HomeBlogCele mai populare 10 plante cu flori pentru pervazul ferestrei

Cele mai populare 10 plante cu flori pentru pervazul ferestrei

by David Rus
0 comment223 views

Plantele de apartament fac casa mai verde si mai colorata. Va prezentam cele mai populare 10 plante cu flori pentru pervazul ferestrei

Fie ca este vorba de o planta mica pe pervazul ferestrei sau de un palmier mare intr-o galeata pe podea: plantele de apartament ne infrumuseteaza casa si creeaza o atmosfera confortabila. Unele dintre ele infloresc, de asemenea, in cele mai frumoase culori. Aceste 10 plante cu flori sunt deosebit de populare cu noi si, uneori, gasiti un loc pe cel mai mic pervaz pentru cosul cu flori preferat.

1. Orhidee in ghivece

Orhideele, in special orhideele post-fluture, sunt in prezent cele mai bine vandute plante in ghivece. Nu e de mirare: radiaza eleganta si exotism. In plus, noile soiuri sunt foarte usor de ingrijit si multe infloresc aproape fara pauza.

2. Poinsettias

Cu culori noi de flori, poinsettias, de asemenea, numit poinsettias (Euphorbia pulcherrima), sunt printre cele mai populare clasice printre plantele cu flori. Florile vizibile, in mare parte rosii, sunt de fapt bractee.

3. Trandafiri in ghiveci

Trandafirii pitici, surorile mai mici de trandafiri de gradina, pot fi pastrate bine ca plante de apartament. In functie de soi, ele evoca flori in culoarea roz, galbena, portocalie si alba in camera. In plus, exista si soiuri cu doua culori si chiar unele sunt parfumate. In locatii usoare si aerisite, trandafirii infloresc bine. Nu lasati planta cu flori sa se usuce si indepartati in mod regulat florile ofilite.

4. Camera Cyclamen

De ani de zile, infloritorii delicati au ocupat primele randuri pe pervazul ferestrei in lunile septembrie-aprilie. Cyclamen camera (Cyclamen persicum) arata florile sale delicate in roz, rosu sau alb. Florile cu flacara si franjuri ofera varietate. Secretul grijii tale: nu le mentine intr-un loc prea cald si pastreaza intotdeauna locul usor umed.

5. Kalanchoe

Kalanchoe este genul caruia ii apartin gandacul flaming, clopotul Madagascar si frunza de puiet. Soiurile cu flori mari umplute sunt, de asemenea, disponibile de la gandacul flaming (Kalanchoe blossfeldiana).

6. Crizanteme

Crizantemele decoreaza pervazul, balconul si terasa toamna. Acestea sunt disponibile cu flori monocrome si multicolore, umplute si neimplinite – oferta este foarte mare. Ei prefera o locatie luminoasa in casa, dar nu ar trebui sa fie in soarele aprins

7. Hortensii

Planta tipica pentru gradina cabanei, hortensia poate fi, de asemenea, pastrata bine in ghiveci ca planta de apartament si se afla pe locul 7 al celor mai bine vandute plante cu flori. In locuri luminoase si racoroase, bilele de flori luxuriante raman frumoase pentru o lunga perioada de timp. Solul rododendron sau azalee este potrivit ca substrat. Solul nu trebuie sa se usuce niciodata. Deoarece planta nu tolereaza var, ar trebui sa udati numai cu apa moale.

8. Amaryllis

„Amaryllis” sunt hibrizii stelei cavalere (Hippeastrum vittatum). Planta cu flori este deosebit de populara in perioada premergatoare Craciunului si cu florile sale mari un eyei-catcher. Planta infloreste in decembrie si ianuarie. Dupa aceea, puteti taia tulpina. Amaryllis creste pana in august si are nevoie de o perioada de odihna din august pana in iarna.

9. Azalee de camera

Azaleele de camera sunt adevarate minuni in perioada de inflorire si isi prezinta florile frumoase pe parcursul mai multor saptamani.

10. Anthurium

Anthurium cu aspect exotic (anthurium), de asemenea, numit floare flamingo, iubeste luminoasele locatii semi-umbrite, fara lumina directa a soarelui. Umiditatea ridicata si temperaturile in jur de 25 de grade Celsius sunt ideale.

Fie ca aveti un singur tip de planta mentionat in acest articol sau mai multe este intodeauna mai bine decat sa nu fie deloc, insa cu cat sunt mai multe cu atat mai bine deoarece acestea ne ajuta sanatatea si mediul in care traim doar prin simpla lor prezenta, asadar noi va sfatuim sa aduceti in casa dumneavoastra cat mai multe plante.

related articles