HomeBlogCe este Tehnologia TECAR: O Metoda Avansata de Tratament in Medicina Fizica si de Recuperare

Ce este Tehnologia TECAR: O Metoda Avansata de Tratament in Medicina Fizica si de Recuperare

by David Rus
0 comment284 views

In era tehnologiei moderne, descoperirile si inovatiile in domeniul medical au revolutionat tratamentele si terapiile disponibile pentru pacienti. Unul dintre aceste progrese este tehnologia Terapie Capacitiva si Rezistiva prin Transfer de Energie (TECAR), care a castigat rapid popularitate in medicina fizica si de recuperare.

Site-ul nostru, Bio-Ortoclinic, se mandreste sa ofere terapia TECAR ca parte a optiunilor noastre de tratament, iar in acest articol vom explora in detaliu aceasta tehnologie si beneficiile sale pentru pacientii nostri.

Ce este tehnologia TECAR?

Definitie si principii de functionare

TECAR reprezinta o abreviere pentru Terapia Capacitiva si Rezistiva prin Transfer de Energie. Aceasta tehnologie se bazeaza pe transmiterea unei energii electrice controlate in tesuturile corporale, generand astfel un efect termic si electric la nivel celular. Acest proces stimuleaza regenerarea si vindecarea tesuturilor afectate, ajutand la tratarea durerilor cronice si a afectiunilor musculo-scheletice.

Modalitati de aplicare

TECAR poate fi aplicata in doua moduri principale: modul capacitiv si modul rezistiv.

  1. Modul capacitiv: Acest mod utilizeaza un electrod activ, care genereaza un curent electric de inalta frecventa. Curentul trece prin piele, creand o caldura uniforma si adanca in tesuturile corporale. Efectul termic ajuta la stimularea circulatiei sanguine si relaxarea muschilor, contribuind la ameliorarea durerii si a inflamatiei.
  2. Modul rezistiv: Acest mod implica utilizarea unui electrod pasiv care se aplica direct pe suprafata corpului. Energia electrica se concentreaza in jurul electrodului, generand un effect termic si electric intens. Aceasta modalitate este eficienta in tratarea durerilor musculare si articulare, activand procesele de vindecare si reducand inflamatia locala.

Beneficiile tehnologiei TECAR

  1. Recuperare rapida si eficienta
  2. Terapia TECAR accelereaza procesele de vindecare si recuperare, datorita stimularii activitatii celulare si a regenerarii tesuturilor. Prin utilizarea tehnologiei TECAR, pacientii nostri pot beneficia de o recuperare mai rapida si de o intoarcere mai rapida la activitatile lor zilnice.
  3. Tratament non-invaziv si sigur
  4. Unul dintre avantajele majore ale tehnologiei TECAR este faptul ca este o metoda terapeutica non-invaziva. Pacientii nostri nu trebuie sa se supuna interventiilor chirurgicale sau procedurilor traumatizante, ceea ce reduce riscurile si efectele secundare asociate.
  5. Reducerea durerii si a inflamatiei

TECAR este eficienta in tratarea durerilor cronice si a afectiunilor musculo-scheletice, cum ar fi tendinitele, entorsele si osteoartrita. Prin stimularea circulatiei sanguine si a metabolismului local, tehnologia TECAR ajuta la reducerea durerii si a inflamatiei, contribuind la ameliorarea disconfortului pacientilor.

  • Personalizare a tratamentului

Fiecare pacient este unic, iar tehnologia TECAR permite personalizarea tratamentului in functie de nevoile individuale. Prin adaptarea parametrilor terapeutici la afectiunea specifica si stadiul de recuperare al pacientului, putem obtine rezultate terapeutice optime si imbunatatirea semnificativa a calitatii vietii pacientilor nostri.

Concluzie

Tehnologia TECAR reprezinta o inovatie semnificativa in domeniul tratamentelor medicale. Prin utilizarea principiilor de Terapie Capacitiva si Rezistiva prin Transfer de Energie, TECAR ofera o solutie eficienta, non-invaziva si personalizata pentru pacientii nostri. La Bio-Ortoclinic, suntem mandri sa oferim aceasta tehnologie avansata ca parte a echipamentelor si serviciilor noastre, cu scopul de a sprijini recuperarea si imbunatatirea sanatatii pacientilor nostri.

Cum se trateaza hernia de disc?

Hernia de disc este o afectiune care poate provoca dureri debilitante si disconfort semnificativ. Pentru pacientii diagnosticati cu hernie de disc, exista mai multe optiuni de tratament disponibile, care pot varia in functie de gravitatea afectiunii si de simptomele individuale ale fiecarui pacient. In acest articol, vom explora diferitele modalitati de tratament utilizate pentru hernia de disc, de la optiunile conservatoare non-invazive la interventiile chirurgicale, si vom evidentia beneficiile si eficacitatea fiecarei abordari.

Management conservator:

Tratamentul conservator este deseori prima optiune recomandata pentru pacientii cu hernie de disc si poate include urmatoarele:

Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) pot ajuta la reducerea durerii si inflamatiei asociate cu hernia de disc. De asemenea, pot fi prescrise analgezice pentru a ameliora durerea intensa. Uneori, medicamentele pentru relaxarea musculara pot fi recomandate pentru a ajuta la ameliorarea spasmelor musculare asociate cu hernia de disc.

Un program de terapie fizica individualizat poate ajuta la intarirea musculaturii de sprijin, imbunatatirea flexibilitatii si ameliorarea simptomelor. Exercitiile de intarire a muschilor abdominali, lombari si paravertebrali pot ajuta la mentinerea unei coloane vertebrale stabile si la reducerea stresului asupra discurilor.

Unele persoane beneficiaza de terapii complementare, cum ar fi acupunctura, masajul terapeutic sau chiropractica, pentru a reduce durerea si a imbunatati functionalitatea.

Daca simptomele persista sau devin mai severe, medicul poate recomanda injectii epidurale. Acestea constau in administrarea de medicamente antiinflamatoare si analgezice direct in zona epidurala a coloanei vertebrale, reducand inflamatia si durerea asociate cu hernia de disc. Injectiile epidurale pot oferi o ameliorare temporara a simptomelor si pot facilita participarea pacientului la terapia fizica si exercitii de intarire.

In cazurile in care simptomele persista si nu raspund la tratamentul conservator sau devin grave, medicul poate recomanda interventia chirurgicala. Exista diferite proceduri chirurgicale utilizate pentru tratarea herniei de disc, cum ar fi discectomia minim invaziva sau microdiscectom.

related articles