteriu pe care ar trebui sa-l iei in calcul. Locatia serverelor este la fel de importanta, deoarece afecteaza nivelul de performanta si viteza de incarcare. Iata ce trebuie sa stii despre asta!

Cum influenteaza locatia timpul de raspuns?

Fiecare pagina de pe internet este tinuta activa pe un computer, iar atunci cand o accesezi este nevoie ca datele sa treaca printr-o retea de fibre optice pana sa ajunga la tine. Cand intri pe o pagina, in realitate accesezi niste fisiere stocate intr-o anumita locatie.

Cu cat serverul este mai puternic, cu atat se ajunge mai repede la continutul dorit. Experienta de navigare este influentata de locatie deoarece exista mii de coduri interconectate care apar inainte de a se livra datele pe ecran.

Desi tehnologia a evoluat considerabil, pot aparea intarzieri atunci cand firma de gazduire web ieftina se afla peste ocean. Cu cat un vizitator detine o locatie mai apropiata de cea a serverelor, cu atat viteza de incarcare va fi mai buna. Din acelasi motiv, companiile din Romania reprezinta o alternativa mult mai buna pentru a oferi o experienta de navigare placuta.

Majoritatea oamenilor nu dispun de suficienta rabdare pentru a astepta mai mult de 3 secunde, astfel incat n-ai nicio sansa sa ajungi cunoscut daca nu treci de acest obstacol. In plus, viteza de incarcare este un factor de care depinde rata de respingere.

Cat de mult conteaza locatia din perspectiva SEO?

Google nu pune foarte mult accent pe locatia serverului de gazduire, insa importanta acestui factor difera de la o situatie la alta. Daca detii un site in limba engleza si iti doresti sa ajungi la un numar cat mai mare de persoane, atunci locatia nu mai conteaza atat de mult.

In schimb, lucrurile stau altfel atunci cand vrei sa targetezi o zona specifica. Business-urile care servesc o arie geografica redusa au nevoie de o firma de hosting din apropiere pentru a ajunge in rezultatele celor care locuiesc acolo.

Asigura-te ca alegi un nume de domeniu de tipul .ro, deoarece acesta este mai specific si devine asociat cu codul de tara in instrumentele webmaster.

Cat de util este un CDN?

Termenul CDN este o prescurtare de la „content delivery network” (retea de livrare de continut) si face referire la o retea distribuita global cu scopul de a furniza o livrare rapida si eficienta de fiecare data pe serverul de gazduire web ieftina.

Cu alte cuvinte, informatiile de pe website sunt copiate in mai multe locuri in acelasi timp, astfel incat fiecare client sa aiba o copie a datelor dintr-o locatie apropiata. Aceasta tehnologie imbunatateste experienta si reprezinta un mod mai bun de economisire a resurselor. In multe cazuri nu reprezinta o necesitate, ci doar un serviciu la care poti avea acces suplimentar.

De ce sa alegi un pachet de gazduire web ieftina din Romania?

Chiar daca iti poti deschide o afacere online prin intermediul unui provider din strainatate, este necesar sa fii cat mai aproape de clientii tai. Alege o firma stabila pe piata pentru a beneficia de stocare SSD si uptime de 99,99% la cele mai bune preturi!

related articles