HomeBlogCe este mierea de manuka?

Ce este mierea de manuka?

by David Rus
0 comment171 views

Mierea de Manuka este probabil cel mai popular tip de miere din ultimii ani. Aceasta este produsa doar in Noua Zeelanda, de catre albine care polenizeaza muschiul Manuka autohton, si in cazul in care nu stiati, a fost folosita in mod traditional de generatii pentru a trata infectiile ranilor.

Folclorul ne spune ca maorienii, originari din Noua Zeelanda, au folosit coaja, uleiul de sop si frunzele tufa de Manuka ca medicament timp de secole. Ei au descoperit ca proprietatile sale pot fi benefice in tratarea unor afectiuni precum gripa, racelile, febrile, afectiunile pielii si ale stomacului.

Arbustul Manuka, unic pentru Noua Zeelanda, este cunoscut ca are proprietati antibacteriene si antimicrobiene, care inhiba cresterea microorganismelor daunatoare, iar din aceasta planta perena, albinele isi aduna nectar pentru a reveni la stupii lor.

In timp ce peroxidul de hidrogen se gaseste in majoritatea mierii si ii confera o calitate antibiotica, Mierea Manuka activa are calitati antibacteriene extraordinare si puternice, care ii aduc beneficii medicale suplimentare.

Cu toate acestea, doar Manuka Honey (mierea de manuka), care are un factor Manuka unic, poate fi descrisa ca „UMF® Manuka Honey Active”; iar deocamdata, oamenii de stiinta nu au reusit sa descopere de ce doar unele tipuri de miere Manuka au aceste avantaje medicale suplimentare suplimentare.

Prezenta Factorului Manuka Unic poate fi detectata doar prin testare de laborator, iar aceasta a fost realizata pentru prima data de catre unitatea de cercetare a mierii de la Universitatea din Waikato din Noua Zeelanda.

Manuka Honey sau mierea de Manuka, este acum testata si verificata cu privire la nivelul sau de activitate de catre laboratoarele licentiate de UMF Honey Association (fosta Active Manuka Honey Association) si, numai daca are un nivel de 10 sau mai mult, i se va acorda un rating UMF®.

Achizitionand miere care poarta un rating UMF® si care are numere de licenta si lot pe borcane, puteti fi sigur ca mierea este autentica „Miere de Manuka Active UMF®”. Cu siguranta insa, veti descoperi un pret mai mare pentru miere de manuka pret, care poarta un rating UMF® si care are numere de licenta si lot pe borcane, decat daca gasiti miere fara acest poarta un rating UMF®, si care nu are numere de licenta si lot pe borcane.

Arborele Manuka sau Arborele de ceai (Leptospermum Scoparium)

Cand capitanul James Cook a descoperit Noua Zeelanda in 1770, frunzele unui anumit tip de tufa si unui copac, au fost utilizate pentru a face o bautura aromata si bogata. El a numit acestea „Manuka Bush” (Leptospermum Scoparuim) si „Arborele de ceai” (Leptospermum Pollygalifolium), iar bautura a primit un impuls in popularitate atunci cand a fost adoptata ulterior de colonistii europeni.

Cu toate acestea, abia dupa primul razboi mondial, bautura a devenit pe deplin recunoscuta pentru valoarea sa ca un ceai medicinal si mai mult decat doar un ceai comun. In 1923, un om de stiinta din Australia a descoperit ca un ulei esential extras din aceste ceaiuri era mult mai puternic in proprietatile sale antiseptice decat acidul carbolic utilizat in mod conventional.

Odata cu studiile in curs, extrasele atat de la Manuka Bush cat si de varul sau apropiat, Arborele de ceai, au obtinut o mare recunoastere ca tratament pentru infectii, fara a avea reactii adverse.

S-a dovedit fara indoiala ca in tratamentul infectiilor uleiul extras din tufa de Manuka si Arborele de ceai, este unul dintre cele mai puternice dintre uleiurile esentiale.

Proprietatile antibacteriene puternice sunt foarte eficiente atunci cand sunt utilizate in tratamentul mai multor infectii, si se stie ca ajuta la paza organismului si la ajutorul imunitatii sale prin eliminarea unei varietati de infectii fungice, bacteriene si virale.

Uleiul este de asemenea, utilizat ca produs de prevenire impotriva reaparitiei unor afectiuni de sanatate.

Beneficiile mierii depasesc gustul deosebit.

Este o excelenta batyraka de carbohidrati care ofera forta si energie organismului nostru. Zaharurile naturale ale mierii sunt cunoscute pentru eficienta lor in cresterea instantanee a performantei si rezistentei sportivilor, si in reducerea oboselii musculare.

Acest lucru se datoreaza faptului ca organismul poate absorbi rapid glucoza din miere, absorband mai incet fructoza pentru a furniza energie sustinuta.

Interesant este ca parakeetele Kakariki din Noua Zeelanda nu doar ca ingeresc scoarta si frunzele tufisului Manuka, ci le mesteca si il aplica pe penele lor pentru a descuraja si a scapa de paraziti.

Cum inlocuieste Mierea Manuka zaharul in retete

Puteti inlocui cu mierea de manuka, diferite cantitati egale de zahar, in multe retete lichide. In produsele coapte, inlocuiti zaharul cu pana la jumatate din cantitate cu miere si faceti urmatoarele ajustari: Reduceti cantitatea de lichid din reteta cu 1/4 cana pentru fiecare cana de miere folosita si adaugati 1/2 lingura soda de copt pentru fiecare ceasca de miere folosita.

Reduceti temperatura cuptorului cu 15 grade C (25 grade F) deoarece mierea va rumeni produsele de coacere mai mult decat zaharul.

Cum se pastreaza Manuka Miere

Pastrati mierea de Manuka la temperatura camerei: refrigerarea accelereaza cristalizarea. Daca mierea se cristalizeaza, indepartati capacul si asezati borcanul in apa calda, pana cand se topesc cristale.

NU fierbeti mierea, ci eventual doar incalziti mierea in apa calda pentru a topi cristalele. Continuati sa agitati mierea in timp ce topiti cristale. Nu recomandam sa incalziti miere de manuka la cuptorul cu microunde.

related articles