HomeBlogCe este argintul coloidal?

Ce este argintul coloidal?

by David Rus
0 comment389 views

Argintul coloidal este un produs care contine fulgi microscopici de argint pur. De cele mai multe ori, fulgii sunt suspendati in apa demineralizata sau in alt lichid. Acest produs rezultat, cunoscut sub numele de argint coloidal, este comercializat pentru utilizare orala.

Argintul coloidal este adesea apreciat ca un agent antibacterian si se aplica pe un pansament pentru rani. Unii oameni sustin chiar faptul ca acest produs poate vindeca raceala mai repede, poate vindeca mai bine organismul si chiar poate trata cancerul sau HIV.

Dimensiunile particulelor de argint din argintul coloidal pot fi diferite, dar unele dintre particule sunt atat de minuscule, incat sunt denumite „nanoparticule”. Aceasta inseamna ca au o dimensiune mai mica de 100 nm si sunt invizibile pentru ochiul liber. Inainte de a fi dezvoltate antibioticele moderne, argintul coloidal era folosit ca remediu pentru toate infectiile si bolile.

In ultimul timp, a cunoscut o renastere a popularitatii, unii oameni fiind de parere ca poate inlocui cu succes antibioticele sau alte terapii medicale pentru a trata infectiile bacteriene, virale si fungice. Cei care folosesc argint coloidal din diferite motive, il pot administra ca supliment alimentar sau il aplica direct pe pielea lor.

Cum functioneaza argintul coloidal?

Se spune despre argintul coloidal, are efecte antibacteriene si antiseptice largi in momentul in care este administrat pe cale orala sau plasat pe o rana. Nu se cunoaste exact modul in care functioneaza argintul coloidal. Cu toate acestea, mai multe cercetari sugereaza ca se ataseaza de proteinele ​​de pe peretii celulari ai bacteriilor, si ca dauneaza membranelor lor celulare.

Acest lucru permite ionilor de argint sa treaca in celule, unde pot interfera cu procesele metabolice ale bacteriilor si le pot deteriora ADN-ul, ceea ce duce la moartea celulei. Se crede ca efectele argintului coloidal difera de la caz la caz, in functie de marimea si forma particulelor de argint, precum si in functie de concentratia lor intr-o solutie.

Un numar mare de particule mici are o suprafata mai mare decat un numar mai mic de particule mari, ceea ce inseamna ca o solutie care contine mai multe nanoparticule de argint, care au o dimensiune mai mica a particulelor, poate sa elibereze mai multi ioni de argint.

Ionii de argint sunt eliberati din particulele de argint in momentul in care intra in contact cu umiditatea, cum ar fi de exemplu fluidele corporale. Sunt considerati a fi partea „activa biologic” a argintului coloidal, care ii confera proprietatile sale medicinale.

Beneficii potentiale de sanatate

Unii oameni sustin ca argintul coloidal poate ajuta la tratarea infectiilor bacteriene, virale si fungice.

Antibacterice

Inainte de descoperirea antibioticelor, argintul coloidal a fost considerat ca fiind un tratament antibacterian popular. Studiile efectuate pe eprubete au aratat ca argintul coloidal poate ucide o gama larga de bacterii. Acest lucru s-a tradus prin utilizarea sa in unele produse de sanatate, cum ar fi cremele pentru rani, pansamentele si echipamentele medicale.

Antivirale

De asemenea, sustinatorii argintului coloidal precizeaza faptul ca acesta poate avea efecte antivirale. Unele studii au sugerat ca diferite tipuri de nanoparticule de argint pot ajuta la uciderea compusilor virali.

Antifungic

Argintul coloidal se spune, de asemenea, ca este capabil sa trateze infectiile fungice. Un studiu pe epruveta a aratat ca poate opri cresterea unor tulpini de ciuperci.

Acestea sunt informatii prezentate pe scurt despre argintul coloidal, insa accesand https://vegis.ro/blog/argintul-coloidal-9-beneficii-demonstrate/, veti putea afla mai multe informatii interesante, dar si 9 beneficii demonstrate ale acestui produs.

related articles