HomeBlogCe înseamnă cadoul perfect? Probabil nu ceea ce crezi

Ce înseamnă cadoul perfect? Probabil nu ceea ce crezi

by Livia Marian
0 comment286 views

În ultimul timp, am făcut cumpărături pentru cadouri de sărbători, ceea ce mi-a ridicat unele întrebări. Ce înseamnă un cadou potrivit? Este mai bine să surprinzi oamenii sau să faci cumpărături dintr-o listă pe care ei o oferă? Ar trebui să petrec ore întregi căutând cadouri perfecte?

Dacă ți-ai pus şi tu astfel de întrebări, John Tierney a scris un articol interesant în New York Times: „Cadoul perfect? Este cel pe care l-au cerut.”

Autorul s-a uitat la cercetări și iată ce a rezultat:

1. Concentrează-te pe plăcerea pe termen lung, nu pe surpriza de moment. Destinatarii se bucură mai mult de un cadou atunci când este ceva pe care îl pot folosi cu adevărat, nu ceva senzațional, dar nu foarte folositor.

2. Este mai bine să cumperi multor oameni același cadou bun decât să oferi fiecăruia cadouri individuale care nu sunt la fel de bune. Tindem să credem că trebuie să oferim cadouri unice, dar destinatarilor nu le pasă prea mult de asta.

3. Fă dar din dar fără rușine. Studiile arată că majoritatea oamenilor nu se simt jigniți atunci când cadourile lor sunt re-dăruite.

4. Acceptă sugestii. Dacă oamenii îți spun ce şi-ar dori să primească cadou, cumpără-le ceea ce au cerut în loc să le faci o surpriză. (În familia mea, se așteaptă cu toții să scriem liste lungi, pentru a face ca oferirea de cadouri unul pentru celălalt să fie mai ușoară.)

5. Dacă oferi un card cadou, fă-l cât mai general posibil. Cu cât este mai specific, cu atât este mai puțin probabil să fie utilizat. Oamenilor le place flexibilitatea.

6. Destinatarii cadoului se bucură de acesta dacă este ceva ce le place, indiferent cât de mult timp sau efort au fost puse în achiziționarea acestuia. Totuși, pentru cei care oferă cadouri, a investi timp și efort într-un cadou îi face să se simtă mai aproape de destinatar. A pune multă energie în cumpărarea unui cadou este ceva plăcut pentru cel care dă, dar nu la fel de mult pentru cel care primește.

Sfaturi bonus

Articolele care sunt personalizate par mai speciale, iar în prezent, este ușor să comanzi blocnotesuri personalizate, jurnale, căni, note lipicioase etc.

Gândeşte-te la cele cinci limbaje ale iubirii. Dacă limbajul tău este „primirea de cadouri”, reține că pentru alți oameni, schimburile de cadouri nu sunt la fel de semnificative precum sunt pentru tine; încearcă să nu te simţi rănit sau supărat dacă oamenii nu depun același timp sau efort ca tine. Și dacă destinatarul cadoului tău vorbește limba „primirii de cadouri”, amintește-ți că pentru o astfel de persoană, cadourile au o importanță extraordinară ca expresii ale iubirii, așa că ia în serios acordarea de cadouri.

De asemenea … Vorbind despre oferirea de cadouri… poţi găsi pe internet calendare pe zile, pline de sfaturi, idei și citate despre cum să-ți construiești o viață mai fericită. Îmi place acest mod de a prelua informații, puţin câte puţin, zi de zi. Să te gândeşti la câte o idee în fiecare zi este util și ușor de gestionat și îţi dă un sentiment de progres constant.

related articles