HomeBlogCe avantaje va pot oferi jaluzelele?

Ce avantaje va pot oferi jaluzelele?

by David Rus
0 comment412 views

Stiati ca jaluzelele sunt cele mai importante accesorii de interior pentru ferestre, dat fiind faptul ca indeplinesc atat rolul estetic, cat si rolul practic?

Exista atat de multe modele de jaluzele in clipa pe fata incat, oamenii au o multime de solutii atunci cand intentioneaza sa isi aleaga astfel de accesorii, insa v-ati gandit ce beneficii va pot oferi acestea?

Daca nu, atunci cu siguranta ati nimerit in locul potrivit pentru ca in acest articol vom discuta despre jaluzele, si veti descoperi care sunt cele mai importante avantaje pe care acestea vi le pot oferi.

Control de lumini

Jaluzelele cu lamele sunt cele mai eficiente accesorii pentru fereastra in ceea ce priveste controlul luminii, deoarece lamelele pot fi inclinate in sus sau in jos si deschise si inchise; astfel ca acestea ofera cel mai personalizabil control al luminii, si mai mult decat atat, va ofera si un nivel sporit de confidentialitate.

Perdelele pot fi deschise si inchise, dar lumina poate intra doar printr-un mic spatiu, ducand la o lumina precisa, care nu este bine difuzata, lasand colturile unei camere slab luminate. Jaluzelele sunt insa accesorii perfecte pentru ferestre, si puteti avea siguranta ca ele nu au aceasta problema.

Jaluzelele ofera de asemenea, o mare intimitate. Am cautat cu totii printre jaluzele pentru a verifica cine este la usa inainte, dar mai mult decat atat, jaluzelele pot fi inclinate in sus pentru a permite luminii sa intre fara sa lase pe nimeni sa vada inauntru.

Cu siguranta, nici un alt accesoriu pentru ferestre nu v-ar putea oferi acest beneficiu, nici draperiile, nici perdelele, deci cu siguranta doar din ceea ce am discutat pana acum despre jaluzele, va puteti da seama ca sunt cele mai importante si mai utile accesorii ale ferestrelor, iar acesta este doar inceputul pentru ca si in randurile care urmeaza tot despre jaluzele vom discuta, si veti descoperi si alte cateva beneficii deosebit de importante ale acestora, deci cu siguranta trebuie sa cititi pana la ultimul punct acest articol.

Eficienta energetica

Jaluzelele, la fel ca majoritatea accesoriilor pentru ferestre, ajuta la eficienta energetica a casei dumneavoastra. Prind aerul impotriva ferestrelor, actionand ca izolatie, protejandu-va casa si facilitand incalzirea sau racirea. Poate ati auzit ca ferestrele sunt una dintre cele mai mari chiuvete de energie din casa si este adevarat!

Vara, lumina si caldura sunt prinse la ferestre, ceea ce face mai usoara racirea locuintei, iar iarna, aerul rece este prins, facilitand incalzirea. De mentionat este de-asemenea faptul ca jaluzelele sunt incredibil de eficiente din punct de vedere al costurilor, fiind cea mai accesibila optiune de accesorizare pentru ferestrele pentru casa. Acestea sunt disponibile in multe culori si stiluri, intr-o gama de preturi.

Siguranta

Cel mai probabil, v-ati dat seama ca atunci cand discutat mai sus despre jaluzele, ca acestea au foarte multe beneficii, iar acelea nu sunt singurele. De mentionat este faptul ca jaluzelele moderne sunt realizate avand in vedere standarde stricte de siguranta pentru a-i proteja pe cei dragi de rau.

Jaluzelele fara fir au devenit populare recent, la fel ca si jaluzelele motorizate care sunt controlate cu o telecomanda si care pot fi chiar programate sa se ridice si sa coboare cand doriti.

Contrubuie din plin la aspectul estetic

Pe masura ce consumatorii devin mai constienti din punct de vedere estetic, producatorii de jaluzele si-au actualizat produsele dupa gusturile moderne. Nu este greu sa gasesti jaluzele fie din lemn, fie din materiale sintetice care sa arate ca lemnul. Jaluzelele din lemn de exemplu, sunt preferate de catre cei care isi doresc sa aiba o locuinta care sa aiba aspectul elegant si clasic. Jaluzelele metalice au un aspect industrial.

Jaluzelele din lemn risca sa imbatraneasca la lumina soarelui care intra prin ferestre, dar jaluzelele sintetice nu au aceasta problema si sunt mult mai personalizabile. Cu toate acestea, jaluzelele din lemn sunt mai ecologice.

Usor de curatat

Deoarece toate jaluzelele sunt expuse la praf, trebuie sa stiti ca puteti sa va ocupati atat de indepartarea prafului cat si de curatarea petelor. Nu trebuie sa va faceti mari griji pentru ca praful poate fi indepartat simplu si rapid, folosind o carpa uscata sau chiar si o pana. Pentru a indeparta petele puteti folosi o carpa umezita, si cu siguranta misiunea va va fi mult mai usoara decat v-ati fi putut imagina.

Alternative pentru jaluzele

Daca inca nu sunteti convins ca jaluzelele sunt pentru dvs., exista cateva alternative similare pe care le-ati putea incerca. Panourile glisante actioneaza la fel ca jaluzelele verticale, dar sunt mai mari si arata mult mai elegant.

Se aseaza plat intr-un rand pe fereastra atunci cand sunt inchise, iar cand sunt deschise se pliaza impreuna pentru o vizualizare maxima. Aceasta optiune este cea mai buna pentru spatii mari de ferestre sau usi de veranda care necesita un accesoriu unic de ferestre. Pot fi folosite si ca separatoare de camera elegante, minimaliste.

related articles