HomeBlogCele mai utilizate echipamente in constructii

Cele mai utilizate echipamente in constructii

by David Rus
0 comment270 views

Ca student la arhitectura, zidar sau maestru constructor, veti sti ca constructia nu este usoara, mai ales daca nu aveti materialele sau echipamentele potrivite.

Trebuie sa tii cont si sa ai grija chiar si de cele mai mici detalii, astfel incat munca ta sa fie perfecta. Amintiti-va ca constructia nu este doar despre a face fata diferitelor grupuri de lucru, dar mai important este sa cunoasteti implementarile si echipamentele care vor duce la succesul proiectului dvs.

De aceea, in urmatorul articol vom descrie care sunt cele mai utilizate echipamente in constructii, astfel incat cimentul sa fie perfect in acel mixer de beton.

Clasificarea utilajelor la fata locului

Inainte de a trece la echipamentul specific care va va insoti in fiecare constructie pe care o faceti, trebuie sa stiti ca exista o clasificare pentru masinarii, aceasta in functie de raportul greutate/volum, existent:

  • Utilaje grele: Cum ar fi macarale sau excavatoare.
  • Masini semi-grele: camion cu apa sau camion pe scara.
  • Echipamente usoare: taietori din otel, vibratoare.
  • Instrumente minore: pensete, ferastrau.
  • Masini: Ferastrau electric, burghiu.

Cunoaste echipamentele care va vor fi cel mai bun aliat in munca

Cu siguranta, atunci cand ati ajuns pentru prima data la o lucrare, nu v-a fost foarte clar pentru ce este fiecare echipament, inclusiv echipamentul de baza pentru prepararea betonului, iar aceste cunostinte sunt dobandite numai cu lucrarile de constructie pe care le adaugaticorpului dvs., astfel incat atunci veti cunoaste diferitele echipamente si functia pe care fiecare o indeplineste.

Betoniera si betoniera

Daca doriti cea mai buna pregatire din beton, aceasta este cea mai buna optiune, deoarece functia sa este de a muta continuu betonul si mortarele. Puteti gasi modele mobile si fixe.

Placa compactoare

Acest echipament are doua functii, una dintre ele fiind de a compacta materialele pentru a obtine un beton foarte rezistent, dar il puteti folosi si ca suprafata mai neteda. Ceea ce il face mult mai eficient in functia sa de compactare este vibratiile. Vezi aici ofera pentru Geam Komatsu.

Echipament

Fiecare zidar are nevoie de un generator pentru a utiliza scule electrice.

Vibrator pentru beton

Cu acest echipament puteti obtine, de asemenea, un ciment mult mai compact si de o calitate mai buna, deoarece actioneaza direct asupra amestecului.

Indreptare, elicopter

Netezeste trotuarele din beton, atunci cand se face finisarea pardoselilor.

Turnuri de iluminat

Desi pare evident, ele sunt foarte necesare si esentiale pentru o performanta buna in programele de lumina scazuta.

Fara indoiala, fiecare dintre echipamente este fundamentala in cunostintele pe care un arhitect sau un zidar trebuie sa le aiba pentru constructie si, astfel incat sa puteti obtine cea mai buna pregatirea betonului, nu uitati ca sunt marci care va ofera cele mai bune optiuni de ciment, evidentiind cimentul de calitate, special pentru zonele de coasta cu umiditate ridicata. Dar daca constructia ta este ceva mai conventionala, ai versiunile Ultra Rezistent si Zidarie.

O recomandare finala este sa puteti achizitiona cele mai bune echipamente si cele mai bune materiale pentru munca, deoarece acest lucru va fi fundamental in dezvoltarea cu succes a proiectului dvs.

Informatii interesante despre buldoexcavatoare

Buldoexcavatoarele sunt foarte comune si pot fi utilizate pentru o mare varietate de sarcini: constructii, demolari mici, transport usor al materialelor de constructie, alimentarea echipamentelor de constructie, saparea gropilor/excavarea, amenajarea teritoriului, spargerea asfaltului si asfaltarea drumurilor. Adesea, galeata buldoexcavatorului poate fi inlocuita si cu accesorii electrice, cum ar fi un spargator, un graple, un melc sau o masina de slefuit cioturi. Articularea imbunatatita a atasamentelor poate fi realizata cu atasamente intermediare, cum ar fi tiltrotatorul. Multe buldoexcavatoare dispun de cuplare rapidasisteme de montare (atasare rapida) si circuite hidraulice auxiliare pentru montarea simplificata a atasamentului, crescand utilizarea masinii pe santier. Unele galeti de incarcare au un fund retractabil sau „clapeta”, permitandu-i sa-si goleasca sarcina mai rapid si mai eficient. Galele de incarcare cu fund retractabil sunt adesea folosite si pentru nivelare si razuire. Ansamblul frontal poate fi un atasament detasabil sau montat permanent.

Deoarece sapatul pe anvelope provoaca in mod intrinsec sa se balanseze masina, iar greutatea de balansare a buldoexcavatorului ar putea duce la rasturnarea vehiculului, majoritatea buldoexcavatoarelor folosesc stabilizatori hidraulici sau stabilizatori in spate atunci cand sapa si coboara cupa incarcator pentru o stabilitate suplimentara. Aceasta inseamna ca cupa trebuie ridicata si stabilizatoarele retractate atunci cand vehiculul trebuie sa isi schimbe pozitiile, reducand eficienta. Din acest motiv, multe companii ofera excavatoare pe senile miniaturale, care sacrifica functia incarcatorului si capacitatea de a fi condus de la un santier la altul, pentru o eficienta sporita a sapaturii.

Cadrul lor relativ mic si controlul precis fac buldoexcavatoarele foarte utile si comune in proiecte de inginerie urbana, cum ar fi constructii si reparatii in zone prea mici pentru echipamente mai mari. Versatilitatea si dimensiunile lor compacte le fac unul dintre cele mai populare vehicule pentru constructii urbane. Pentru proiecte mai mari, se foloseste in general un excavator pe senile.

related articles