HomeBlogCinci beneficii uimitoare și efecte ale acidului hialuronic asupra organismului

Cinci beneficii uimitoare și efecte ale acidului hialuronic asupra organismului

by David Rus
0 comment339 views

Acidul hialuronic este o substanță limpede, lipicioasă, care este produsă în mod natural de corpul tău. Cele mai mari cantități se găsesc în piele, țesut conjunctiv și ochi. Funcția sa principală este de a reține umiditatea pentru a menține țesuturile bine lubrifiate și umede. Acidul hialuronic are o varietate de utilizări. Mulți oameni îl iau ca supliment, dar este folosit și în seruri topice, picături pentru ochi și injecții.

Iată cinci beneficii dovedite științific ale consumului de acid hialuronic:

1. Te ajută să obții o piele mai sănătoasă

Unul dintre efectele acidului hialuronic, cunoscut de către toată lumea este că acestea ajuta pielea să arate și să se simtă mai moale și mai fermă. Aproximativ jumătate din acidul hialuronic din corpul tău se află în piele, unde se contopește cu apa care este cea care îl menține hidratat.

Cu toate acestea, procesul natural de îmbătrânire și expunerea la substanțe precum razele UV de la soare, fumul de tutun și poluarea pot reduce cantitatea acestuia din piele. Luarea unor suplimentelor de acid hialuronic poate preveni acest declin, permițând corpului să introducă cantitatea suplimentară în țesuturile care au cea mai mare nevoie.

2.  Poate accelera vindecarea rănilor

Acidul hialuronic joacă, de asemenea, un rol cheie în vindecarea rănilor. Acesta apare în mod natural în piele, dar nivelurile sale sunt crescute atunci când este necesar să se repare daune de orice fel. Substanța ajută rănile să se vindece mai repede prin reglarea nivelului de inflamație și instruirea organismului să construiască mai multe vase de sânge în zonele deteriorate.

3. Ameliorează durerile articulare, menținând oasele lubrifiate

Acidul hialuronic se găsește și în articulații, unde menține spațiile dintre oase bine lubrifiate, în așa fel încât este mai puțin probabil ca oasele să se frece unele de altele și să provoace dureri incomode.

4. Ameliorează simptomele de reflux acid

Noi cercetări sugerează că suplimentele de acid hialuronic pot ajuta la reducerea simptomelor de reflux acid.

Când apare acest reflux, conținutul stomacului revine în gât, provocând durere și leziuni ale mucoasei esofagului. Acidul hialuronic poate ajuta la calmarea mucoasei deteriorate a esofagului și la accelerarea procesului de recuperare.

5. Calmează ochii uscați și disconfortul

Aproximativ unul din șapte adulți în vârstă prezintă simptome de ochi uscat din cauza producției reduse de lacrimi sau evaporării rapide a lacrimilor. Deoarece acidul hialuronic este excelent la stocarea umidității, este adesea folosit adesea pentru a trata ochii uscați. S-a demonstrat că picăturile pentru ochi care conțin 0,2-0,4% acid hialuronic reduc simptomele ochiului uscat și îmbunătățesc sănătatea ochilor.

Lentilele de contact care conțin acid hialuronic cu eliberare prelungită sunt, de asemenea, dezvoltate ca un posibil tratament pentru ochiul uscat. În plus, picăturile pentru ochi cu acid hialuronic sunt utilizate în mod obișnuit în operațiile oculare pentru a reduce inflamația și pentru a accelera vindecarea rănilor.

Deși s-a demonstrat că aplicarea directă pe ochi reduce simptomele ochiului uscat și îmbunătățește sănătatea generală a ochilor, nu este clar dacă suplimentele orale au același efect, însă acestea sunt utilizate în multe alte scopuri, care pot îmbunătăți elasticitatea și fermitatea pielii.

related articles