HomeInteresanteCele mai importante motive pentru a avea o pisicina

Cele mai importante motive pentru a avea o pisicina

by David Rus
0 comment412 views

A avea o piscina in propria gradina nu inseamna doar lux si wellness, mai sunt cateva motive, din punct de vedere economic si de sanatate, in a avea acasa propria piscina exterioara. Aceasta investitie, poate fi cea mai buna si are foarte multe avantaje.

Tema igienei este omniprezenta in zilele de azi. Din cauza pandemiei Corona, subiectul curateniei este mai important ca niciodata. Indiferent de COVID-19, exista agenti patogeni mai putin inofensivi, dar incapatanati, care pandesc in piscinele publice, in aer liber.

Chiar daca piscinele sunt curatate in mod regulat, exista riscul de transmitere. Nu exista nici o influenta asupra igienei in piscinele publice exterioare. Arata diferit daca exista propria piscina. Siguranta va fi pe primul loc, deoarece propria persoana va putea verifica regulat calitatea apei si, astfel, se vor putea garanta conditii de igiena.

Arata similar cu intimitatea. Inotul si plaja in piscina, in aer liber nu sunt pentru toata lumea. Multi se simt inconfortabil aratandu-se pe jumatate imbracati in public, dar pentru multi zgomotul din piscinele publice este pur si simplu o groaza.

O piscina privata in gradina ofera posibilitatea de a inota netulburat departe de multime sau de a lasa picioarele relaxate in apa. Un punct important in decorarea piscinei este un acces point Wifi Lumiplus LED.

“O minte sanatoasa traieste doar intr-un corp sanatos.” Proverbul binecunoscut al poetului roman Juvenal contine mult adevar. Conform studiilor, starea fizica merge mana in mana cu un coeficient de inteligenta crescut. Fitness aici inseamna o buna capacitate cardiaca si pulmonara, care furnizeaza creierului mult oxigen. Nimic nu este mai bun decat combinarea efortului fizic cu distractia.

O piscina privata in gradina face acest lucru posibil! Desi multi muschi ai corpului lucreaza simultan impotriva unei anumite presiuni a apei, se va simti mai putin efort, persoanele in cauza se vor simti mai usori si in plus vara va fi cel mai frumos anotimp.

Innotul regulat nu numai ca imbunatateste rezistenta, ci si tonifiaza intregul corp si este bun pentru mobilitatea coloanei vertebrale. Innotul este excelent pentru relaxare si doboara orice persoana dupa o zi stresanta la serviciu. Ea isi va putea lasa gandurile sa rataceasca in timp ce va face ture de piscina, respiratia devine ritmata si uniforma, ceea ce are ca rezultat o relaxare profunda.

Desigur, toata lumea trebuie sa respecte anumite ore de deschidere in piscinele publice. In special in perioadele de COVID-19, mersul la piscina, daca este posibil, este reglementat. Doar un anumit numar de persoane poate fi permis sa intre, iar acestea pot ramane in piscina interioara sau in piscina exterioara doar pentru o anumita perioada de timp.

Cu propria piscina, se vor putea stabili orele de deschidere! Proprietarul piscinei inoata cand vrea si cat doreste. Isi poate alege si vizitatorii, „colegii sai inotatori”, dupa cum ii place.

  Cu propria piscina nu exista limite ale creativitatii! In timp ce in cadrul unei piscine publice, oamenii se pot uita ciudat, in propria piscina nu va avea cine sa deranjeze intimitatea. Pe langa aceste beneficii, proprietarii isi pot incepe acasa propria afacere cu lectii de innot pentru copii.

Cele mai importante motive pentru care sa inoti

Inotul este unul dintre cele mai populare sporturi.  Pe langa faptul ca este distractiv, inotul este o modalitate excelenta de a va mentine in forma, de a ramane sanatosi si de a va face prieteni.

Inotul este o activitate sanatoasa pe care o poti continua toata viata. Este o activitate cu impact redus, care are multe beneficii pentru sanatatea fizica si mentala.

Inot pentru recreere

Inotul este o activitate recreativa excelenta pentru oameni de toate varstele. Inotul de agrement va poate oferi un antrenament cu impact redus si este o modalitate buna de a va relaxa si de a va simti bine.

Stilurile comune de inot in inotul de agrement sunt:

 • bras
 • pe spate
 • in laterala
 • stilul liber.

Inot competitiv

Unii oameni carora le place inotul vor sa il duca la un nivel competitiv. Acest lucru poate oferi beneficiile pentru sanatate ale unui antrenament viguros, precum si distractia si fiorul competitiei.

Distantele de inot in competitie pot varia de la 50 de metri intr-o piscina pana la distante mult mai mari in apa deschisa.

Beneficiile pentru sanatate ale inotului

Inotul este un antrenament grozav pentru ca trebuie sa-ti misti intregul corp impotriva rezistentei apei.

Inotul este o activitate generala buna, deoarece:

iti mentine ritmul cardiac crescut, dar elimina o parte din stresul de impact asupra corpului tau

 • construieste rezistenta, forta musculara si fitness cardiovascular
 • va ajuta sa mentineti o greutate sanatoasa, inima  si plamani sanatosi
 • tonifica muschii si creste puterea
 • ofera un antrenament pe tot corpul, deoarece aproape toti muschii tai sunt folositi in timpul inotului.

Alte beneficii ale inotului

Inotul are multe alte beneficii, inclusiv:

 • este o forma de exercitiu relaxanta si linistita
 • atenuarea stresului
 • imbunatatirea coordonarii, echilibrului si posturii
 • imbunatatirea flexibilitatii
 • ofera o terapie buna cu impact redus pentru unele leziuni si afectiuni
 • ofera o modalitate placuta de a va racori intr-o zi fierbinte
 • este disponibil in multe locuri – poti inota in piscine, plaje, lacuri, baraje si rauri. Asigurati-va ca mediul in care alegeti sa inotati este sigur .

related articles