HomeAfaceriCe rol are o agentie de casting?

Ce rol are o agentie de casting?

by David Rus
0 comment449 views

Cu totii am vazut unul sau mai multe filme, am urmarit diferite emisiuni la tv, seriale sau reclame, iar exemplele pot continua.

Ei bine, in cazul in care va intrebati cum a ajuns de exemplu Vin Diesel sa joace in franciza Fast & Furious, sau alti actori in diferite alte productii, ei bine, ei au trecut prin diferite preselectii organizate de anumite agentii de casting.

Distribuirea actorilor in filme sau in reclame, chiar si alegerea prezentatorilor pentru diferite productii tv, necesita implicarea unei agentii de casting, dat fiind faptul ca regizorii sunt foarte ocupati si nu le permite timpul sa audieze sute sau chiar mii de aspiranti pentru un post de actor, prezentator tv, etc.

Cei care se asigura ca un actor este capabil sa interpreteze un personaj, cei care de-asemenea se asigura ca o anumita persoana este capabila sa prezinte un reallity show sau o alta emisiune, cei care se asigura ca o anumita persoana este potrivita pentru a fi protagonista unei reclame, sunt cei de la agentiile de casting.

Cele mai multe firme din zilele noastre, sunt realizate cu actori care au trecut pragul agentiilor de casting, unde au sustinut o multime de probe. Foarte multi regizori renumiti nu doar din Romania, ci renumiti la nivel mondial, contacteaza cele mai renumite agentii de casting sau directorii de casting, pentru a le gasi actorii potriviti, sau cascadorii potriviti, atunci cand productiile necesita si cascadorii.

Asadar, pentru ca toata lumea sa inteleaga, pentru ca un film sa aiba succesul dorit, cu siguranta nu doar regizorul are un rol foarte important, ci si agentiile de casting, pentru ca acestea selecteaza actorii pe care ii considera potriviti pentru anumite productii.

Din acest motiv, se poate spune ca rolul pe care o agentie de casting il are intr-o productie de film este unul critic. Acesta este de-asemenea si motivul datorita caruia, atunci cand urmeaza sa inceapa productia pentru un film care se doreste sa ajunga castigator de multe premii, chiar si castigator de Oscar la anumite categorii, producatorii contacteaza cele mai renumite agentii de casting, pentru alegerea celor mai potriviti actori.

In randurile care urmeaza, va prezentam cateva dintre sarcinile pe care le are de efectuat o agentie de casting, pentru a se asigura de faptul ca filmele pentru care cauta cei mai potriviti actori, vor avea un real succes.

  1. Agentia de casting face cunostinta cu regizorul filmului, iar daca exista posibilitatea, face cunostinta chiar si cu scriitorii. Este foarte important ca persoanele care se ocupa de recrutarea actorilor, sa cunoasca povestea filmului si personajele cat mai in amanunt.

Reprezentantii agentiei de casting, in mod evident trebuie sa citeasca scenariile si sa se asigure ca afla totul despre personaje, astfel incat, sa isi poata da seama care dintre aspirantii la un rol in film, pot fi alesi.

  1. Agentia de casting trebuie sa se asigure de un alt aspect important, si anume de faptul ca se incadreaza in bugetul productiei. De multe ori, pot interveni anumite costuri suplimentare, iar cand printre aspirantii la un rol intr-un film de succes se numara si actori renumiti, este foarte posibil ca acestia sa aiba anumite asteptari. Din acest motiv, directorul si personalul agentiei de casting trebuie sa se asigure ca se respecta bugetul, iar acesta nu este in nici un caz depasit.
  2. Agentia de casting este important sa aiba tot timpul o lista pregatita cu actori. Cele mai multe agentii de casting, se asigura ca filmeaza auditiile, si obtin cele mai bune materiale video, dar si imagini din timpul auditiilor, astfel incat acestea sa poata fi aratate regizorilor, in momentul in care propun diferiti actori pentru interpretarea unor roluri.
  3. Un alt aspect deosebit de important pe care trebuie sa il amintim aici, este acela ca o agentie de casting trebuie sa se asigure de faptul ca actorii pe care ii selecteaza pentru anumite productii, sunt disponibili in perioada in care are loc productia pentru care agentia organizeaza castingul.
  4. Agentia se ocupa de organizarea auditiilor, pe care dupa cum spuneam la punctul 3, le filmeaza si le arata regizorului. Este deosebit de important sa facem precizarea ca o agentie de casting nu angajeaza actorii pentru productiile pentru care ii selecteaza. Producatorul filmului, al reclamei sau al emisiunii este cel care ia decizia finala.

Nu putine au fost cazurile in care agentiile de casting au selectat anumiti actori pentru unele roluri, iar producatorii vazand materialele video de la auditii, au ales sa angajeze alti actori.

  1. Agentiile de casting pastreaza o copie a datelor actorilor care au participat la casting, pentru ca in cazul in care organizeaza alte castinguri pentru diferite roluri, sa ii poata contacta daca acestia sunt potriviti pentru rolurile respective.

Asadar, dupa cum se poate vedea, o agentie de casting este deosebit de importanta pentru succesul unui film sau a unei productii, pentru ca practic, agentia este cea care alege actorii pentru filmari.

Din acest motiv, producatorii trebuie sa isi indrepte atentia spre cele mai renumite agentii de casting, precum NewMediaCasting.

related articles