HomeBlogCe abilitati trebuie sa aiba un ajutor de bucatar?

Ce abilitati trebuie sa aiba un ajutor de bucatar?

by David Rus
0 comment355 views

Bucatarii sunt foarte solicitati in intreaga lume. Ei prepara numeroase feluri de mancare in diferite locatii. Pot lucra in restaurante, case private, sali de evenimente si hoteluri. Totusi, inainte de a va intrepta spre aceasta meserie, va sugeram sa verificati fisa post ajutor bucatar – atributele ajutorului de bucatar 

Este nevoie de o varietate de abilitati, atat hard, cat si soft pentru a fi cel mai bun ajutor de bucatar care poate prepara orice fel de mancare. Daca sunteti pasionat de crearea retetelor noi, sunteti orientat spre detalii si doriti sa conduceti o intreaga echipa, atunci a deveni ajutor de bucatar ar putea fi startul potrivit pentru cariera dumneavoastra.

Atentie la detalii

Gatitul este o stiinta. Fiecare ingredient trebuie sa fie cantarit exact, inclusiv atunci cand comandati produse alimentare. De altfel, trebuie sa stiti de cat timp aveti nevoie sa gatiti anumite articole, astfel incat sa fie toate utilizate simultan. Un bucatar trebuie sa aiba grija de detalii precum:

Controlul caldurii

Masurare

Dimensiunea portiei

Plating

Calitatea alimentelor

Curatenie

Bucatarii trebuie sa stie cum sa-si pastreze bucataria curata. Acest lucru este foarte important intr-un restaurant, deoarece conditiile insalubre pot afecta calitatea mancarii, iar restaurantul poate fi inchis din acest motiv. Bucatarii sunt responsabili sa respecte codul local de sanatate si sa se ocupe de:

Sanatate si siguranta

Igiena

Practici sanitare

Creativitate

Munca in industria alimentara necesita creativitate. Bucatarii trebuie sa fie deschisi sa incorporeze produse alimentare noi in meniuri, dar si sa imbunatateasca retetele mai vechi. Creativitatea si imaginatia ii vor face pe clienti sa revina la restaurant. Bucatarii experimenteaza in urmatoarele moduri:

Colaborare

Experimentare cu diferite alimente

Design de meniu

Prezentarea alimentelor

Proiectare reteta

Incercare

Expertiza culinara

Cele mai importante abilitati de care au nevoie bucatarii este abilitatea de a gati, precum si cunoasterea bucatariei. Aceasta abilitate larga include o varietate de abilitati mai mici, dar si abilitati de degustare. Bucatarii trebuie sa fie capabili sa gateasca precis si eficient. De asemenea, trebuie sa fie calificati in recunoasterea aromelor si evaluarea echilibrului condimentelor. Bucatarii au adesea experienta in:

Tehnici de coacere

Gatit

Expertiza culinara

Prepararea mancarii

Prepararea pe gratar

Selectarea ingredientelor

Controlul ustensilelor

Abilitati de utilizare a instrumentelor

Patiserie

Luare rapida a deciziilor

Un bucatar ar trebui sa poata lua decizii rapid si eficient. Bucataria este un mediu cu ritm rapid, iar un bucatar trebuie sa ia numeroase decizii simultan. Ei ar trebui sa poata:

Sa rezolve problemele

Sa ia initiativa

Organizare

Bucatarii trebuie sa fie foarte organizati in bucatarie. Adesea, trebuie sa lucreze la o varietate de sarcini simultan si trebuie sa faca acest lucru pastrand bucataria curata si sigura. Ei trebuie sa creeze ordine in bucatarie.

Angajament fata de calitate

Eficienta

Siguranta bucatariei

Aranjarea ustensilelor de bucatarie

Planificarea sarcinilor

Manipularea sigura a alimentelor

Practici sanitare

Lucrul in echipa

Un bucatar face parte dintr-o echipa si trebuie sa poata lucra bine cu ceilalti. Bucatarii ar trebui sa poata:

Accepta feedback

Sa poata colabora

Sa arate compasiune

Sa aiba inteligenta emotionala

Sa dea feedback

Sa aiba un simt al umorului

Exista mai multe abilitati pe care un bucatar trebuie sa le aiba, cum ar fi:

Sa stie cum se realizeaza o masa pentru banchet sau catering

Sa stie cum sa ofere primul ajutor

Sa fie flexibil

Sa stie cum sa foloseasca bucataria unui hotel

related articles